Çameli Belediyesi hangi partide? Denizli Çameli Belediye Başkanı kimdir? 2019 Çameli yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Çameli Belediyesi hangi partide Denizli Çameli Belediye Başkanı kimdir 2019 Çameli yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 03:22

Çameli Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Denizli ilçelerinden olan Çameli'de 2019 yılında toplam 15.185 seçmenden 13.784'ü oy kullandı. Peki, Çameli Belediyesi hangi partide? Denizli Çameli Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Çameli yerel seçim sonuçları...

Haberin Devamı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Türkiye sandık başına gidecek. Oy verecek olan seçmenler, yaşadıkları ilçe belediyesinin hangi partide olduğunu araştırıyor. Çameli Belediyesi hangi partide? sorusu da gündeme geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 2019 yerel seçimlerinde Çameli'de kullanılan geçerli oy sayısı 12.866 oldu. İşte, Çameli 2019 yerel seçim sonuçları...

ÇAMELİ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Çameli'de 13.784 seçmen oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda %74.33 oy oranı ve 9.564 oy sayısıyla belediye seçimini AK Parti kazandı.

ÇAMELİ BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ARSLAN KİMDİR?

15.10.1972 tarihinde Çameli İlçesinin Kızılyaka köyünde dünyaya geldi. Öğrenimini sırasıyla Kızılyaka İlkokulu, Çameli Ortaokulu, son olarak 1990 yılında Denizli Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra özel bir tekstil firmasında çalıştı. 1991&1995 yılları arasında Türkiye Elektrik Kurumu'nda teknisyen olarak başladığı göreve İlçe İşletme Sorumlusu olarak devam etti. 1995 & 1996 yıllarında 18 aylık vatani görevini tamamladıktan sonra 1997 yılından 2014 yılına kadar Türkiye elektrik Kurumunun özelleşmesi sebebiyle sırasıyla TEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. de Çameli İlçe sorumlusu olarak görevine devam etti.

Haberin Devamı

30 Mart 2014 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Çameli Belediye Başkanı seçildi. 6360 sayılı Kanun’la 2014 yılında Büyükşehir statüsü kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin İlçedeki ilk büyükşehir yapılanmalarında Kurucu Belediye Başkanı olarak görev aldı. Çameli' de büyük bir dönüşüm ve hizmet silsilesi başlattı. Merkezi Hükümetin destekleriyle uzun yıllar tamamlanamayan Çameli-Acıpayam yolunu tamamladı. Çameli-Gölhisar yolu çalışmalarına başlandı ve Çameli Fethiye yolunun iyileştirilmesi için projeler sundu. İlçede toplam 7 adet sulama göleti yapılmasına Çameli Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 istasyonu, PTT hizmet binası, Pamukkale Üniversitesi Çameli Meslek Yüksek Okulu, Anadolu lisesi, İmam Hatip Lisesi, Atatürk Ortaokulu yeni hizmet binası, 200 kişi kapasiteli ortaöğretim kız öğrenci yurdu, 70 kişi kapasiteli ortaöğretim erkek öğrenci yurdu, elektrik hatlarının yer altına alınması, Çameli CNG (Sıkıştırılmış Doğalgaz) istasyonu kurularak İlçenin doğalgaza geçişi, Bıçakçı Mahallesi'ne 133 adet TOKİ konutunun yapılmasını sağladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı desteklerle birlikte, İlçe otobüs terminali, Hayri Dev Kültür Merkezi ve Düğün Salonu, arıtma tesisi inşa etti. Kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu hatlarını yeniledi. Asfalt, sathi kaplama, kilit parke, araç park yerleri kaldırım gibi üstyapı çalışmalarını tamamladı. İlçemizde Güneş Enerjisi Santrali, kapalı pazaryeri, mahallelerde halı sahalar ve sosyal tesisler inşa etti. İlçemizin kırsal turizmin gelişmesini sağlayan Çameli Taş Konaklar Kırsal Turizm Tesisi'ni, macera sporlarından yamaç paraşütü, dağ yürüyüşü, dağ bisikleti sporlarını sevenler için tabelalandırmalar yapılarak rotalar oluşturuldu. Tarımsal ürünlerimizden Çameli Fasulyesi'nin Coğrafi Tescil Belgesini aldı Çameli cevizi için Çografi İşaret Belgesine başvuru yapıldı üretimini destekledi. Örtü altı seracılığı geliştirdi. Çameli elmalı bezi ve Çameli kiliminin Çografi Tescil Belgesini aldı. İlçede tarihi mekânların restorasyonunu gerçekleştirdi. İlçenin Tarihine ışık tutan "Çameli Sempozyumu" çalışmalarını başlattı ve çalışmalar sonucunda "Çameli Sempozyumu I" isimli kitap çıkartıldı.

Haberin Devamı

Bu çalışmalar neticesinde % 74,3 oy alarak Türkiye Büyükşehir İlçe Belediyeleri kategorisinde ilk 5' e girmiş ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ödüle layık görülmüştür. Cumhuriyet Tarihinden bu yana Çameli'mize en çok hizmeti yapan Belediye Başkanı olmuştur. Çameli Belediye Başkanlığı’nın yanında Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Komisyonu Başkanlığı ve Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanlığını yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.