BUZAĞI DESTEĞİ 2. DÖNEM BAŞVURU TAKVİMİ 2024 || Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024? Buzağı destekleri ödeme tarihi belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

BUZAĞI DESTEĞİ 2. DÖNEM BAŞVURU TAKVİMİ 2024 || Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024 Buzağı destekleri ödeme tarihi belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2024 12:36

Buzağı destekleri ne zaman ödenecek sorusunun yanıtı hak sahibi çiftçiler tarafından takip ediliyor. 1. Dönem başvurularının ocak ayında tamamlanmasının ardından Buzağı desteği 2. Dönem başvuruları 1 Nisan 2024 - 17 Haziran 2024 tarihleri arasında tamamlanacak. Devletin Tarım ve Hayvancılık için verdiği destek kapsamında hesaplara yatırdığı buzağı destekleme ödemeleri başvurular ile beraber gerçekleşecek. Destekten ise en az 4 ay yaşamış, programlı aşıları tamamlanmış ve 2023 doğumlu buzağılar faydalanıyor. Peki, Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024? Buzağı desteği yattı mı? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Buzağı desteği 2. Dönem başvurularıyla beraber ödeme tarihleri gündeme geldi. ​2023 Yılı 2. Dönem buzağı desteği başvuruları Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerince gerçekleşecek. 1.150 TL, 300 TL, 450 TL, 200 TL arasında değişen buzağı desteği tutarları Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılacak. Yeni doğan buzağıların küpe takılması ve kayıt altına alınması, doğduğu işletmede 4 ay kalması şartıyla verilen buzağı destekleme ödemesi, besicilerin TC Kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak. Gözler şimdi ödeme tarihlerinde. İşte, buzağı desteği ödemeleri ile ilgili ayrıntılar.

BUZAĞI DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada, 1'inci döneme süresi içinde başvuramayan yetiştiricilerin, herhangi bir hak kaybına uğramadan 1 Nisan 2024 - 17 Haziran 2024 tarihleri arasında (2'nci dönem) 2023 yılı buzağı desteklemesine başvurma imkanlarının bulunduğu açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Buzağı destekleme ödeme tarihi gündeme geldi. Ancak ödeme tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Üretici/Yetiştirici Birliğine üye olanlar, üyesi olduğu birliğe,

Birlik üyesi olmayanlar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvuracaktır.

Buzağı desteklemesi kapsamında buzağı başına verilecek olan destek tutarları;

Temel Destek: 1.150 ₺/baş

Üreme Parametreleri Uygunluk Desteği: İlave 300 ₺/baş

Suni Tohumlamadan Doğan Buzağı Desteği: İlave 450 ₺/baş

Döl Kontrolü Kapsamında Doğan Buzağı Desteği: İlave 200 ₺/baş

Soykütüğü ve Genomik Değer Tespiti İlave Desteği: Bakanlıkça belirlenecektir.