Arapgir Belediyesi hangi partide? Malatya Arapgir Belediye Başkanı kimdir? 2019 Arapgir yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Arapgir Belediyesi hangi partide Malatya Arapgir Belediye Başkanı kimdir 2019 Arapgir yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 23:51

Arapgir Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Malatya ilçelerinden olan Arapgir'de 2019 yılında toplam 8.699 seçmenden 7.449'u oy kullandı. Peki, Arapgir Belediyesi hangi partide? Malatya Arapgir Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Arapgir yerel seçim sonuçları...

Haberin Devamı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Türkiye sandık başına gidecek. Oy verecek olan seçmenler, yaşadıkları ilçe belediyesinin hangi partide olduğunu araştırıyor. Arapgir Belediyesi hangi partide? sorusu da gündeme geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 2019 yerel seçimlerinde Arapgir'de kullanılan geçerli oy sayısı 7.165 oldu. İşte, Arapgir 2019 yerel seçim sonuçları...

ARAPGİR BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Arapgir'de 7.449 seçmen oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda %52.93 oy oranı ve 3.793 oy sayısıyla belediye seçimini CHP kazandı.

ARAPGİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU KİMDİR?

1965 yılında Arapgir’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Arapgir’ de tamamladıktan sonra, 1988 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Haberin Devamı

2013-2015 yıllar arasında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1987 - 2009 yılları arasında kurdukları aile şirketinde, inşaat sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu. 1994 yılında, Refah Partisinden Belediye Başkanlığı için aday oldu. 1999-2004 yılları arasında, Fazilet Partisi Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

2009 ve 2014 yıllarında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde iki dönem Arapgir Belediye Başkanlığına seçildi.

Devam eden görev süresi içerisinde; Arapgir İlçesindeki tarihi, doğal ve kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılmasında yoğun emek harcadı. Bu sürede; cami, köprü, konak, hamam, han, kütüphane vb. olmak üzere 150 civarındaki tarihi değerin tescili ve restorasyonlarını yaptırarak ayağa kalkmasını sağladı.

Arapgir Mor Reyhanı başta olmak üzere; tarım ve hayvancılık| alanlarında birçok proje ile havzadaki kırsal kalkınma modelinin geliştirilmesinde baş aktör olarak yer aldı. Arapgir ve Yukarı Fırat Havzasındaki ürünlere yönelik yapılan çalışmalarla marka haline gelen bölgenin, tanıtımında aktif bir rol üstlendi. Bölgedeki; eğitim, ulaştırma, altyapı, tarım, hayvancılık, turizm vb. gibi başlıklarda, büyük ölçekli projelere imza atarak, Cittaslow daimi üyesi, Tarihi Kentler ve ÇEKÜL üyeliği ile taçlandırarak havzanın marka değerini ülke genelinde arttırdı.

Haberin Devamı

2019 yılında yapılan Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden seçilerek Belediye Başkanı olarak görevine devam etmekte olup, “Ortak Gelişim Stratejisi” ile Arapgir özelinde "Birlikte Üreten- Birlikte Yöneten, Terk Edilen Değil-Tercih Edilen Şehir" vizyonuyla; 5 il 8 ilçeyi kapsayan "Destinasyon Yukarı Fırat Havzasına" DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİ aşılamaya devam etmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.