GeriSeyahat Beat kuşağına nostalji pazarı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Beat kuşağına nostalji pazarı

Beat kuşağına nostalji pazarı

Eski otomobil meraklılarına hizmet veren Kasımpaşa'daki galeride Amerikan otomobilleri, cipler, kamyonetler satılıyor.

Bir zamanlar James Dean, Elvis Presley gibi gençliğin idolüydü her biri. Oto galerilerinde en önde sergilenir, İstanbul'un parke taş döşeli sokaklarında aslan edasıyla süzülürlerdi. 1957 model Cabriolet Ford Fairland, 1959 model kuyruklu Buick, 1969 model Chevrolet...

Motorları, kaportaları güçlüydü. Direksiyonlarına oturanları bile kıskandıracak şekilde zamana meydan okudular. Sahiplerinin saçlarına kır düştü, ruhları yaşlandı, onlar genç kaldılar. Genç kalanlara satıldılar. Şanssızları jilet oldu.

2 bin araç bekliyor

Şimdi yine eski günlerin haşmetiyle oto galerilerine dönüyorlar. Koleksiyonerlerin gözdesi oldular . Sadece nostaljik otomobiller satan galeriler açılıyor.

Kasımpaşa'daki Classic American and Jeep Center bu galerilerden biri. İpekçi Durağı Garaj İçi'nde beş yıl önce her tür ikinci el otomobil satarak bu işe başlayan sahibi Esat Çapalar ’’Avrupa Yakası'nda sadece eski Amerikan otomobilleri, cip ve kamyonetleri satan tek galeriyiz’’ diyor.

Çapalar'ın elinde satılmayı bekleyen iki bin civarında eski araç var. Fiyatları iki milyardan başlıyor, altı milyara kadar çıkıyor. İstendiğinde yurtdışından otomobillere yedek parça getirtiliyor, servis hizmeti sunuluyor.

False