GeriSeyahat Avrupa'nın en ıssız kıyılarında konaklama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avrupa'nın en ıssız kıyılarında konaklama

Avrupa'nın en ıssız kıyılarında konaklama

Bir yanı ormanın büyüleyici derinliğiyle kaplı, diğer yanındaysa göz kamaştırıcı güzelliğiyle göl, nehir ya da fiyort manzarası... Masalları andıran yapısıyla Avrupa’nın en ıssız kulübelerinde konaklamak isteyenler için, işte doğanın içinde, doğayla iç içe tatil seçenekleri.

İsveç

Kolarbyn Eco-Lodge, Skinnskatteberg

İlkel yaşamla doğaya dönüş

Modern çağda insanlar iç huzurlarını ararken yolları mutlaka doğayla kesişiyor. İnternetin ve elektriğin olmadığı tamamen ekolojik konaklama seçeneği sunan Kolarbyn, şehrin keşmekeşinden birkaç saat uzaklıkta, Skärsjön Gölü kıyısında, ladin ormanları arasındaki konumuyla, bakir doğanın sessizliğini hissedebileceğiniz benzersiz bir deneyim fırsatı sunuyor. Özellikle gençlerin tercih ettiği bu yerde, her birinde iki kişinin kalabileceği 12 küçük kulübeden oluşan konaklama alanında, ayrıca alıştığı modernlikten tam anlamıyla kurtulamayanlar için daha konforlu konaklamanın mümkün olduğu büyükçe bir ahşap kulübe de bulunuyor. Bölgeyi keşfe çıkmak, doğayı ve yaban hayatı gözlemlemek üzere çok çeşitli etkinlikler düzenleniyor. (Küçük kulübede kişi başı konaklama 180 TL, ahşap kulübe gecelik 450 TL, kolarbyn.se)

Avrupanın en ıssız kıyılarında konaklama

Portekiz

Lima Escape Company, Minho-Lima/Norte

Doğaya kaçış

Lima Escape Company, Portekiz’in Norte bölgesine bağlı Minho-Lima alt bölgesinin kuzeydoğusunda bulunan Peneda-Gerês Milli Parkı’nda birtakım turistik projelerin hayata geçirilmesi amacıyla kurulmuş bir kamp alanı. Büyüleyici manzarasının yanında hem ekolojik ve etnografik bakımından hem de bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği bakımından son derece zengin olan milli park, UNESCO Dünya Biyosfer Rezerv  olarak kabul edilmiş ve doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış. Lima Nehri’nin kıvrımları arasına kurulan kamp alanında çadır, karavan veya bungalovlarda kalabilirsiniz. Bölge yapısı gereği yüksek irtifalı yürüyüşlere, dağ bisikletçiliğine, dağcılık ve biniciliğe çok müsait. (Çift kişilik bungalovda gecelik konaklama 200 TL, lima-escape.pt)

Avrupanın en ıssız kıyılarında konaklama

Fransa

Terre et Toi Resort, Dordogna

Romantik bir kaçamak için

Adını içinden geçen Dordogne Nehri’nden alan Dordogne ili, Fransa’nın güneybatısındaki Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes bölgesinde, 280 kilometre uzunluğundaki Loire Vadisi ile Pireneler dağ silsilesi arasında bulunuyor. Ormanın içinde Moğol çadırında ya da göl kenarında bir kulübede olmak üzere farklı konaklama seçenekleri sunan Terre et Toi Resort, Bordeaux’dan bir saat uzaklıkta. Göl kenarındaki kulübenin adı Cariad Cabin. Burası önünde gölete açılan verandası bulunan, el yapımı ahşap bir kulübe. Ormanın derinliklerinde gökyüzü manzaralı yatağıyla, serin gecelerinizi ısıtmak için kullanabileceğiniz odun sobasıyla, organik şarabını yudumlayabileceğiniz göl kenarındaki verandasıyla tam bir sükûnet deposu. (Çift kişilik konaklama 375 TL, terre-et-toi.com)

Avrupanın en ıssız kıyılarında konaklama

Finlandiya

Lakeside Nightingale, Kesälahti

‘Bin Göller Ülkesi’nde huzur

Finlandiya’nın doğusundaki Kuzey Karelya bölgesinde bulunan Kesälahti kentinde, doğayla sarmaş dolaş bir tatil için Puruvesi Gölü kıyısındaki Lakeside Nightingale en doğru adres. Puruvesi Gölü, ülkenin en büyük gölü Saimaa’ya kanallarla bağlı olan çok sayıda küçük gölden biri. Altı kişinin rahatlıkla konaklayabileceği genişlikteki iki odalı göl evi, modern bir dekora ve masalsı göl manzarasını her daim izleyebileceğiniz büyük bir verandayla kocaman pencerelere sahip. Gölün berrak suyunda yüzerek ferahlamak veya balık tutarak rahatlamak mümkün. Daha uzakları keşfetmek isteyenler için; dünyanın en büyük ahşap kilisesi olan Kerimäki Kilisesi 37 kilometre. (Maksimum altı kişi için gecelik konaklama 600 TL, finlandcottagerentals.com)

Avrupanın en ıssız kıyılarında konaklama

Norveç

Fretheim Fjordhytter/Aurland

Kartpostal kıvamında yaşam

 Kelime anlamı olarak ‘sarp yamaçlar arasındaki küçük yer’ anlamına gelen Flåm, adının anlamını layıkıyla taşıyan küçük bir balıkçı kasabası. 204 kilometre uzunluk ve 1308 metre derinlikle dünyanın en büyük ikinci fiyordu olan Sognefjord’un bir uzantısını görebileceğiniz kasaba, dik yamaçların arasında, şelaler ve derin vadilerin yarattığı görsel şölenle çevrelenmiş yapısıyla turistlerin tadına doyamayacağı mükemmel bir yer.  Fretheim Fjordhytter, kasabada küçük bir koyun kenarında bulunan dört kulübesiyle hizmet veriyor. İki kata yayılmış üç odası bulunan kulübelerin her birinde en fazla altı kişiye kadar konaklamak mümkün. Kulübelerin önünde bulunan küçük kayıklar, doğanın güzelliğini rahatlıkla keşfedebilmenize olanak sağlayacak. (Çift kişilik konaklama 800 TL, fretheimhytter.com)

Avrupanın en ıssız kıyılarında konaklama

False