GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti


HOŞGELDİN HAYAT

Hoşgeldin hayat
güle güle yalnızlık
Hoşgeldin gündüz
güle güle gece
Hoşgeldin sevda
güle güle acılar
Ne kadar güzel değil mi muhabbetin
aydınlığıyla aydınlanan dünya...

Refik Durbaş

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Gezgin Gözüyle Çin ve Uzak Asya
Editör: Timur Özkan
Pelikan Yayıncılık

Otuz yedi deneyimli gezginin gözünden Uzak Asya’nın 15 ülkesinin anlatıldığı kitapta, bu ülkelere ait çeşitli izlenimler, ilginç gezi anılarına da yer veriliyor. Saffet Emre Tonguç, Feyza Kelly, Timur Özkan, Ömer Lütfü Lostar, Ruhan Özkan, Alparslan Özyılmaz ve Eser Saka gibi birçok gezginin yazdığı notlarda Pekin, Çin Seddi, Şian, Şanghay, Şincan, Lhasa/Tibet, Hong Kong, Myanmar, Vietnam, Kamboçya, Laos, Tayland ve Malezya gibi 50’yi aşkın kentin ve ülkenin gezilecek görülerek yerleri anlatılıyor. Uzak Asya’ya seyahat edecek Hürriyet Seyahat okuyucuları için güzel bir başvuru kaynağı olabilir.

SEYAHATTE NE OKUYALIM
YEKTA KARA BU KİTABI ÖNERİYOR


Sınanmamış Kadın
İhsan Yılmaz
Postika Yayınları

Opera yönetmeni Yekta Kara, deniz ve güneşi seven gezginlerden. Yaz tatillerinde Türkiye’de kalmayı yeğliyor. Tercihi Antalya’nın Belek, Kemer sahilleri. Bölgeyi doğası, kumsalları, atmosferiyle dinlendirici buluyor. Aspendos Festivali’ni izlemekten zevk alıyor. Yurtdışında sanat odaklı seyahat ettiği için önceliği Almanya’ya veriyor. En iddialı operaları, orkestraları Berlin ve Münih’te izlediğini söylüyor. Ayrıca Baden-Württemberg Eyaleti’ndeki Kara Orman’ı doğası nedeniyle seviyor. Operanın ana vatanı olarak değerlendirdiği İtalya’yı, Akdeniz ruhu, festivalleri ve gastronomik zenginliğiyle çekici buluyor. Yurtiçinde görmek istediği yerlerin başında Diyarbakır ve Urfa, yurtdışında ise Güney Hindistan ve Küba geliyor. Yekta Kara, Hürriyet Seyahat okurlarına İhsan Yılmaz’ın öykü kitabı “Sınanmış Kadın”ı öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
BEYHAN MURPHY BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR


Sigur Ros
Med sud í eyrum vid spilum endalaust
EMI

Koreograf Beyhan Murphy, deniz kıyısındaki her şehri, kasabayı seviyor. Cunda ve Antalya tercihleri arasında ilk sıralarda. Cunda’nın bakirliği, temizliği dolayısıyla sıkça ziyaret ediyor. 20-30 yıldır sürekli Cunda’da tatil yaptığını ve buraların tahribat görmediği ve az turist geldiği için favori tatil mekanı olduğunu ekliyor. Türkiye’de özellikle Kapadokya’ya hiç gidememiş olduğu için pişman olduğunu söyleyen Beyhan Murphy, yurtdışı gezilerini kültür aktiviteleriyle birliştirdiğini bu yüzden Amsterdam, Londra, Berlin ve Paris’e sıkça gittiğini söylerken Avare okuyucularına Sigur Ros’un Med sud í Eyrum Vi Spilum Endalaust albümünü öneriyor.
False