GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

MÜJDE

Kuşlar haber verdi bana kuşlar

Gelecekte bir şeyler olacak

Gün dilediğimiz gibi doğar

İnsan yüzümüz güler olacak



Neden sonra nehir yatağında

Kurt ininde kuzu otlağında

Dünya dirlik düzenlik çağında

Düşle gerçek beraber olacak.



Cahit Sıtkı Tarancı

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Çöl

J. M. G. Le Clezio

Can Yayınları


Çöl, 2008 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Fransız yazar Jean-Marie Gustave le Clezio’nın Göçmen Yıldız adlı romanın ardından Türkçe’de yayımlanan ikinci kitabı. Clezio daha 23 yaşındayken Renaudot Ödülü’nü kazanmıştı. Çöl’ün konusu kısaca şöyle: Lalla, çöl kökenli güzel bir genç kızdır. Ataları, çöl savaşçılarıdır. Mavi Adamlar olarak anılırlar. Lalla, büyük bir kentin gecekondu kesiminde yaşamaktadır. Doğanın ve efsanelerin gücü, dilsiz bir genç çoban olan Hartani’ye duyduğu aşk, onunla buluşmak adına gizlice çöle kaçışları, yine ele geçirilip Marsilya’ya postalanışı, bir otelde iş buluşu, gebe kalışı, sonunda ünlü bir kapak kızı oluşu, bütün bunlar Lalla’ya çöl tutkusunu, atalarının yaşamını unutturamaz.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

DOĞA RUTKAY BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Deniz Seki / Sahici / Seyhan Müzik

Oyuncu Doğa Rutkay, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Dört senedir yaz tatilini Göcek’te geçiriyor, tekneyle koyları geziyor. Dinlenmek için Çeşme’yi tercih ediyor. Doğduğu şehir olan Ankara’ya akraba ziyaretleri için gidiyor. Van’a seyahat etmek istiyor. Yurtdışında Las Vegas’ta sevdiği şovları izlemek hoşuna gidiyor. Simi Adası’nı favorisi olarak gösteriyor. Paris’i romantik buluyor. Çin’i merak ediyor. Doğa Rutkay, Avare okuyucularına Deniz Seki’nin "Sahici" albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

YUNUS GÜNCE BU KİTABI ÖNERİYOR

Uçurtma Avcısı/ Khaled Hosseini / Everest Yayınları

Sunucu Yunus Günce, seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde Mardin’i tarihi dokusundan dolayı beğeniyor. Antalya’yı bakirliği için tercih ediyor. Herkesin tatile çıktığı dönemlerde de İstanbul’da vakit geçirmeyi tercih ediyor. Doğubeyazıt’ı merak ediyor. Yurtdışında Avustralya’yı geleceğin merkezi olarak gördüğünü söylüyor. Güney Amerika’nın tarihi dokusundan hoşlanıyor. Paris’te medeniyet ihtiyacını giderdiğini belirtiyor. Niagara Şelaleleri’ni görmek istiyor. Yunus Günce, Avare okuyucularına Khaled Hosseini’den "Uçurtma Avcısı" kitabını öneriyor.
False