GeriSeyahat Ajanda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ajanda

Ajanda

kaçırma yın
Biletler çıktı
Yıllardır beklediğimiz haber sonunda geçen hafta açıklandı: Red Hot Chili Peppers 8 Eylül’de Santralistanbul’da konser verecek. Tarihten sonra biletlerin akıbeti de belli oldu ve dün itibariyle Biletix ve Babylon gişelerinden satılmaya başlandı. Fiyatlar 75-850 lira arasında. Yedi Grammy ödüllü ve multi-platinum sahibi bu efsane grubu, tanımıyorsanız bile kaçırmayın derim!

öğren in
Saat saat Çanakkale Savaşı
NTV Tarih dergisi, Twitter üzerinden ilginç bir proje başlattı: Çanakkale Canlı. 1915’teki Çanakkale muharebelerinde olup bitenler, gün gün ve saat saat Twitter üzerinden sunuluyor. 97 yıl önceki hadiseler, meydana geldikleri saatte, aynı anda Twitter’a düşüyor. Her şey eşzamanlı olarak NTV Tarih’in internet sitesindeki zaman çizelgesinde de yer alıyor. www.twitter.com/Canakkale_Canli adresinden takip edebileceğiniz bilgiler, Çanakkale muharebeleri üzerine harp tarihi uzmanlarından Şahin Aldoğan ve Bill Sellars’ın yönetiminde hazırlanıyor.

katıl ın
Takımınızı kurun
Nike ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlediği Nike Halı Saha Ligi’nin kayıtları başladı. Geçen yıllardan farklı olarak bu sene lise ve üniversite kategorilerinde düzenlenecek. Katılmak için, 18 Nisan’a kadar www.nikehalisahaligi.com adresine girip ön kayıt formunu doldurun. Şampiyon takımların oyuncuları Nike futbol koleksiyonundan ürünler kazanacak.

gör ün
Birim ve bütün ilişkisi
Çalışmalarını Londra ve İstanbul’da sürdüren ressam Zeynep Birced’in Türkiye’deki ilk sergisi ‘Beats per Unit’, İstanbul’daki Gama Sanat Galerisi’nde açıldı. 8 Mayıs’a kadar görülebilecek sergide Birced, farklı anlamlandırma sistemlerini araştırıyor. Çeşitli ölçü birimlerini kullanarak birim ve bütün arasındaki ilişkiyi yorumluyor, birimin bütünü anlamlandırmadaki rolünü sorguluyor. (212) 245 69 22.

tad ın
Zeytinyağını nasıl bilirsiniz
İstanbul Cervantes Enstitüsü’nde 10 Nisan’da ücretsiz ‘Zeytinyağı: Kültürü, Bilimi ve Gastronomisi’ adlı bir atölye çalışması düzenlenecek. Aşçı Alberto Moya ve Doktor Jose Lopez; zeytin ekimi, toplanması, yağ üretim aşamalarındaki gelişmeler, zeytinyağı tüketiminin kültür mirası olarak etkilerini ve değerlerini anlatacak. Bilgilendirmenin ardından çeşitli zeytinyağları tadılarak özellikleri ve farklılıkları tartışılacak. (212) 292 65 36.

izle yin
Flamenko rüzgârı Ankara’da
İspanya’nın başarılı flamenkocularından Angel Rojas ve Carlos Rodriguez, 29. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında bu akşam MEB Şura Salonu’nda sahnede olacak. İkili, 10 farklı sahneden oluşan ‘Cambio de Tercio’ adlı gösterilerinde flamenkoya farklı bir bakış açısı getirmeyi de unutmamış. Mutlaka izleyin! Saat 20.30’da başlıyor. Biletler 20 lira, Biletix’te.

gönder in
Pelüş oyuncaklar Van’a gidiyor
İstanbul Saint Joseph Lisesi, bahçesine 10 metre yüksekliğinde dev bir Nuh’un Gemisi kurdu. Amaç, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda Van’daki çocuklara oyuncak göndermek. Bunun için 15 Nisan’a kadar siz de, büyük küçük fark etmeden her türlü pelüş oyuncağı bu dev ‘Nuh’un Gemisi’ne bırakmayı ihmal etmeyin. (216) 414 52 60.

pişir in
Makarnanızı kendiniz yapın
Makarnayı hazır bir şekilde marketten almak yerine, hamurunu ellerinizle açmayı hayal ediyorsanız bu kurs tam size göre: El Yapımı Makarnalar. Mutfak Sanatları Akademisi’nde 14 Nisan saat 10.00’da başlayacak atölye çalışmasında porçini mantarlı hamurdan fettuccine, patates gnocchi veya ricotta peyniri dolgulu ravioli yapmayı öğrenebilirsiniz. Ücret 140 lira. (212) 290 35 50.

dene yin
Kamera önüne hazırlanın
Emmy adayı cast direktörü, yazar ve oyuncu koçu Nancy Bishop, 8-9 Nisan’da Craft Oyunculuk Atölyesi’nde ‘Kamera Önü’ adlı bir atölye çalışması düzenleyecek. Cast seçmelerine nasıl katılınır, kamera önünde neler yapılması gerekir gibi konuların anlatılacağı çalışmanın ücreti 350 lira. (212) 249 49 66.

keşfed in
Doğa ve Macera adına her şey burada
‘Maceraya Hazır Ol’ temasıyla yola çıkan 2. İzmir Dağ Filmleri Festivali, 12 Nisan’da başlıyor. Doğa, keşif ve macera temalı 29 filmin Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi ve Güzel Yalı Kültür Merkezi’nde izlenebileceği festivalde tüm gösterimler ücretsiz. (232) 422 52 36.

dinle yin
Üçü birarada
İstanbul’daki Bostancı Gösteri Merkezi’nde bu akşam saat 21.00’de Türk Sanat Müziği’nin üç dev ismi biraraya geliyor: Bülent Ersoy, Muazzez Abacı ve Adnan Şenses. ‘Neşe-i Muhabbet’ adlı Alaturka gösteride sanatçılar, hem unutulmaz eserleri söyleyecek hem de oynayacak. Biletler 45-150 lira, Biletix’te.

* NE OKUSAK

Aşk Romanları Okuyan İhtiyar
Luis Sepulveda’nın yazdığı ‘Aşk Romanları Okuyan İhtiyar’, Amazon ormanlarında bir ömür geçirmiş, insanoğlunun ruhsuzluğunu ve doğanın bilgeliğini tanımış bir yaşlı adamın öyküsünü anlatıyor. Romanın kahramanı küçük bir Amazon köyünde, elindeki birkaç aşk romanını yüzlerce kez okuyarak ve çok gerilerde kalmış birkaç anısını anımsayarak yaşıyor. Yazar Sepulveda, 14 dile çevrilen kitabında hem bakir doğanın hem de masum insanların iktidar sahipleri tarafından nasıl sömürüldüğünü anlatıyor. Can Yayınları’ndan çıkan kitabın fiyatı 10 lira.

* NE YESEK

Denizin üstünde kahvaltı
İstanbul Kilyos’ta, denizin hemen üzerindeki mekanında hizmet veren Kilyos Balık Restaurant, sizi bu kez balığa değil, kahvaltıya bekliyor. Pek çok çeşidin yer aldığı serpme kahvaltı, sabah saat 08.00 itibariyle verilmeye başlanıyor. Fiyatı 25 lira. (212) 201 13 05.

* NEREYE GİTMELİ

Tarihin içine
ETS Tur, 19-23 Nisan tarihleri arasında Kapadokya’dan Ionya’ya, Klikya’dan Safranbolu ve Yedi Göller’e kadar tarihi içinde yaşatan merkezlere rehber eşliğinde özel turlar düzenliyor. Paket fiyatları 348 liradan başlıyor. www.etstur.com.

HER GÜNE BİR ÖNERİ

* PAZAR Bertolt Brecht’in şiir, şarkı ve öykülerinden Genco Erkal’ın uyarladığı müzikli kabare ‘Ben Bertolt Brecht’, saat 15.30’da Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde. Biletler 45 lira, Biletix’te.
* PAZARTESİ Cem Adrian konseri saat 20.00’de İstanbul’daki Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde. Biletler 34 lira. (216) 336 12 00.
* SALI İstanbul Film Festivali kapsamında bugün saat 21.30’da Fitaş Salon 1’de, Paris’in ünlü mekanını anlatan ‘Crazy Horse’ filmi var. Biletler 16.75 lira, Biletix’te.
* ÇARŞAMBA Ayrıntı ustası Sunay Akın, öyküleriyle saat 20.00’de İzmir’deki Narlıdere AKM’de. Biletler 29-34 lira. (232) 238 80 55.
* PERŞEMBE Mona Asuka Ott resitali, saat 20.00’de Sakıp Sabancı Müzesi’nde. Biletler 110 lira, Biletix’te.
* CUMA Yıldız Kenter’in yaşlı bir oyuncunun yaşadıklarını anlattığı Kraliçe Lear adlı oyunu saat 20.00’de Kenter Tiyatrosu’nda. Biletler 24-34 lira. (212) 246 35 89.

False