GeriNasıl Yapılır? Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Mürekkep lekesini çıkarmanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Mürekkep lekesini çıkarmanın püf noktaları

Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Mürekkep lekesini çıkarmanın püf noktaları

Tükenmez kalem ve mürekkep lekesi zorlu lekelerden. Özellikle kıyafete bulaşan tükenmez kalem lekesi biraz can sıkıcı olabiliyor. Fakat birkaç pratik yöntemler bu lekelerden kurtulmak mümkün. Peki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Mürekkep lekesini çıkarmanın püf noktaları...

Günlük hayatta sık sık kullanılan tükenmez kalem kıyafete ya da eşyalara bulabiliyor. Tükenmez kalem ve mürekkep lekesi inatçı olsa da çıkarılması çok da zor değil. Peki bu lekelerden nasıl kurtuluruz? İşte detaylar..

TÜKENMEZ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kıyafete bulaşan tükenmez kalem lekesini çıkarmak için lekeli bölgeye limon suyu ve beyaz sirke damlatın ve güzelce çitileyin. Ardından da kıyafetini çamaşır makinesine atın.

Halıda oluşan tükenmez kalemi lekesinden kurtulmak için sirke yardımcınız olabilir. Ancak öncesinde halının renginde bozulma olup olmadığını görmek için halının kenarında deneme yapın. Ardından lekenin olduğu bölgeye beyaz sirke damlatın. Daha sonra nemli bir bezle güzelce ovalayın.

Koltuğa bulaşan mürekkebi temizlemek için saç spreyini kullanabilirsiniz. Bunun için saç spreyini lekeye doğrudan uygulayın ve bir süre beklettikten sonra temiz ve nemli bir bez yardımıyla ovalayın. Birkaç uygulamadan sonra lekenin tazeliğine de bağlı olarak çıkmasını sağlayacaktır.

MÜREKKEP LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Aseton ile ele bulaşan mürekkep lekesini kolayca çıkarabilirsiniz. Çıkartma işlemleri esnasında ciltte herhangi bir tahriş işlemi meydana getirmez. Asetonu pamuk üstüne dökün ve bulaşan bölgeyi silin. Leke kolayca derinizden çıkmış olacak.

Giysi de oluşan mürekkep lekesi için lekenin üzerine bir miktar süt damlatın ve diş fırçası ile fırçalayın. Lekeyi giysinizden çıkardıktan sonra da makinede yıkayın.

Kıyafete bulaşan mürekkep lekesine karşı diğer bir yöntem de limon suyu ile çitilemek. Lekeli bölgeye limon suyu damlatın ve güzelce çitileyin. Ardından da kıyafetini çamaşır makinesine atın.

False