GeriKişisel Bakım Sonsuz gençlik uygulaması (BBL) nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sonsuz gençlik uygulaması (BBL) nedir?

Sonsuz gençlik uygulaması (BBL) nedir?

BBL uygulaması sırasında acı, ağrı, sızı duyulmaz.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nüket Eroğlu, BBL(Broad Band Light) sonsuz gençlik uygulaması hakkında merak edilenleri anlattı...

Stanfort Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar BBL (Broad Band Light)’in yaşlanmış insan cildindeki gen yapılarını yenileyerek daha genç cilttekine benzer hale getirdiğini göstermiştir. 

Bilimsel kanıtlar düzenli “Forever Young BBL” tedavilerinin cildi yenileyip gençleştirdiğini ve cilt yaşlanmasını doğal bir görüntü sağlayacak şekilde geciktirdiğini ispat etmiştir. Daha genç bir görünüm sağlayacak şekilde 1000’den fazla gen yapısı yenilenmiş, sonuçta esneklik kayıplarında azalma ve daha düzenli kolajen birikimi ile ince kırışıklıklarda ve pigmentasyon düzensizliklerinde düzelme sağlanmıştır.

Sonsuz gençlik uygulaması (BBL) nedir

Düzenli Forever Young BBL cilt yenileme tedavileri, cildin uzun dönemli yaşlanma belirtilerini doğal bir görünüm sağlayacak şekilde azaltmakta ve oluşumlarını geciktirmektedir.

Cilt daha taze, diri ve genç bir görünüm almaktadır.

BBL'İN ETKİ MEKANİZMASI NEDİR?

BBL (Broad Band Light) geniş band ışık anlamına gelmektedir. Teknolojisinin patenti alınmış bir çeşit yoğun atımlı ışık kaynağıdır.

Yaşlanmış ve yıpranmış cildin genel olarak kalitesi ve görüntüsünün iyileştirilmesi amacıyla Ablative (aşındırıcı) lazerler gibi cildin termal olarak hasarlandırılması ve bunun sonucunda epidermis ve yüzeyel dermis tabakalarının yeniden oluşturulması prensibinden farklı çalışmaktadır.

CİLT YENİLEME AMACIYLA KULLANILMAKTA

BBL 560 – 1200 Nm aralığında çeşitli dalga boylarında dağılarak ilerleyen ışık üretmektedir. Her bir dalga boyu dokularda yer alan farklı tipteki renk veren maddeler tarafından emilmektedir. Yaygın olarak ciltteki ince kırışıklıkların, renk düzensizliklerinin ve lekelerin, kılcal damarlardan kaynaklanan kızarıklıkların tedavisinde, sarkmaların giderilmesinde ve cilt yenileme (cilt gençleştirme) amacıyla kullanılmaktadır.

Rejuvenasyon cilt yenileme, cilt gençleştirme anlamına gelen bir terimdir. Fakat içeriği halk tarafından farklı farklı algılanabilmektedir. Dolayısıyla dikkatlice tanımlanmalıdır. Bu çalışmada rejuvenasyon yaşlanmış hücre ve dokuların genç bir karakteristik kazanacak şekilde yapılarının değişerek yenilenmesi anlamında kullanılmaktadır. Cilt kontrollü olarak hasarlandırıldığında da yeni dokular oluşturmakta bu süreçte daha iyi bir görünüm kazanabilmektedir.

Sonsuz gençlik uygulaması (BBL) nedir

 

BBL CİLT KANSERİNİ ENGELLER Mİ?

Doğal yaşlanma sürecine uğramış ve ışık etkisi ile yaşlanmış ciltteki global gen yapılarının BBL tedavisine verdiği tepki oldukça tatminkardır. BBL genetik onarım yaparak ciltteki genetik hasarı tamir eder ve cilt kanseri oluşumunu engeller.

BBL ile cilt yenileme tedavisi uygulanmayan 30 yaşın altında güneş yaşlanmasına maruz kalmamış 5 gönüllüden de aynı şekilde deri biyopsisi alınmıştır. Üç seans BBL tedavisinden sonra cildin moleküler yaşının 10 yaş önceye döndüğü görülmüştür.

Klinik olarak değerlendirildiğinde 3 BBL tedavisinden sonra cildin görünür yaşlanma parametreleri açısından iyileşme ve gelişim gösterdiği gözlenmiştir. İnce kırışıklıklar ve renk düzensizlikleri azalmış ayrıca genel cilt görünümü düzelmiştir.

CİLT GENÇLEŞTİRME VE YENİLEME

Yaşlı hastalardan tedavi edilmiş ve edilmemiş bölgelerden ve genç hastalardan alınan doku örnekleri moleküler seviyede histolojik olarak incelenmiştir ve detaylı karşılaştırılmıştır. Histolojik incelemede yaşlı hastaların tedavi uygulanmış bölgelerinde elastikiyet kaybından kaynaklanan kırışıklıkların tedavi edilmeyen bölgeye oranla hafiflediği ve belirginliklerinin azaldığı görülmüştür. Ayrıca tedavi edilen bölgelerin epidermal kalınlığının ciddi şekilde arttığı tespit edilmiştir.

Gen yapıları kıyaslandığında yaşlı hastaların tedavi edilen cilt örneklerinin tedavi edilmeyenlere göre genç hastalardan alınan cilt örneklerine daha fazla benzediği görülmüştür. 1293 gen yapısı (expression) rejuvene olmuştur. Cilt gençleştirme ve yenileme işlemi doğrulanmıştır.

 

Sonsuz gençlik uygulaması (BBL) nedir
 

Bu cilt yenileme çalışması, düzenli uygulanan Sciton BBL tedavilerinin gen yapılarında oluşturduğu değişiklikle, yaşlı hücreleri yapısal açıdan genç hücrelere benzer hale getirdiğini göstermiştir. Bu alanda yapılmış ilk çalışmadır. Cilt yenileme moleküler düzeyde kalıcı olarak sağlanmıştır.

BBL KAÇ SEANS UYGULANIR?

İdeal seans sayısı minimum 3 haftada bir olmak üzere 3'tür. Seans araları uzayabilir. Bu sonucu değiştirmez. Üç seans idealdir. Sonrasında 6-8 ayda tek bir seans yapıldığında cilt gençleşmiş halini hep muhafaza eder.

UYGULAMA AĞRILI MIDIR?

BBL uygulaması sırasında acı, ağrı, sızı duyulmaz. Hafif bir ısı hissi dışında hastayı rahatsız eden bir his olmaz.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nüket Eroğlu

False