GeriAdvertorial Size tatlı uykular, bebeğinize sihirli rüyalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Size tatlı uykular, bebeğinize sihirli rüyalar

Size tatlı uykular, bebeğinize sihirli rüyalar

Yeni doğan döneminin özellikle ilk 6 ayı bebeklerin, anne babayla aynı odayı paylaşması güven duygularının gelişmesi ve anneyle bebeğin konforu için önemli ve gerekli bir durum. Ancak zamanı geldiğinde bebeğinizin sağlıklı gelişimi açısından ve uyku düzeninin tamamen oturması için kendi odasında ve kendi yatağında uyuması gerekir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey, bebeğinizi kendi odasına ve yatağına geçirme yaşını fazla uzatmamak gerekiyor. En geç 2 yaşına geldiğinde tamamen sizden ayrılmış ve kendi özel alanı olmuş olmalı.

Bebeğinizin kendine ait bir odası ve yatağı olması öz güveninin gelişmesi ve anne babaya bağımlı olmayan bir birey olması yolunda atacağınız ilk adım olabilir. Ama siz bu adamı atarken o sizden ayrı uyumaya direnç gösterebilir ve ayrı uyumayı kabul etmeyebilir.

Bebeğinizin sizden ayrı, kendi kendine uyumayı kabul etmediği bir durumda hem onun, hem de kendi işinizi kolaylaştırmak için ona bir uyku arkadaşı edinmesini sağlayın. Kendine seçtiği uyku arkadaşı hem ona güven ve sıcaklık verecektir, hem de uykuya dalmasını kolaylaştıracaktır. Hatta seçtiği uyku arkadaşı sayesinde gece uyansa bile ağlamadan tekrar kendi kendine uykuya geçecektir. Bebeklerin ve çocukların uyku arkadaşlarıyla arasındaki bağ öyle güçlü bir hal alabilir ki sürekli yanında bulundurmak isteyeceği için mutlaka bir yedeğinin olmasında fayda var. Bebeğinizin kendi odasına ve yatağına alışmasına en büyük katkıyı sağlayacak şey ise, odasında oluşturacağınız büyüleyici, sıcak, huzurlu ve dingin bir atmosfer olacaktır.

Bebeğinizin kendini tamamen rahat ve güvende hissetmesi için odasında bulundurmanız gereken belki de en önemli şey bir dönence olacaktır. Dönence aslında bebekler ve anneleri için renkli ve eğlenceli bir beşik süsü olmaktan çok daha fazlası. Çünkü bebeğin motor gelişimine ve el göz koordinasyonu için artı etkileri olan bir ürün. Çoğu çocuk karanlıktan korkar ve ışıksız bir odada uyumayı reddeder, hafif loş bir ortam ister. Aynı zamanda onu tamamen sessiz bir ortamda da uyumaya alıştırmayın. Sesle uyumaya alışsın ki ileride gürültülü bir ortamda da rahat uyuma alışkanlığı edinebilsin. Bu nedenle evin içindeki olağan seslerin dışında onu uykuya yatırdığınızda hafif bir müzik sesi açmanız onu rahatlatıp başka seslere karşı hazırlıklı olmasını sağlayacaktır. Mesela bebeğinizin uykudan önce rutin olarak dinlediği müzik, beynindeki uykuyla ilgili süreçleri başlatır ve böylece bebeğiniz uykuya hazır hale gelir. Bu konudaki en büyük yardımcınız seçtiğiniz dönence olacaktır. Ama beşikte kullanacağınız dönencenin müzik, ses ve ışık efektleriyle fonksiyonel olmasına özen gösterin. Bu özelliklere sahip bir uyku arkadaşı bebeğinizin mutlu ve rahat bir şekilde uykuya geçmesi ve uyku rutinin düzene girmesi açısından en büyük yardımcınız olacaktır.
   

False