Geriİsimler Sözlüğü Saksı Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? Saksı Çiçeklerinin Özellikleri Ve Bakımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saksı Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? Saksı Çiçeklerinin Özellikleri Ve Bakımı

Saksı Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? Saksı Çiçeklerinin Özellikleri Ve Bakımı

Evlerin balkonlarını, bahçeleri ve daha birçok yeri süsleyen en önemli unsurların başında saksı çiçekleri yer almaktadır. Saksı çiçekleri arasında herkesin zevkine uygun olan bir çiçek türü bulmak mümkündür. Sizler için saksı çiçekleri ve isimleri nelerdir? Saksı çiçeklerinin özellikleri ve bakımı nasıldır tüm detayları ile derledik.

Saksı çiçekleri kolaylıkla bulunabilen ve koyulduğu ortama canlılık veren çiçeklerdir. Bu çiçeklere bakacak olan kişilerin çiçek bakımı konusunda bilgi sahibi olması oldukça yararlıdır. Bunun yanında saksı çiçeklerinin özellikleri herkes tarafından çok merak edilmektedir. 

Saksı Çiçekleri ve İsimleri Nelerdir? Saksı Çiçeklerinin Özellikleri ve Bakımı 

Sıklamen 

Kalanşo

 Açelya

 Antoryum 

Atatürk Çiçeği 

Gül

 Kasımpatı 

Papatya 

Begonya 

Sıklamen 

Mor, pembe ve daha birçok farklı rengi olan sıklamen oldukça ilgi çeken bir saksı çiçeğidir. Genellikle esintili ve havadar yerleri sever. Soğuğa karşı dayanıklı olduğundan dolayı kışın daha çok dikkat çeken bir çiçektir. Sonbahar ve kış aylarında çiçeklerini açtığı görülmektedir. Yazın haftada iki kez kışın ise haftada bir kez sulama yapmanız yeterli olacaktır. 

Kalanşo

 İnsanların sıkça tercih ettiği saksı çiçeklerinden biriside kalanşo olarak bilinmektedir. Oldukça dayanıklı olan bu çiçek haftada iki kez sulanmalıdır. Kışın biraz daha az sulama yapmanız gerekebilir. Bu yüzden toprağını kontrol ederek kurumaya yakınsa su vermeniz daha doğrudur. En yaygın renkleri ise kırmızı, turuncu, pembe ve sarıdır. 

Açelya 

Hoş bir görünüme sahip olan bu çiçek bakımı oldukça kolay olan çiçeklerden birisidir. Az suyu sevdiği için çok fazla su vermenize gerek yoktur. Doğrudan ışığa ihtiyaç duymadığı için evin içinde veya dışında kolayca bakılabilir. Pembe ve kırmızı renk tonlarında olduğu bilinmektedir. 

Antoryum 

En özel saksı çiçeklerinden birisi antoryumdur. Antoryum yeşil yaprakları ve kırmızı çiçekleri ile meşhurdur. Beyaz ve pembe tonlarındaki çeşitleri de olsa daha çok ateş kırmızısı olan türü ilgi görmektedir. Özellikle iç mekanlar için sıkça tercih edildiği görülmektedir. Haftada iki kez sulanması yeterlidir. Ayrıca yarı gölge bir yerde durması daha iyi olmaktadır.

 Atatürk Çiçeği

 Özellikle evlerin birçoğunda Atatürk çiçeği görmek mümkündür. Hoş ve dolu dolu çiçekleri ile koyulduğu her ortama ayrı bir hava katmaktadır. Doğrudan güneş ışığı almayı ve aşırı sulamayı sevmez. Yarı gölgeli bir alanda durması daha iyi olur. Toprağı nemli kalacak şekilde haftada 2-3 kez sulama yapabilirsiniz.

   Gül

  Saksı çiçekleri arasında en popüler olanlarından biriside güldür. Neredeyse her insan gülü sever ve birçok yerde karşımıza çıkan bir çiçektir. Özellikle minyatür olarak satılan kısa güller son derece moda olmuştur. Bakımı kolay olan gülün kırmızı, sarı, beyaz ve daha birçok rengi bulunmaktadır. Toprağını kontrol ederek kurudukça su verebilirsiniz. Bulunduğu ortamı sevdiği takdirde oldukça harika bir şekilde çiçek açmaktadır.

   Kasımpatı 

 Bakımı basit olan bu çiçek çok sevilen çiçek türlerinden birisidir. Suyu ve güneşi sevmektedir. Verdiği çiçekler dolgun olduğu için çok hoş durmaktadır. Kasımpatının küçük, orta ve büyük boyları bulunmaktadır. Saksıya en çok yakışan çiçeklerden birisi olduğunu söyleyebiliriz.

  Papatya

  Kasımpatı ile benzerlik gösteren bu çiçekte saksı çiçekleri arasında çok fazla kişinin tercihi olmaktadır. Papatyanın suyu sevdiği bilinir ancak yine de aşırı su vermekten kaçınmak gerekir. Aydınlık bir yerde olması çiçek açısından daha yararlıdır.

  Begonya

  Narin yapılı olan bu çiçek sabah güneşini çok sever. Ayrıca sulama yapılırken yaprağına su değirmemeye dikkat edilmelidir. Işık alan bir yerde oldukça diri olarak kalabilir. Bakımına mutlaka dikkat edilmelidir. Çünkü narin yapısı yüzünden yanlış bakım sonucunda bozulabilir. Birçok farklı rengi olduğu da bilinmektedir.

 

 

 

False