GeriNasıl Yapılır? Nar lekesi nasıl çıkar? İşte halıdan, elden ve kıyafetten nar lekesini çıkarmanın yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nar lekesi nasıl çıkar? İşte halıdan, elden ve kıyafetten nar lekesini çıkarmanın yolları

Nar lekesi nasıl çıkar? İşte halıdan, elden ve kıyafetten nar lekesini çıkarmanın yolları

Nar, sağlık için faydalı bir meyve ama ayıklaması ise oldukça uğraştırıcı. Ayrıca lekesini de çıkarmak bazen zor olabiliyor. Fakat birkaç basit yöntemle nar lekesinden kolayca kurtulabilirsiniz. Peki nar lekesi nasıl çıkar? İşte halıdan elden, kıyafetten ve halıdan nar lekesini çıkarmanın yolları

Bol miktarda C vitamini içeriyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kalp sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Kısacası narın faydaları saymakla bitmiyor. Faydalı olmasına faydalı ama ayıklarken ve tüketirken etrafta leke oluşturabiliyor. Peki nar lekesi nasıl çıkar? İşte öneriler…

NAR LEKESİ HALIDAN NASIL ÇIKAR?

Halıdaki nar lekesini çıkarmak için ihtiyacınız olan tek şey karbonat. Bir su bardağı suyun içerisine bir tatlı kaşığı karbonat ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı lekeli bölgeye püskürtün. Daha sonra temiz bir bez ile silin ve inatçı nar lekesinden kurtulun.

NAR LEKESİ KIYAFETTEN NASIL ÇIKAR?

Giysiye bulaşan nar lekesinden kurtulmak için anında müdahale her zaman önemlidir. Tabii kuruduysa da mutlaka bir yolu var, o da deterjan. Kuruyan lekenin üzerine deterjanı döküp biraz bekleyin. Ardından bir bez ile iyice lekenin üzerin deterjanı bastırın ve yıkayın. Lekelenen kıyafetiniz beyaz ise işlem çok daha kolay. Biraz çamaşır suyu tüm lekeyi ortadan kaldırmaya yetecektir.

ELDEKİ NAR LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Ellerimiz nar ayıklarken ve yerken ister istemez kırmıza boyanabilir. Bu kötü görüntüyü yok etmek için limon kolonyasından faydalanabilirsiniz. Elleri güzelce yıkadıktan sonra kolonya dökmek lekenin kaybolmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca diğer işe yarar yöntem ise soda ile elleri yıkamaktır. Ancak ne kadar erken yıkarsanız izler o kadar çabuk gider.

False