GeriSağlık Kurban eti nasıl saklanmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kurban eti nasıl saklanmalı?

Kurban eti nasıl saklanmalı?
Abone Olgoogle-news

Etlerin daha uzun süre muhafaza edilebilmesi için önemli bilgiler…

Et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda sağlık açısından dikkat edilebilecek birkaç nokta mevcut. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevnur Çaparoğlu, bu noktalardan birinin de kurban etinin doğru saklanması olduğunun altını çizdi ve konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.


Kurban eti nasıl saklanmalı

Kurban etinin parçalar halinde temiz kaplara konularak ve öncelikle güneş görmeyen serin bir yerde, 14-16 santigrat derecelerde, 5 -6 saati geçmeyecek şekilde bekletilmesi gerekmektedir.


Kurban eti nasıl saklanmalı

Bekletme sırasında kurban etinin hava alması sağlanmalı ve bu süre sonunda oda sıcaklığına ulaşan etler buzdolabına kaldırılmalı, 4 ve 5 santigrat derece arasında muhafaza edilmelidir.


Kurban eti nasıl saklanmalı

Kurban etinin dayanma süresi, kesim kalitesine ve parçaların büyüklüğüne göre değişmekle beraber, normal buzdolabı koşullarında en fazla 3 -4 gündür. Ancak, kurban etleri kıyma haline getirilirse bu süre 1 -2 gün kadardır. 


Kurban eti nasıl saklanmalı

Kurban etlerinin daha uzun süre muhafaza edilebilmesi için buzlukta -18 santigrat derecede dondurulmuş olarak saklanması gerekir. Ancak dondurulmuş etlerin de belirli bir raf ömrü olduğu unutulmamalıdır.


Kurban eti nasıl saklanmalı

Kurban etlerinin bütün olarak değil, küçük parçalara bölünerek, yağlı kağıda veya buzdolabı poşetine sarılarak derin dondurucuda 4 – 6 aydan fazla saklanmaması gerekir. 


Kurban eti nasıl saklanmalı

Kurban etleri yemek içinde kullanılacak şekilde parçalara ayrılarak dondurucuya konulmalı, kullanılmak istenildiğinde, bakteri üremesini azaltmak için dondurulmuş gıda ürünleri buzdolabının sebzelik kısmında çözdürülmelidir. Çözdürülen kurban eti hemen pişirilmeli, çözdürülmüş ürünler tekrar dondurulmamalıdır.

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle