GeriAlışveriş Kız bebek odası dekorasyonu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kız bebek odası dekorasyonu

Kız bebek odası dekorasyonu

Kız bebeği olan ya da kız bebek bekleyenlere ilham veren bebek odası dekorasyonları

Öyle ki kimi anne-babalar daha çocuk doğmadan, hatta kimi zaman cinsiyeti bile belli olmadan beklenen bebeğin odasını müthiş bir titizlikle döşemeye başlarlar. Ama asıl faaliyet bebeğin cinsiyeti belli olduktan ya da bebek doğduktan sonra başlar. Biz de bu yazıda kız bebek sahibi olan ya da olmayı bekleyenlere ilham vermesi için kız bebek odası fikirlerini bir araya getirdik.

Elbette pembe

Kız bebek odası dekorasyonu

Dekorasyonda bazı geleneksel yaklaşımlarından kaçmamak lazım. Örneğin kız çocukların odasında pembenin yeri her daim bakidir. Güzellik, sevgi, incelik, yumuşaklık, çocukluk ve romantizm gibi çağrışımları olan bu sıcak renk kız bebekler için oda tasarlıyorsanız muhtemelen sizin de ilk tercihiniz olacak. Ama belki de pembenin fazla bağıran tonları yerine, daha pastel ve huzur verici olan bu rengi seçerek bebeğiniz için bu fotoğraftaki gibi büyüleyici bir atmofsfer oluşturabilirsiniz. Beyaz mobilyalarla açık pembenin kombinasyonu bu mekânı adeta masalsı bir ortama dönüştürmeye yetip de artmış. 

Açık renkler, desenli duvarlar

Kız bebek odası dekorasyonu

Kız ya da erkek fark etmez, bebeğiniz için döşediğiniz odada ona hitap edecek, onun ilgisini çekecek ve sıkılmadan durmasını sağlayacak unsurlara yer vermelisiniz. O yüzden, özellikle yatağın bulunduğu kısımdaki duvar ve tavanları boş bırakmamak gerekiyor. Dilerseniz bu örnekteki gibi duvar kağıdıyla, dilerseniz çıkartmalarla, tablolarla ya da tavana asılabilen oyuncaklarla küçük hanımın hiç ayrılmak istemeyeceği bir ortam oluşturabilirsiniz.

Tam teşekküllü kız bebek odası

Kız bebek odası dekorasyonu

Kız bebek odası döşemek odayı pembeye boyayıp, kenara da bir yatakla iki yastık atmaktan ibaret değil elbette. Eğer bütçeniz ve alanınız müsaitse, bu örnekte görüldüğü gibi, giren çocuğun bir daha çıkmak istemeyeceği ve evladınızın sadece bebekken değil belli bir yaşa kadar sıkılmadan kullanabileceği bir bebek odası oluşturmak mümkün. Bu bebek odasının, yemek masasından tutun da kendine ait oturma grubuna kadar kendi başına, ayrı bir ev gibi tasarlanmış olması da ona ayrı bir değer katıyor.

Zekice bir bebek odası fikri

Kız bebek odası dekorasyonu

Bebek odalarında genellikle unutulan ayrıntılardan biri evhamlı anne ya da babalardır. Kimileri bebeğinin uyurken bile göz önünde olmasını, her an onu kontrol edip yardımına koşabilmeyi isterler. İşte bu şahane bebek odası tasarımı, mutfakla oda arasındaki şeffaf cam panel sayesinde size bu imkânı sağlıyor. Bir yandan mutfaktaki işinizi yaparken bir yandan da yatağında huzur içinde uyumakta ya da oynamakta olan yavrunuzu göz önünde tutabilirsiniz. Ayrıca canlı renklerin kombinasyonu sayesinde odanın ne kadar eğlenceli bir havası olduğuna da dikkatinizi çekmek isteriz.

Yastıklar önemlidir

Kız bebek odası dekorasyonu

Kız bebeğinizin odasını düzdünüz, gönlünüze göre de bir yatak aldınız diyelim; şimdi sıra o yatak için hem en sağlıklı, hem de en eğlenceli aksesuarları seçmekte. Eğer kendine özgü bir bebek odası oluşturmak istiyorsanız, bunun en kolay yollarından biri özel yastıklardır.

Piyasada ilk karşınıza çıkacak ürünle yetinmek yerine, bu örnekte olduğu gibi kendine has yastıklarla bebeğinizin odasını özel kılabilirsiniz.

False