İlk günlerinden itibaren yumuşacık huzurlu uykular

Güncelleme Tarihi:

İlk günlerinden itibaren yumuşacık huzurlu uykular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2019 09:20

Bebeklerin dünyaya geldikleri ilk andan itibaren sahip oldukları en güçlü refleksleri doğal emme güdüleridir. Emme güdüsü, bebekleri hayata ve annelerine bağlanmalarını sağlayan en doğal dürtüdür. Bebekler doğal emme içgüdüsünü tekrarlamak isterler. Bu tekrar ve tatmin duygusu bebeğinizi sakinleştirir ve özellikle uykuya dalışını kolaylaştırır. Bebeğinizin bu duygusunu günün her anında tatmin etmesine yardımcı olacak başlıca bebek ürünü ise anne ve bebeklerin vazgeçilmezi olan emziklerdir.

Haberin Devamı

Bebeklerin büyük çoğunluğu ilk aylarından itibaren emzik kullanmayı seçebilirler. Emziklerin yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi herkes tarafından kabul edilir. Yapılan anketlere göre de bebeklerdeki bu emzik kullanımı genellikle normal karşılanıyor ve destekleniyor. Bebeklerin emziklerine aynı uyku arkadaşlarında olduğu gibi sıkı sıkıya bağlandıkları da saptanmış durumda. Emzik kullanımı aynı zamanda bebeğinizin ağız ve damak gelişimini desteklediği, deliksiz bir uykunun anahtarı olduğu ve parmak emme alışkanlığının da önüne geçtiği için uzmanlar tarafından önerilen bir durum.

Bebeğiniz emzik kullanmaya başladığında dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Bunların başında emziğin bebeğinizin ağız gelişimini doğru bir şekilde destekleyecek, uykuda rahatsız etmeyecek kadar hafif ve yumuşak olup, dilin damakta eşit basınç uygulamasını sağlayacak biçimde tasarlanmış olması geliyor.

Haberin Devamı

Emzik kullanımı bebeklerde uyuma alışkanlığı edindirmekte de ebeveynlerin en büyük yardımcısı. Emzikle uyuyan bebekler kendilerini daha güvende hissettikleri için emziksiz uyumak istemez. Bu yüzden emziğiniz onaylanmış güvenlik standartlarına uygun olmalı ve mutlaka ağızlığında havalandırma delikleri bulunmalı. Bebeğin çene gelişimi için ağzına uygun emzik alınması önemlidir. Bu yüzden bebeğinizin çene yapısına uygun birkaç emzik alınmalı ve hem bebeğin büyümesine paralel olması hem de hijyen açısından emzikler 2 ayda bir değiştirilmelidir.

Özellikleri itibariyle hem silikon hem de kauçuk emzik anneler tarafından tercih edilmektedir.

Ebeveynlerin bebeklerine emzik verirken yaptıkları en büyük hata, emziği şeker veya bala batırarak vermeleri. Bu durum bebeğinizin diş minelerini zedeler ve diş çürüklerine neden olur. Bu yüzden olabildiğince emziği tatlıya batırmaktan kaçının. Unutmayın bebeklerin özellikle ilk aylarında ihtiyaç duydukları tek besin kaynağı anne sütüdür.

BAKMADAN GEÇME!