GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Sol Kasık Ağrısı Neden Olur Ve Ne Kadar Sürer? Gebelikte Kasık Ağrısı Nasıl Geçer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Sol Kasık Ağrısı Neden Olur Ve Ne Kadar Sürer? Gebelikte Kasık Ağrısı Nasıl Geçer

Hamilelikte Sol Kasık Ağrısı Neden Olur Ve Ne Kadar Sürer? Gebelikte Kasık Ağrısı Nasıl Geçer

Hamilelik sırasında, kasıkta ağrı oluşması sıklıkla görülebilecek durumlardan biridir. Özellikle vücutta oluşan değişimlerden dolayı bu ağrılar kadınlara büyük bir sancı yaşatır. Kasık ağrısının birçok farklı sebebi bulunabilir. Hamilelikte sol kasık ağrısı neden olur, ne kadar sürer ve gebelikte kasık ağrısı nasıl geçer detayları ile derledik.

Hamilelikte kasık ağrısı sıkça görülen rahatsızlıklardan biridir. Kasık ağrısı sol veya sağda görülebilir. Ancak baş ağrısı, mide bulantısı ve bağırsak sorunları ile beraber görünüyorsa mutlaka bir doktora danışmaları gerekmektedir.

Hamilelikte Sol Kasık Ağrısı Neden Olur ve Ne Kadar Sürer?

Gebelikte kasık ağrısı oldukça normal bir ağrıdır. Birçok anne adayı sıklıkla bu ağrıyı yaşayabilir. Bebeğin gelişimine göre vücut ağrı şeklinde tepki verilebilir. Vücut genel olarak bebeğin ağırlığına uyum sağlayamadığından dolayı kasık bölgesinde ağrı oluşturabilir. Ayrıca rahmin büyümesi de kasıkta ağrı oluşturabilir. Hamileliğin ilerlemesi ile birlikte kasık ağrısı sıklıkla görülebilir.

Hamileliğin tipik belirtilerinden biri olan kasık ağrısı sadece bebeğin gelişme döneminde değil aynı zamanda da hamileliğin belirtisi olarak da bulunmaktadır. Ancak bazı dış gebelik durumlarında da, kasık ağrısı görülebilir. Ya da hamilelikte oluşan idrar yolu rahatsızlıklarında da kasık ağrısı oluşabilir. Aşırı ağrı görülmesi durumunda ise mutlaka anne adaylarının bir doktor tarafından destek alması gerekmektedir.

Gebelikte sıklıkla karın ağrısı ile kasık ağrısı karıştırılmaktadır. Ancak hamilelikte karın ağrısı oluşmaz, kasıkta oluşur. Anne adayları ise bunu karın ağrısı ile karıştırabilir. Fakat kasık ağrısı hamilelikte oldukça doğal bir durumdur. Pelvis bölgesinde meydana gelen değişimlerden dolayı zaman içerisinde kasıklara baskı oluşmaktadır. Bunun en büyük sebebi bebeğin büyümesi, organların yer değiştirmesi ve rahmin büyümesidir. Özellikle bazı durumlarda bu ağrı son derece büyük olabilir. Gebelik sırasında en sık görülen kasık ağrıları ise şu şekilde sıralanabilir;

Preeklampsi en sık görülen kasık ağrılarından biridir. Bu gebelik zehirlenmesinden dolayı kasık bölgesinde ve karında ağrı yaratır. Erken müdahale edilmemesi halinde anneye ve bebeğe zarar verebilir.

İdrar yolu enfeksiyonu da hamilelik sırasında en sık görülebilecek ağrı sebeplerinden biridir. Kolayca tespit edilebilecek olan bu rahatsızlık karın ağrısı ve kasık ağrısına neden olabilir.

Gebeliğin rahim içerisinde olmaması halinde meydana gelen dış gebelik durumunda kasıklarda yüksek derecede ağrı olabilir. Bu durum zamanla fark edilebileceği gibi aşırı ağrı ile de ortaya çıkabilir.

Düşük riski genelde şiddetli kasık ağrısı ile kendini belli edebilir. Doktor muayenesi sonrasında oluşan durum net bir şekilde tespit edilebilir.

Gebelikte Kasık Ağrısı Nasıl Geçer?

Gebelikte kasık ağrısı son derece doğaldır. Eğer düzenli olarak geçmeyen kasık ağrısı bulunuyorsa eğer mutlaka bir doktor tarafından destek almanız gerekmektedir. Fakat eğer anlık gelen bir ağrı var ise bol bol su içerek bir süre dinlenme pozisyonuna geçiş yapınız. Gebelikte kasık ağrılarının olmaması ve ileriki dönemlerde kasık ağrısının bastırılması için doğum öncesinde spor sıklıkla tavsiye edilir. Kasık ağrısını geçirmek için uygulanabilecek yöntemler ise şu şekildedir;

Düzenli olarak bol bol su için.

Dinlenin ve karnınızın rahat olabileceği bir pozisyonda oturun.

Eğer imkanınız var ise sıkça uyuyun ya da uzanın.

Minik yürüyüşler yapın belirli düzenlerde yürüyerek vücudunuzu rahatlatın.

Ayağınızı sıcak tutun çorap ve terlik kullanın.

Klimalı alanlardan uzak durun özellikle yaz aylarında doğal serinlenebilecek alanları tercih edin.

Karın çevresini rahatsız edecek giysileri giymeyin.

Sıcak su torbası gibi ürünlerden uzak durun ve herhangi bir şekilde ek müdahale etmeyin.

Doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın.

Bitki çayları tüketmeyin.

Karnınıza baskı yapmayacak ürünler tercih edin herhangi bir şekilde karın bölgesine bastırmayın.

False