GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Gebelikte Mide Yanmasına İyi Gelen Bitki Çayları Ve Yiyecekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Gebelikte Mide Yanmasına İyi Gelen Bitki Çayları Ve Yiyecekler

Hamilelikte Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Gebelikte Mide Yanmasına İyi Gelen Bitki Çayları Ve Yiyecekler

Hamilelik sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunmaktadır. Özellikle de gebelik sürecindeki sağlık problemlerine karşı doğru çözümler uygulanmalıdır. Hamilelikte mide yanmaları çok sık görülür. Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Gebelikte mide yanmasına iyi gelen bitki çayları ve yiyecekler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelik sürecinde mide yanmasını önlemek için çeşitli bitki çayları ve besin takviyeleri tüketilebilir. Halk arasında mide yanmasının nedeni bebeğin çok saçlı doğması olarak söylenmektedir. Mide yanmasını önlemek için bazı yollar denenebilir.

Hamilelikte Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?

Hamilelik sürecinde pek çok anne mide yanması sorunu ile karşılaşabilir. Bu mide yanmasının nedeni olarak bebeğin saçlarının çok fazla olması gösterilir. Gebelikte bu mide yanmasının giderilmesi için çeşitli besin takviyeleri ve ya basit yaşam tarzı değişiklikleri uygulanmalıdır. Bazı gıdalar mide yanmasını arttırabilir. O nedenle hamilelik sürecinde çikolata, kahve ve asitli yiyecekler tüketilmemelidir. Limon, sirke ve hardal gibi asitli gıdalar da mide yanmasının en önemli nedenleri arasında gösterilebilir. Baharatlı yiyecekler, kızartmalar ve yağlı besinler de hamilelik sürecinde mide yanmasına sebep olabilir.

Mide şişkinliği ve mide yanmasını önlemek için bol bol su tüketilmelidir. Suların yemek ile birlikte tüketilmemesine dikkat edilmeli. Yemeklerden sonra sakız çiğnenmelidir. Sakız çiğnenerek mide yanmasının da önüne geçilir. Sakız tükürük bezlerinin çok çalışmasını sağlar. Bu sayede yemek borusuna kaçan asidin de nötralize olmasına yardım eder. Özellikle gebelikte yatmadan hemen önce yemek yenmemelidir. Genellikle yemek yendikten iki ve ya üç saat sonra uzanılması gerekmektedir.

Gebelikte Mide Yanmasına İyi Gelen Bitki Çayları ve Yiyecekler

Gebelik sürecinde anne adayları mide yanması ile sık sık karşılaşabilirler. Özellikle antiasitler mide yanmasının önüne geçer. Bu nedenle günlük 1000 mg kadar antiasit alınabilir. Mide yanması şikayetleri için doktora gidilebilir. Evde ise bazı yöntemler ile mide yanmasına çözüm bulunur. Elma sirkesi kullanılarak mide yanmasına doğal bir çözüm de bulunabilir. Midesinde yanma hissi yaşayan kişiler genellikle elma sirkesi tüketebilirler. Bunun yanı sıra karbonat da midede yanma hissini gidermeye yaramaktadır.

Mide yanmasını gidermek için yüksek probiyotiklerden birisi olan turşu suyu tüketilmelidir. Lifli gıdaların yanı sıra ılık süt içilerek mide yanması da çözülebilir. Mide yanması şikayeti yaşayan kişilerin bol bol su içmeleri gerekir. Bunun yanı sıra günde en az iki saat kadar yürüyüş de yapılmalıdır. Hamilelik sırasında kısa yürüyüşler ve egzersizler mide yanmasının önüne geçecektir. Mide yanmasını gidermek için çeşitli çaylar ve besinler tüketilmelidir. Bu sayede mide yanması şikayeti de önlenir.

Günümüzde hamilelikte mide yanmasını önlemek için papatya çayı ve nane çayı tüketilebilir. Zencefil çayı da midenin en büyük yardımcısı olarak bilinir. Kokusu kadar etkisi de yüksek olan rezene çayı özellikle mide yanması ve gaz sorunlarına çözüm olacaktır. Kokusu ile birlikte rahatlatıcı olan nane çayı sıklıkla etkili bir şekilde tüketilebilir. Bitki çayları doğrudan tedavi edici olarak kullanılmaz.

Genellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarında rezene çayı ile nane çayı tüketilebilir. Mide krampı, gaz sancısı ve şişkinlik gibi sorunlarda da rezene çayı içilebilir. Özellikle gebelik sürecinde anne adaylarının mide yanması sorunları doğru bir şekilde çözülmelidir. Mide yanmasına çözüm bulmak için bitki çaylarından yardım alınır. Özellikle akşam yemeklerinden sonra doğru bitki çaylarını tüketmek mide yanmalarını kısa sürede çözecektir. Beslenme alışkanlıklarını değiştirmek mide yanmasının da önüne geçebilir. O nedenle mide yanmasını önlemek için anne adayları sağlıklı beslenmelidir.

False