GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Erkek Bebek Uyku Yapar Mı? Gebelikte Uyku Hali Erkek Bebeğin Belirtisi Midir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Erkek Bebek Uyku Yapar Mı? Gebelikte Uyku Hali Erkek Bebeğin Belirtisi Midir

Hamilelikte Erkek Bebek Uyku Yapar Mı? Gebelikte Uyku Hali Erkek Bebeğin Belirtisi Midir

Hamileliğin başlarında yaşanan bazı belirtiler bebeğin erkek ya da kız olacağına dair işaretler verir. Her ne kadar doğru çıksa da bilim tarafından onaylanmamıştır ve bu işaretlerin çoğu kocakarı masallarıdır. Peki, Hamilelikte erkek bebek uyku yapar mı detayları ile derledik.

Hamilelik süresince yoğun baş ağrısı, uykusuzluk, mide bulantısı ve sırt ağrısının yanı sıra ışıltılı bir görünümünüz varsa erkek bebek bekliyorsunuz demektir.

Hamilelikte Erkek Bebek Uyku Yapar mı?

Hamileyken aldığınız uyku miktarı sadece sizi ve bebeğinizi etkilemekle kalmaz, aynı zamanda doğumunuzu ve doğumunuzu da etkileyebilir. Hamilelik sırasında uyku eksikliği, preeklampsi (tansiyonunuzu ve böbreklerinizi etkileyen ciddi bir durum) dahil olmak üzere bir dizi komplikasyona bağlanmıştır. Bu durum erken doğumla sonuçlanabilir.

Hamile kaldığınızda, fark edebileceğiniz ilk belirtilerden biri aşırı derecede yorgun, hatta bitkin olmaktır. Büyük olasılıkla değişen hormonlarınızı, özellikle de hamile kalmayla birlikte gelen ekstra progesteronu suçlayabilirsiniz. Başlangıçta hamilelik, kan basıncınızı ve kan şekerinizi düşürür ve bu da kendinizi yorgun hissetmenize neden olabilir.

İlk üç aylık dönemden kısa bir süre sonra enerjiniz geri dönmelidir. Üçüncü üç aylık dönemde bir ara, tekrar yorgun hissetmeye başlayacaksınız. Bu duygunun bir kısmı, bir bebeği büyütmenin getirdiği katıksız fiziksel yorgunluktan ve bunun vücudunuza getirdiği stresten kaynaklanabilir. Ancak bu süre zarfındaki yorgunluğunuz, iyi bir gece uykusu çekememenizle doğrudan ilişkilidir.

Gebelikte Uyku Hali Erkek Bebeğin Belirtisi midir?

Dünyada yarım milyondan fazla doğumu analiz eden araştırmacılar, bebeğin cinsiyetinin hem anne hem de çocuğun sağlığıyla bağlantılı olabileceğini söyledi. Diğer yandan Bebeğin cinsiyetinin hamilelik komplikasyonları ile doğrudan bir ilişkisi olup olmadığı hala araştırılıyor. Diğer yandan erkek bebek dünyaya getirecek olan kadınların daha fazla uyku problemi çektiği düşünüyor.

Araştırmaya dahil olmayan Miami'deki Nicklaus Çocuk Hastanesi'nde neonatolog Dr. Querube Santana-Rivas’a göre de erkek bebek bekleyen kadınlar uyku problemleri yaşıyor. Ayrıca erkek bebeklerin erken doğma olasılıklarının daha yüksek olduğu, doğumdan hemen sonra, özellikle prematüre popülasyonda birçok komplikasyon için bir risk faktörü olduğu da belirtildi.

Hamilelikte Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Birçok hamile kadın için, her gece 8 ila 10 saat uyumak, hamilelikleri ilerledikçe daha da zorlaşır. Bu aşamada uyumak için birçok fiziksel ve duygusal engel vardır. Bilinmeyenden veya doğumla ilgili korku uykusuzluğa neden olabilir. Tuvalete gitmek için birkaç saatte bir kalkmak, yatakta rahat bir pozisyon bulmak da zor olabilir.

Uykuyu etkileyen faktörler;

Hamileliklerinin bir noktasında, çoğu hamile kadın, göğsünüzde ve boğazınızda yanma hissi veren bir hazımsızlık şekli olan mide ekşimesi yaşar. Mide ekşimesi sizi gecenin ortasında uyandırabilir ve iyi bir uykuyu mahvedebilir. Baharatlı yiyeceklerden kaçınarak bu şansı en aza indirmek gerekmektedir.

Sabah bulantısı herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir ve genellikle günün ilerleyen saatlerinde daha kötüdür. Yatmadan önce birkaç kraker yemeyi deneyin ve uyumaya çalışırken mide bulantısı dalgası gelirse diye komodininizde tuzlu kraker bulundurun.

Uykusuzluğun sürünerek uyku sürenizi tehlikeye atmasının birçok yolu vardır. Çoğu zaman, bu sadece beyninizi kapatabilmekle ilgilidir. Uykusuzluk için çoğu ilaç hamileyken alınmamalıdır. Bunun yerine, endişe duyduğunuz bazı şeyleri günlüğe kaydetmeyi deneyin. Sizi neyin strese soktuğunu yazın ve uyurken bırakmaya çalışın. Ayrıca öğleden sonra kafein içmeyi bırakın. Gün içinde uzun şekerlemeler yapmamaya çalışın. Bunlardan herhangi birini veya hepsini yapmak, makul bir yatma saatinde tekrar uykuya dalmanıza yardımcı olabilir.

Vücudunuz büyüdükçe, özellikle üçüncü trimesterde uyku biraz daha zorlaşır. Yatakta hareket etmek ve pozisyon değiştirmek daha zordur. Karın ya da sırt üstü uyuyan biriyseniz, yan yatmaya alışmak zor olabilir. Hamileyken uyumak için en iyi pozisyon sol tarafınızdır. Bu, kan akışını ve dolayısıyla bebeğinize besin akışını iyileştirir.

False