GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Böbrek Ağrısı Olur Mu Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Bebeğe Zarar Verir Mi Ve Belirtileri Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Böbrek Ağrısı Olur Mu Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Bebeğe Zarar Verir Mi Ve Belirtileri Neler

Hamilelikte Böbrek Ağrısı Olur Mu Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Bebeğe Zarar Verir Mi Ve Belirtileri Neler

Gebelik sürecinde pek çok anne adayı çeşitli sorunlar ile karşılaşabilir. Özellikle de sağlık sorunlarının önlenmesi için başlıca önlemler alınmalıdır. Hamilelik sırasında böbrek ağrısı olduğunda ise çok dikkat edilmelidir. Hamilelikte böbrek ağrısı olur mu ve ne zaman başlar? Gebelikte bebeğe zarar verir mi ve belirtileri neler tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelikte böbrek ağrısı olabilir. Tüm vücut belli bir değişimden geçtiği için çeşitli nedenler de böbrek ağrısına yol açabilir. Gebelik döneminde idrar yollarında enfeksiyon olması nedeniyle çeşitli böbrek ağrıları oluşabilir. Bu tedavi edilmezse erken doğuma da neden olabilir.

Hamilelikte Böbrek Ağrısı Olur mu?

Hamilelikte anne adaylarının tüm vücutlarında çeşitli değişimler görülebilir. Özellikle de organların bu değişim sürecinde bazı organlarda ağrılar oluşabilir. Böbrekler idrar toplanan alanlar olduğu için ağrı olma olasılığı da çok yüksektir. Gebelik sırasında rahim büyür. Gebelik hormonlarının gevşetici etkisi ile bu bölgelerde çeşitli genişlemeler başlar. Rahimdeki genişlemeler ultrason ile rahatça takip edilir. Bazı durumlarda sağ böbrek sol böbreğe göre de çok fazla genişlemeye başlar. Böylece anne adaylarında kan değerlerindeki kreatinin ve üre değerlerinde düşmeler gözlenir. Böbreklerde meydana gelen tüm bu genişleme doğumun ardından yaklaşık 1 ya da 2 ay içerisinde düzelme gösterecektir.

Hamilelikte Böbrek Ağrısı Ne Zaman Başlar?

Hamilelik süresinde böbreklerde çeşitli nedenlere bağlı olarak böbrek ağrıları oluşabilir. Bu böbrek ağrılarının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Hamilelikte böbrek ağrısı genellikle rahim genişlemesi nedeni ile olabilir. Bunun yanı sıra bazı hallerde böbrek enfeksiyonu ya da böbrek taşı da böbrek ağrısının en önemli nedenlerinden birisi olarak ön plana çıkar. Böbrek taşı nedeniyle böbrekte büyük bir ağrı hissedilir. Bunun yanı sıra hormonların da gevşetici etkisi ile birlikte rahimde büyüme gerçekleşir. Rahim büyümeleri ise en etkili böbrek ağrılarına yol açabilir. Hamilelik sürecinde böbrek taşı oluşumu da çok sancılı olacaktır. O nedenle hamilelikte böbrek ağrısı her dönem başlayabilir. Bunun için tüm etmenlere dikkat edilmesi gerekir.

Gebelikte Bebeğe Zarar Verir Mi?

Anne adayları gebelik sürecinde pek çok konuya dikkat etmeliler. Özellikle de böbrek ağrısı çok sancılı olacağı için oldukça dikkatli olunmalıdır. Böbrek ağrısının çeşitli nedenleri olabilir. Genellikle böbrek taşı, böbrek enfeksiyonu ve ya idrarda bakteri üremesi ile birlikte böbrek ağrıları meydana gelir. Böbreklerde meydana gelen genişleme nedeniyle idrar yollarında enfeksiyonlar ortaya çıkabilir. İdrarda bakteri üremesi de erken doğuma yol açmaktadır.

İdrar yolu enfeksiyonu en zararlı durumlardan bir tanesidir. Gebelik sürecinde idrar torbası ile üretra arasında bakteriler infekte olur. Bu durumda anne adayının idrarında acıma, yanma ve idrar yapma sıklığı oluşması görülür. Bazı durumlarda ise idrarda renk değişimleri ve koku da oluşabilir. Bu idrar yolları enfeksiyonlarına neden olur. Genellikle sistit belirtileri olur. Bu rahatsızlık yaklaşık bir hafta içerisinde geçecektir.

Hamilelikte Böbrek Ağrısı Belirtileri Neler?

Hamilelik sürecinde böbreklerde ağrılar oluşabilir. Çeşitli nedenler ile ortaya çıkan bu ağrılara çözüm bulmak önemlidir. O nedenle böbrek ağrısının nedeni belirlenir. Gebelikte böbrek ağrıları çeşitli belirti gösterir. Genellikle idrarda renk değişimleri meydana gelir. Bazı durumlarda idrar kokar. Ağır bir kokunun yanı sıra kişide sürekli idrara çıkma durumu vardır. Bu belirtilerden herhangi biri görüldüğünde mutlaka doktora gidilmelidir. Hamilelik sürecinde anne adaylarında yüksek ateş, bel ağrısı, titreme ve iştahsızlık gibi durumlar görülür ise mutlaka bir hekime gitmek gerekir. Hastalar hastanede gözlem altında tutularak doğru tedavi yöntemi de en kısa zamanda doğru bir şekilde belirlenir.

False