GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Acı Yemek Zararlı Mıdır Ve Düşüğe Neden Olur Mu? Gebelikte Acı Yemek Bebeği Etkiler Mi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Acı Yemek Zararlı Mıdır Ve Düşüğe Neden Olur Mu? Gebelikte Acı Yemek Bebeği Etkiler Mi

Hamilelikte Acı Yemek Zararlı Mıdır Ve Düşüğe Neden Olur Mu? Gebelikte Acı Yemek Bebeği Etkiler Mi

Hamilelik annenin biyolojik ve fizyolojik olarak bünyesini oldukça fazla etkileyen bir süreç olmaktadır. Anne adayının hamile kaldıktan sonra bebeği için yediklerine ve içtiklerine dikkat ettiği kendini tüm zararlı şeylerden uzak tuttuğu bir yolculuk başlamaktadır. Peki, hamilelikte acı yemek zararlı mıdır ve düşüğe neden olur mu? Gebelikte acı yemek bebeği etkiler mi? İşte, hamilelerin acı tüketmelerinin sonuçları hakkında detayları derledik.

Hamilelik döneminde sağlıklı beslenmek son derce önemli bir konu olmaktadır. Hamile kadınlar bu dönemde normal zamanlarda tüketmedikleri ya da az tükettikleri bazı gıdaları daha çok tüketmek isteyebilmektedirler.

Hamilelikte Acı Yemek Zararlı mıdır ve Düşüğe Neden Olur mu?

Anne adayları bebeklerinin sağlığı için yediklerinin bebeğe olan etkilerini sık sık araştırmaktadır. Hamilelikte acı tüketimi zararlı mı konusu da merak edilen konulardan biri olmaktadır. Hamilelik döneminde acı, ekşi ya da baharatlı yiyeceklerin tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Bebek için bir sorun teşkil etmeyen bu durum anne adayında bazı sindirim problemlerine neden olabilmektedir. Bu problemlerin başında mide ekşimesi, mide bulantısı, ishal, gaz, reflü ve şişkinlik gelmektedir. Hamile kadınlar acı yediği için düşük yapmamaktadır. Bilimsel olarak acının anne ve bebeğine verdiği kanıtlanmış bir zarar bulunmamaktadır. Bu nedenle anne adayının sadece acı değil diğer gıdaları da aşırıya kaçmadan tüketmeleri önerilmektedir.

Hamilelikte beslenme bebek sağlığı için oldukça önemli bir husus olmaktadır. Hamilelerde acı yemenin bebeğe bir zararı dokunmazken fazla acı tüketilmesi durumunda anne kendini rahatsız hissetmektedir. Acı tüketmek normal insanlarda olduğu gibi hamilelerde de bir zararı olmayan durumlardan biri olarak ifade edilmektedir.

Gebelikte Acı Yemek Bebeği Etkiler mi?

Gebelikte acı yemenin bebek üzerinde olumlu ya da olumsuz herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Hamile kadınların sık araştırdığı konuların başında hamilelikte beslenme konusu gelmektedir. Gebelikte acı tüketmenin bebeğe verdiği herhangi bir zarar bulunmamaktadır. Ancak hamile olan ve mide problemleri olan bir anne adayının acı ve ekşi tüketirken dikkat etmesi gerekmektedir. Dikkat edilmediği taktirde anne adayının rahatsızlanması mümkün olmaktadır.

Kendini kötü hisseden anne adayı bebeğine de bir şey olacağı endişesine kapılabilmektedir. Bu nedenle anne adaylarının kendilerini iyi tanıması gerekmektedir. Anne adaylarının mide sorunlarını göz önünde bulundurarak acı tüketip tüketmemeleri konusuna kendilerinin karar vermesi gerekmektedir. Gebelikte acı aşermesi yaşayan bir annenin de acı tüketirken aşırıya kaçmaması gerekmektedir. Aşırıya kaçılmadığı taktirde acı tüketmek gelişim sürecinde olan anne karnındaki bebeği herhangi bir şekilde etkilememektedir.

False