GeriSağlık Hamile kalmak için orgazm olmak gerekir mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamile kalmak için orgazm olmak gerekir mi?

Hamile kalmak için orgazm olmak gerekir mi?

Siz de çevrenizdekilerden duymuşsunuzdur "Orgazm olmak hamile kalmayı kolaylaştırıyor, hamile kalmak için orgazm olmak gerekir diye. Peki, gerçekten orgazm olmak ile hamile kalmak arasında bir bağlantı var mı? Orgazm olmak hamileliği kolaylaştır mı?

Jinekolog Op. Dr. A. Murat Emanetoğlu merak ettiğimiz bu soruyu yanıtlıyor?

HAMİLER KALMAYI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Hamile kalmak için orgazm olmak gerekir mi

Hamile kalmak için karmaşık hesaplar yapmanıza, vücut ısınızı her gün ölçmenize gerek yoktur. Hatta hamile kalmak için orgazm olmanız da gerekmez. Haftada en az iki kez cinsel ilişkiye girmeniz hamilelik için yeterli olacaktır. Doğal olarak kadınlarda yaş ilerledikçe doğurganlık özellikleri de azalır. Bunun nedeni sadece yaşlılık değil, aynı zamanda yumurta sayısındaki azalmadır. Bu yüzden 50-60’lı yaşlardaki kadınların, genç bir kadının yumurtasıyla gebe kalabilme şansları vardır. 

KOLAY HAMİLE KALMAK İÇİN YÖNTEMLER

ORGAZM OLMADAN HAMİLE KALINIR MI?

Hamile kalmak için orgazm olmak gerekir mi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert bu konuda bakın neler söylüyor:

Kadın orgazm olmaz ise gebelikte oluşmaz miti tamamen yanlıştır. Kadın orgazm olsa da olmasa da gebelik olabilir. Çünkü gebelik sperm ile yumurtanın birleşmesi dolayısıyla oluşan embriyo dediğimiz yapının rahime yerleşmesiyle olur. Erkeğin spermlerini hangi yolla olursa olsun kadının vajenine ulaşması bile gebelik oluşması için yeterlidir. Tabii ki orgazma ulaşıp da gebe kalan kadınları şanslı gruptan sayıyoruz. Bu durumda çocuklarına siz bir aşk meyvesisiniz cümlesini rahatlıkla söyleyebilirler.

ORGAZM OLAMAYAN KADINLARA TAVSİYELER

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False