GeriHamilelik Hazırlığı Gebelik testi ne zaman yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gebelik testi ne zaman yapılır?

Gebelik testi ne zaman yapılır?

Gebelik testi, hamileliğin olup olmadığının anlamak için tercih edilen yollardan biri. Kişi hamile olup olmadığını doktor kontrolünde öğrenebileceği gibi gebelik testiyle de öğrenebilir. Peki gebelik testi ne zaman yapılır?

Beklenen regl tarihi geciktiyse veya bazı belirtilerden dolayı hamilelik şüphesi varsa evde gebelik testi yapılabilir. Ancak kesin sonuç bir uzman kontrolüyle kan testi ile öğrenilir. Peki gebelik testi ne zaman yapılır? İşte konu hakkında bilgiler...

GEBELİK TESTİ NE ZAMAN YAPILIR?

Gebelik testleri kanda veya idrarda yapılabilir. Kan testi idrar testine göre daha hassas ve güvenilirdir. İdrarda gebelik testinin yapılması için uygun olan zaman adetin ortalama 1 hafta gecikmesi gerekmektedir. Adetin gecikmesi durumunda evde gebelik testi yapılabilir.

Bu test doğru yapıldığı takdirde %90 doğru olacaktır. Fakat yanlış olabilme ihtimali de söz konusudur. Anne adayları bu test dışında başka testler de yapabilirler.

Hastaneye veya doktorunuza belirtilerle başvurduğunuz zaman gebelik testleri yapılmasını isteyecektir. Doktorunuzun istediği kan testinin sonucunun yanlış olma ihtimali ise düşüktür. Bu testin sonucunda pozitif çıkması gebe olduğunuz anlamına gelir.

False