Ev yapımı organik bebe bisküvisi

Güncelleme Tarihi:

Ev yapımı organik bebe bisküvisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 00:01

Dışarıdan hazır olarak satın aldığınız katkı maddesi içeren bebe bisküvileri yerine evinizde hem lezzetli hem sağlıklı bebe bisküvileri yapmaya ne dersiniz? Üstelik hazırlaması da oldukça kolay. İşte bebeğinizin afiyetle yiyeceği bebe bisküvisi yapabilmeniz için ihtiyacınız olan malzemeler...

Haberin Devamı


MALZEMELER

Ev yapımı organik bebe bisküvisi

  • 1 su bardağı ölçeğinde tam buğday unu
  • 1 su bardağı ölçeğinde pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı kadar irmik
  • 3 yemek kaşığı kadar doğal tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kadar taze süt
  • 5 yemek kaşığı kadar doğal pekmez

YAPILIŞI

Ev yapımı organik bebe bisküvisi

  • Fırını önceden ısınması için 180 dereceye ayarlayın. Ardından geniş bir kasenin içine iki çeşit un ile tereyağını dökün.
  • Tereyağı ile unları kasede karıştırdıktan sonra tereyağının ufak ufak parçalara ayrılmasını sağlayın.
  • Bu ayırma işlemini elinizle de yapabilirsiniz.
  • Kase içinde hamur oluşmaya başladıktan sonra, pekmez ve sütü kaseye dökün. Hamur iyice kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Burada önemli bir notu belirtmekte fayda var; bebe bisküvisi için yoğurduğunuz bu hamur, daha çok kurabiye hamuruna benzer ve fazla yumuşamaz.
  • Birbirini pek tutmayan bir kıvamı vardır. Bu nedenle hamuru açmaya uğraşmayın; onun yerine elinizle parçalara ayırdığınız hamur toplarını sıkıştırarak şekil verin. Şekil verme işlemi için çatal kullanabilirsiniz.
  • Çatalı hamurun üst kısmına bastırarak son şekli verebilirsiniz.
  • Hamurun hazırlanmasının sonrasında ise fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
  • Son şeklini verdiğiniz bisküvi hamurlarını bu tepsiye dizin.
  • Tepsiyi fırına koyun ve yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirme işlemine devam edin. Bu süre sonuna doğru bisküvilerin altın sarısı rengine benzemeye başladığını fark edeceksiniz.

Ev yapımı organik bebe bisküvisi

Pişirme işlemi sonunda bisküvileriniz artık hazır! Ancak ilk anda biraz yumuşak olan bebe bisküvileriniz soğudukça sertleşir. Cam bir kavanozda 1 hafta kadar bozulmadan bu bisküvileri saklayabilirsiniz. Bebeğinize de ellerinizle yaptığınız doğal ve sağlıklı bebe bisküvilerinizden yedirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!