GeriSağlık Erkeklerde yüzük hangi parmağa ve ele takılır? Erkeklerde nişan, söz ve evlilik yüzüğü hangi parmağa takılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde yüzük hangi parmağa ve ele takılır? Erkeklerde nişan, söz ve evlilik yüzüğü hangi parmağa takılır?

Erkeklerde yüzük hangi parmağa ve ele takılır? Erkeklerde nişan, söz ve evlilik yüzüğü hangi parmağa takılır?

Evlilik, söz ve nişan yüzükleri çiftler için oldukça önemlidir. Bu yüzükler damada ve geline düğün, nişan sırasında takılan anlamlı bir semboldür. Gelinlere birden fazla yüzük takılması nedeniyle her iki ele de takıldığı görülür. Ancak erkeklerin tek bir yüzüğe sahip olması bazı soruları beraberinde getirmektedir. Erkeklerde yüzük hangi parmağa ve ele takılır? Erkeklerde nişan, söz ve evlilik yüzüğü hangi parmağa takılır ayrıntıları ile derledik.

Erkeklerde evlilik yüzüğü genellikle sol elin yüzük parmağı olan soldan ikinci parmağa takılır. Ancak söz ve nişanda ise tam tersi olarak sağ ele takıldığı görülür.

ERKEKLERDE YÜZÜK HANGİ PARMAĞA TAKILIR?

Evlilik, nişan ve söz törenlerinde gelin ve damada yüzük takılmaktadır. Ancak söz ve nişan yüzükleri taraflarda sağ elin yüzük parmağına takılırken evlilik sonrasında yüzük sol elin yüzük parmağına geçirilmektedir.

Günümüzde ise trendlerin değişimiyle birlikte bazı kişiler yüzükleri farklı parmaklarında da kullanmaktadır. Bunun yanı sıra kolye olarak taşımayı tercih edenler de vardır. Taraflara evlilikten önce nişan ve söz yaparak yüzük takılmaktadır. Bu durum yüzüğün, hangi elin hangi parmağına takılacağı sorusunu gündeme getirmektedir.

Geline birden fazla yüzük ve alyans takıldığı için özellikle erkeklerin yüzüğü merak konusudur. Genellikle yüzüklerin sağ elin yüzük parmağına takıldığı görülmektedir. Tarafların zevkine göre alyans, yüzük gibi çeşitli modeller seçilmektedir. Ancak tüm nişan yüzükleri erkeklerde sağ el ve parmaklara takılmaktadır. Evlilikte ise bu durum tam tersi olarak sol el ve parmağa geçmektedir.

ERKEKLERDE NİŞAN, SÖZ VE EVLİLİK YÜZÜĞÜ HANGİ PARMAĞA TAKILIR?

Evlilik öncesi bu yolda atılan adımlardan biri söz ve nişan olmaktadır. Bu önemli törenlerde erkekler yüzüğü sağ ele takmaktadır. Evlilikte ise bu durum değişerek sol el ve parmağa takılmaktadır. Bunun çok romantik bir anlamı bulunmaktadır. Çünkü sol elin yüzük parmağında kalbe giden bir damar olduğu bilinmektedir. Bu parmağa yüzük takılarak yüzükten kalbe doğru eşine bir yol açıldığı düşünülmektedir.

False