GeriSağlık Erkeklerde sağ kasık ağrısı neden olur ve hangi bölüm bakar? Sağ kasık ağrısına ne iyi gelir ve nasl geçer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde sağ kasık ağrısı neden olur ve hangi bölüm bakar? Sağ kasık ağrısına ne iyi gelir ve nasl geçer

Erkeklerde sağ kasık ağrısı neden olur ve hangi bölüm bakar? Sağ kasık ağrısına ne iyi gelir ve nasl geçer

Kasık sağ ve sol olmak üzere vücutta yer almaktadır. İki tarafta yer alan sağ ve sol kasıklar mide ve baldır arasında yani bacakların başladığı bölümde bulunmaktadır. Bu durumdan dolayı kasıklar bacakların hareketine katkı sağlamakla görevlidir. Sağ kasık da ağrı oluştuğunda bacakların hareketleri de zorlanabilmektedir. Sağ kasık ağrısının neden olduğu ve bu ağrıya nelerin iyi geldiğiyle ilgili ayrıntıları derledik.

Sağ kasıkta ağrı gözlenmesi bazı durumlarda olabilir. Bu kasık ağrılarının farklı nedenleri de söz konusudur. Stres, yorgunluk ve hareketsiz yaşam gibi faktörler sağ kasık ağrısını olumsuz tetikleyebilir. Bu ağrılar hafif ağrılar olabileceği gibi bazı durumlarda şiddetli ağrı şeklinde de kendisini gösterebilir. Kasık ağrısının nedenleri erkeklerde farklı kadınlarda ise farklıdır.

Erkeklerde Sağ Kasık Ağrısı Neden Olur?

Sağ kasık ağrısının nedenlerinin erkeklerde farklı kadınlarda farklı olduğunu söyledik. Erkeklerde sağ kasık lenf bezinin şişmesi, kasık fıtığı, böbrek taşı ve testislerde şişme gibi sebeplerden dolayı ağrımaktadır. Kadınlarda ise sağ kasık kalça kırığı, kasık fıtığı, böbrek taşı, büyümüş lenf düğümleri ve kalça artriti gibi sebeplerden dolayı ağrımaktadır.

Genel olarak erkeklerde kasık ağrısının nedenlerini şöyle sıralamaktayız:

Sperm birikmesi

Kireçlenme 

Böbrek taşı

Prostat

Testislerde yaşanan rahatsızlıklar

Kasık fıtığı

İdrar yolu iltihabı

Kas zorlanması

Stres kırıkları

Avülsiyon kırığı

Avesküler nekroz

Kadınlarda ise dış gebelik ya da enfeksiyon gibi durumlardan dolayı da sağ kasık ağrı yapabilir. Sağ kasığın etki ettiği bölümler kadında ve erkekte farklı olduğu için ağrı nedenleri de farklılık gösterebilmektedir.

Erkeklerde Sağ Kasık Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Sağ kasık ağrısı veya sol kasık ağrısı için hem erkekler hem de kadınlar sağlık kuruluşlarının genel cerrahi bölümlerine başvurabilir. Genel cerrahi birimi kasık ağrıları dışında da pek çok hastalıkla ilgilenmektedir. Tiroit hastalıkları, apandisit, karın bölgesinde ağrı, memede şişlik ve ağrı, kıl dönmesi, basur, ince ve kalın bağırsak sorunları, ortopedik sorunlar bu hastalıklardan sadece bazılarıdır.

Kasık ağrıları yoğun stres altında olan kişilerde ve sürekli ağrı spor yapan kişilerde daha fazla olmaktadır. Kasık ağrıları pelvik ağrılar olarak da bilinmektedir. Çünkü bu ağrılar karın ve pelvis bölgesinin alt tarafında hissedilmektedir.

Erkeklerde Sağ Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Erkeklerde sağ kasık ağrısına iyi gelen en önemli şey dinlenmektir. Kasık ağrısı yaşayan kişi vücudunu dinlendirmelidir. Kişi rahatlayarak ağrının hafiflemesini sağlayabilir. Erkeklerde sağ kasık ağrısına iyi gelen bazı bitki çayları da önerilmektedir. Rezene çayı ve lavanta çayı gibi bitki çayları sağ kasık ağrısını hafifletebilmektedir.

Sağ kasık ağrısının şiddetine göre de uygulanacak tedavi yöntemleri değişmektedir. Hafif bir kasık ağrısı yaşıyorsanız yukarıda saydığımız şeyleri evinizde yaparak ağrıdan kurtulabilirsiniz. Ağrıyı çeken kişinin vücut yapısı ve sağ kasık ağrısının altında yatan sebep de oldukça önemlidir.

Erkeklerde Sağ Kasık Ağrısı Nasıl Geçer?

Öncelikle sağ kasık ağrısı sürekli ve dayanılamayacak kadar şiddetli oluyorsa mutlaka kişi hiç beklemeden alanında uzman hekime gitmelidir. Çünkü uzman sağ kasık ağrısının nedenini tespit etmek amacıyla bazı testleri uygulayacak ve ilgili hastalık ortaya çıkacaktır. Bu sayede sağ kasık ağrısı uygulanan uygun tedaviyle geçecektir.

Hafif ve ara ara sağ kasık ağrısı yaşayan erkekler evde bazı şeylere dikkat ederek de ağrılarını hafifletebilirler. Hareketsiz yaşıyorlarsa uzman bir spor hocası eşliğinde egzersiz yapabilirler. Sperm birikmesi sonucunda olan sağ kasık ağrısını engelleyebilirler.

Evlerde hazırlanabilecek doğal ağrı kesicilerden faydalanabilirler. Bitki çaylarının içine pekmez ya da bal gibi tatlandırıcılar katabilirler. Uzmanlar tarafından bu çaylar kasık ağrılarının dindirilmesi için özellikle tavsiye edilmektedir. Günde bir ya da en fazla iki kere tüketilerek kasık ağrısı hafifletilebilir. Şiddetli olan sağ kasık ağrısının geçmesi için mutlaka bir uzmana gidilmelidir.

False