GeriSağlık Dondurma gün içinde ne zaman tüketilmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurma gün içinde ne zaman tüketilmeli?

Dondurma gün içinde ne zaman tüketilmeli?

Gece tüketilen dondurma...

Dr. Fevzi Özgönül, “Dondurma yemek istiyorsanız sakın gündüz yemeyin. Dondurmanın içindeki şekerin zararlı olmaması için, yenme zamanı gece saat 22.00’den sonradır.” dedi.

DONDURMANIN BESLEYİCİ DEĞERİ OLDUKÇA YÜKSEK!

A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller vücudumuz için çok önemlidir. Özellikle büyüme çağında bu ihtiyaçlarımızın önemi çok daha fazla artar. Tüm bu vitamin ve minerallerin alınması için en kolay ve en zevkli yol dondurma yemektir. Yaz iyiden iyice kendini göstermeye başladı. Hani derler ya yazın olmaz ise olmazları vardır. Dondurma da öyle. Besleyici değeri oldukça yüksek. Süt ve yoğurtta olduğu gibi dondurma da kalsiyum yönünden zengindir.

Dondurma gün içinde ne zaman tüketilmeli

DİYET DONDURMA TARİFİ (TIKLAYIN)

Düzenli kalsiyum alınması büyümeyi hızlandırır, kemik erimesini engeller, diş sağlığını korur, bağışıklığı artırır, metabolizmayı hızlandırır. Örneğin çikolatalı dondurmada A, D, K ve B12 vitaminleri vardır. Bu vitaminlerden A vitamini; göz, cilt, kemikler ve bağışıklık için fazlasıyla önemlidir. Özellikle gözdeki retina tabakası için de çok kıymetlidir. D vitamini kalsiyumun kemiklerde toplanmasını sağlar. K vitamini kan akışını sağlar ve tıkalı damarları açar. Suda çözünen B vitaminleri, vücutta fazla depolanmazlar. Beslenme yolu ile düzenli alınmaları uygundur. Dondurma bunun için iyi bir destektir.

GÜNDÜZ DONDURMA TÜKETMEYİN!

Şimdi hepiniz ‘gündüz yiyin aman geç yemeyin, içerisindeki şeker nedeniyle göbek ve kalça olarak geri dönmesin’ diye düşündünüz bile. Çok yanılıyorsunuz. Dondurma yemek istiyorsanız sakın gündüz yemeyin. Dondurmanın içindeki şekerin zararlı olmaması için, yenme zamanı gece saat 22.00’den sonradır. Dikkat ederseniz özellikle yazlık bölgelerde akşam yürüyüşe çıkan birçok sağlıklı kişinin dondurmacı önünde kuyruk oluşturduğunu görürsünüz. Hemen hemen hepsi sağlıklıdır, kilo problemi yaşamazlar ve biz uzmanlara göre de ilerideki yaşamlarında da kilo problemi yaşamayacaklardır.

 

Dondurma gün içinde ne zaman tüketilmeli
 

EV YAPIMI NANELİ DONDURMA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Dr. Fevzi Özgönül son olarak , “Eğer dondurma yemeyi hak etmek istiyorsanız önerim; gündüz vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri sabah kahvaltısı ve öğle yemeğinde iyice yiyin, bu yiyeceklerin iyice sindirilebilmesi için yemek yerken çok kolayca vücudun şeker ihtiyacını karşılayan, tatlı ve hamur işi gıdalardan uzak durun. Bırakın yedikleriniz iyice sindirilsin. Sindirim için yaklaşık 7-8 saat süre tanıyın ve yediklerinizin tamamının sindirildiğine emin olduğunuzda eğer dondurma yerseniz bir problem yaşamazsınız.” dedi.

İHA

False