Geriİlişkiler Doğum kontrol hapı kilo aldırır mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğum kontrol hapı kilo aldırır mı?

Doğum kontrol hapı kilo aldırır mı?

Nadir görülen bir durum da olsa bazı kadınlar doğum kontrol hağı almaya başladıklarında kilo aldıklarını iddia ederler. Bunun nedeni ve gerçekliği ise pek kişi tarafından merak ediliyor. Peki, doğum kontrol hapı kilo aldırır mı? İşte doğum kontrol hapının kilo almaya etkisi ve nedenleri...

Gebeliğe karşı korunma yöntemlerinden biri olan doğum kontrol hapları, bazı yan etkileri de beraberinde getirebiliyor. Bunlardan biri de kilo alma problemi olabiliyor. Peki, doğum kontrol hağı kilo aldırır mı? Mutlaka doğum kontrol hağını kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ediyor ve konuyla ilgili merak edilenlere haberimizde yer veriyoruz.

Doğum kontrol hapı kilo aldırır mı?

Nadirdir, ancak bazı kadınlar doğum kontrol hapları almaya başladıklarında biraz kilo alırlar . Genellikle fazla yağdan değil, sıvı tutulmasından kaynaklanan geçici bir yan etkidir.

Yapılan çalışmalarda, doğum kontrol hapının çoğu kadında kilo alımına neden olduğuna dair hiçbir kanıtı ortaya çıkmadı. Ve hapın diğer olası yan etkilerinde olduğu gibi, herhangi bir kilo alımı genellikle minimum düzeydedir ve 2 ila 3 ay içinde kaybolur. Kilo alan birkaç kadından biriyseniz, doktorunuzla konuşun. Farklı bir doğum kontrol hapı türü önerebilirler.

 

False