GeriSağlık Bu haberi okuyan zevkten dört köşe olacak!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu haberi okuyan zevkten dört köşe olacak!

Bu haberi okuyan zevkten dört köşe olacak!

Sevişme sırasında kadının tüm vücut sistemlerinde belirgin hazırlıklar ve değişimler olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güçlü Kaleağası, kadınların zevk noktalarını anlattı.

Uyarılma devresinde her kadının vücudunda kendilerine has uyarılmaya yatkın bölgeler olduğu gibi, cinsel uyarıya uygun ortak bölgeler de bulunur. Bu bölgelerin etkileri de kadından kadına değişir. İşte kadınların zevk noktaları...

Cinsel ilişkiye hazırlanan kadın bedeninde;

* Vajinal salgısı artar.

* Vajina girişindeki Bartholin salgı bezleri faaliyete geçer.

* Klitoris ve dudaklarda büyüme ve şişme, göğüs bölgesinde ve memelerde kızarma olur.

* Vajina uzar ve genişler, dış dudaklar birbirinden uzaklaşır, rahim yükselir.

 

Bu haberi okuyan zevkten dört köşe olacak
 

* Bu evrede kalp atışları hızlanır ve solunum sayısı artar, kan basıncı yükselir.

* Vücuttaki kas grupları kasılmaya başlar.

* Memeler ve meme uçları da büyüyerek daha belirgin hale gelir.

* Bazı kadınlarda yüzde, boyunda ve göğüste kızarmalar meydana gelir.

* Genital bölgede kan akımı belirgin bir şekilde artar.

İŞTE KADINLARIN 8 ZEVK NOKTASI!

1-Klitoris

Kadında idrar yolunun üstünde bulunan klitoris, 0,5-1cm uzunluğundadır. Cinsel uyarı açısından çok hassas bir bölgedir. Özellikle titreşime çok duyarlıdır. Çoğu kadının sadece klitoral uyarıyla orgazm olabildiği bilinir. Vajinal orgazm daha öğrenilmesi, kişinin kendini keşfetmesi gereken bir süreçken, klitoral uyarı ile orgazm daha kolaydır. Ayrıca vajina girişindeki küçük dudaklar ve büyük dudaklar uyarılmaya karşı hayli hassas erotojen bölgelerdir.

    

Bu haberi okuyan zevkten dört köşe olacak
    

2-G noktası

Cinsel ilişkide doruğa ulaşmak için sadece klitorisi uyarmanın yeterli olmadığını düşünen Alman Jinekolog Ernst Gräfenberg, vajinanın ön iç duvarında orgazmlardan sorumlu bir bölgeden bahsediyor: G-Bölgesi… Vajina girişinin ön duvarından yaklaşık 4-5 cm iç tarafta bulunuyor. Konumu tam olarak vajina duvarında değil idrar yolunun arkasında bir yerdedir. Diz dirsek pozisyonu kadınların favori pozisyonları arasındadır. Bu durumda özellikle G noktası daha kolay uyarılır ve çoklu orgazma geçiş daha yüksek ihtimaldir.

3-Bacak iç kenarları

Dokunulmaya karşı hassas bölgelerdir. Özellikle birleşme öncesi hassasiyeti artar.

  

Bu haberi okuyan zevkten dört köşe olacak
  

4-Kalçalar

Memelere göre daha az hassas olmasına rağmen önemli erotojen bölgelerdir. Özellikle birleşme sırasındaki hareketleri psikolojik bir uyarıcı olabilir. Bazı kadınlarda, anüs etrafındaki mukozal doku cinsel olarak hassas olabilir.

5-Göğüs ve göğüs uçları

Dokunulmaya ve öpülmeye hassas bölgelerdir. Uyarılma sırasında meme uçları büyür ve kadın rahminde kasılmalar yaratabilecek oksitosin isimli bir hormonun salgılanmasını sağlar. Vajinal ıslaklığın sağlanmasında önemli bir uyarandır.

6-Dudaklar

Öpüşmek hem fiziksel hem de psikolojik olarak uyarıların harmanlandığı bir süreçtir. Uyarılma sürecinde kişilerin vücutlarından feromen denilen salgılar salınır ve öpüşmek hayli uyarıcı olabilir. Kadında öpüşmeyle kolaylıkla vajinal ıslanma meydana gelebilir.

 

Bu haberi okuyan zevkten dört köşe olacak
 

7-Boyun ve kulaklar

Kulaklar ve boyun alanlarında uyarılmaya karşı hassas bölgeler mevcuttur. Yüz bölgesinde, elmacık kemikleri, saçlı deri, göz kapakları hassas alanlardır, öpülmeye duyarlıdırlar.

8-Eller ve ayaklar

Tüm vücuttaki organlar, onları yöneten beyinde de temsil edilir. Buna göre ince işler yapabilen eller ve koordinasyonu yüksek olması gereken ayaklar gibi organlar kollar ve bacaklara göre daha çok beyinsel alanda yer alır. Ellerin ve ayaklar diğer organlara göre kişiden kişiye daha çok varyasyon gösteren organlar oldukları için karşı partnere olan haz ve sevgi onlar nezdinde kişileştirilebilinir.

 

Bu haberi okuyan zevkten dört köşe olacak
 

Diğer bölgeler

Kolların iç yüzeyleri, vücudun sırt bölgesi, koltuk altları, göbek deliği uyarı açısından daha hassas bölgelerdir. Kadının kendi vücudunu iyi tanıması belki ondan da önemlisi partnerinin onu tanıması uyarılmada çok önemlidir. 

False