GeriYenidoğan Bebeklerde konak neden olur, nasıl geçer? İşte, bebeklerde konak temizleme yöntemleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeklerde konak neden olur, nasıl geçer? İşte, bebeklerde konak temizleme yöntemleri

Bebeklerde konak neden olur, nasıl geçer? İşte, bebeklerde konak temizleme yöntemleri

Yenidoğan bebeklerde konak oldukça yaygın görülen bir cilt sorunudur. Çoğu zaman zararsız görünen konak sorunu bebeklerde nasıl geçer, neden olur özellikle yeni anne baba olmuş kişiler tarafından araştırılır. İŞte bebeklerde konak hakkında bilmek istedikleriniz...

Bu cilt rahatsızlığı adını, pullu lekelerin ortaya çıktığı en yaygın yerin bebeğin şapka taktığı kafasında olması nedeniyle almıştır. Genellikle birkaç basit adımda ondan kurtulabilirsiniz. Hiçbir şey yapmasanız bile, zamanla kendi kendine geçmelidir.

Bebeklerde konak neden olur?

Bebeklerde neden konak olduğu tam olarak uzmanlar tarafından açıklanamamaktadır. Ancak bebeğinizin cildindeki yağ bezleri gereğinden fazla yağ ürettiğinde sert lekelerin ortaya çıkabileceğini düşünüyorlar . Doktorlar aynı zamanda, ekstra yağın ölü deri hücrelerinin kafa derisine yapışmasına neden olabileceğini düşünüyor.

Bebeklerde konak belirtileri

Yenidoğan bebeklerde konak 2-6 haftaları arasında ortaya çıkma eğilimindedir. Şunları fark edebilirsiniz:

Yağlı, yamalı saç derisi: Bebeğinizin kafa derisindeki cilt yağlı görünebilir. Kafa derisinde beyaz veya sarı pullar olabilir. Zamanla, pullar dökülebilir.

Kafa derisi rengindeki değişiklikler: Bazen bebeğinizin kafa derisindeki cilt pul pul veya pul pul olmak yerine farklı bir renkte görünebilir. Konak, öyle görünse de, bebeğinize kaşınma hissi vermez.

Saç kaybı: Nadirdir, ancak bebek konak olduğu yerlerde saç dökülmesi sorunu yaşayabilir. Konak gittikten sonra saçlar tekrar çıkmalıdır.

Vücudun diğer kısımlarında konak: Başın yanı sıra yüzü, kulak arkasını , bebek bezi bölgesini ve koltuk altlarını da gösterebilir.

Bebeklerde konak neden olur, nasıl geçer İşte, bebeklerde konak temizleme yöntemleri

Bebeklerde konak evde nasıl geçer?

Teşhis konduktan sonra, bebeğinizin konak sorununu evde başarıyla tedavi edebilmelisiniz.

Yıkamak : Bebeğinizin saç derisini temiz tutmak, fazla yağların bir kısmını yok ettiği için sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olur. Bebek şampuanı kullanın ve etkilenen bölgelere nazikçe ovalayın. Doktorunuz size bebeğinizin saçını normalde yaptığınızdan daha sık yıkamanızı söyleyebilir. Birkaç günde bir yıkamak yerine her gün yıkamanız gerekebilir. Hafif bir bebek şampuanı işe yaramazsa, ilaçlı ürünler hakkında doktorunuza danışın. Doktorunuz size söylemediği sürece, kepek için tasarlanmış içerikli şampuanları kullanmayın. Tüm ürünler bebekler için güvenli değildir.

Fırçalamak: Bebeğinizin saçını ve saç derisini temizledikten sonra yumuşak bir bebek fırçası ile saçlarını nazikçe tarayabilirsiniz. Ölçekler zamanla gevşemeli ve düşmelidir. Yine de kolay gitmeye özen gösterin.

Yağlayın: Şampuan ve yumuşak bir saç fırçası kullandıktan sonra bebeğinizin saç derisindeki pullara biraz vazelin (Vazelin), bebek yağı , zeytinyağı veya merhem sürmeniz gerekip gerekmediğini doktorunuza sorun . Bazı ebeveynler bunu yapar ve büyük başarı elde eder.

Bebeklerde konak nasıl önlenir?

Bebeğinizin saç derisindeki konak kontrol altına alındıktan sonra, bebeğinizin saçını bebek şampuanı ile yeterince sık yıkayarak ve saç derisini yumuşak bir fırça ile fırçalayarak uzak tutabilirsiniz. Çocuk doktorunuza, konak kaybolduktan sonra bebeğinizin saçını ne sıklıkta yıkaması gerektiğini sorun .

Doktorunuz ayrıca, konak sorun olmaktan çıktıktan sonra hidrokortizonlu krem ​​veya başka bir losyon veya merhem kullanmanızı önerebilir.

False