Bebekler emzirirken boğazına süt kaçıp nefessiz kalması nasıl önlenir?

Güncelleme Tarihi:

Bebekler emzirirken boğazına süt kaçıp nefessiz kalması nasıl önlenir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2019 16:38

Bebek emzirilirken boğasına süt kaçıp nefessiz kalır mı? Bebeklerin emerken ve ek gıda döneminde katı gıda tüketirken nefessiz boğulmasını önlemek için nelere dikkat etmek gerekir?

Haberin Devamı

Olası ev içi kazalara ve yaralanmalara karşı aile bireylerinin “bebeklerde ilk yardım” kriterlerini bilmeleri ve yerinde müdahalelerini gerektiğini belirten Bakım Hizmetleri Hekimi Dr. Tayyar Vardar, büyük problemlerin yaşanmasının önüne geçilmesi için bebeklerde ilk yardımın öğrenilmesin şart olduğunu söyledi, konuyla ilgili ailelere çok önemli bilgiler verdi.

SÜT KAÇMA, YABANCI CİSİM YUTMA SONRASI İLK YARDIM

Küçük bebeklerde en çok görülen tıkanmaların başında sütün nefes borusuna kaçması gelir. Bununla beraber bebeklerin ek gıdaya geçiş sürecinde yedikleri yemekler de tıkanmaların diğer önemli sebebidir. Ayrıca bebekler yerde buldukları küçük cisimleri, iğneleri, küçük bir oyuncak parçasını ya ağızlarına ya da burunlarına götürür.

Bebeklerde yabancı cisim tıkanmalarının önüne geçmek için:

Haberin Devamı

1. Beslenme sonrasında bebek bir süre yalnız başına bırakılmamalı,

2. Ek gıda verirken salatalık, havuç gibi parçalanması zor olan gıdalar, kuruyemiş ve şeker gibi yiyecekler asla verilmemelidir.

3. Bebeğin bulunduğu ortamda tesbih, boncuk, misket, bozuk para gibi riskli eşyalar bulundurulmamalıdır.

4. Çocuklar oyuncakları ile oynarken takip edilmeli, özellikle balon gibi şişirilirken patlayıp parçalarının akciğere kaçma riski olan oyuncaklar 6 yaş altındaki çocuklara asla verilmemelidir.

5. Aile üyelerinin kullandığı ilaçlar bebeğin /çocuğun bulunduğu ortamlardan kaldırılmalıdır.

BOĞULMA VAKALARINDA İLK YARDIM NASIL YAPILIR?

BAKMADAN GEÇME!