GeriBebek Sağlığı Bebek odası halısı seçerken nelere dikkat edilmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebek odası halısı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bebek odası halısı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bebek odası halısı seçerken tıpkı yatağını, yorganını, kıyafetlerini, biberonunu, emziğini seçerken olduğu kadar titiz olmalısınız. Bebeğin odasında bulunan halı içerisinde biriken bakteriler bebeğin cilt sağlığından solunum yollarına kadar sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bebek odası halısı seçerken odasına ve modaya uygun olmasından ziyade sağlığına uygun olması ilk kriteriniz olmalı.

Peki, bebek ve çocuklar için halı alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte bebek odası halısı seçerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar…

Bebek odası halısı seçerken nelere dikkat edilmeli

ALMADAN ÖNCE ARAŞTIRMA YAPIN

Bebek odası halısı seçerken önceden mutlaka araştırma yapın. Çevrenizdeki bebekli ailelerin görüşlerine önem verin. Bilmediğinizin, adını duymadığınız firmaların ürünlerini ucuz diye almayın.

ANTİ- ALERJİK ÖZELLİĞİ OLAN HALILARI TERCİH EDİN

Halılar, hastalıklara neden olan toz ve mikroorganizmaları içinde barındırır. Bu yüzden bebekler için alerji yapan partiküllerin havaya karışmasını önleyen anti-alerjik özelliğe sahip bebek ve çocuk halılarını tercih etmelisiniz. Özellikle emekleme döneminde bu halıların üzerinde rahatlıkla gezinebilirler.

KALİTE BELGESİNİ VE SERTİFİKLALARINI KONTROL EDİN

Bebek odası halısı alırken üretici firmaya ait kalite standart belgelerini ve sertifikalarını mutlaka inceleyin. Kanserojen boya maddesi içermediğinden emin olun. Ürünün dünya kalite standartları doğrultusunda üretilmiş olmasına dikkat edin.

Bebek odası halısı seçerken nelere dikkat edilmeli

KAYMAZ TABANLI HALILARI TERCİH EDİN

Bebeğinizin emekleme ve yürüme dönemini düşünerek kaymaz tabanlı olan halıları seçin. Böylece olası ev kazalarına karşı önleminizi almış olursunuz.

YIKANABİLEN HALILARI TERCİH EDEBİLİRSİNİZ

Bebek odası halısını sık yıkamak istiyorsanız yıkanabilenb halıları tercih edebilirsiniz. Sık yıkayarak çocuğunuzda oluşacak alreji riskini azaltmış olursunuz.

[fotogaleri=1739]

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False