GeriBebek Beslenmesi Bebeğin doyduğu nasıl anlaşılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğin doyduğu nasıl anlaşılır?

Bebeğin doyduğu nasıl anlaşılır?

Yeni doğan annelerinin en büyük endişelerinden biri bebeğin doyup doymadığıdır. “Sütüm yetiyor mu?” “Bebeğim doyuyor mu?” “Bebeğim yeterince emiyor mu?” gibi sorular yeni annelerin kabusu haline gelebilir. Etraftan gelen “Günde kaç kez emiyor?” “X kez emmiyorsa doymuyordur” gibi yorumlar da bu endişeleri körükler. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor. Bebeğin doyduğu nasıl anlaşılır? Sütün yetip yetmediği, bebeğin doyup doymadığını anlamanın bir yolu var mıdır?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu İnce Demirpençe, konuyla ilgili şunları söylüyor:

[fotogaleri=2226,253,252]

BEBEK YETERLİ EMİYOR MU, NASIL ANLARSINIZ?

Bebeğin günde en az beş kez idrar yaparak bezini ıslatması, doğumdan sonra 15. günde doğum ağırlığına ulaşması ve ayda en az 500 gram alması yeterli anne sütü aldığını gösterir.

İlk aylarda iki saatte bir bebek gerekirse uyandırılarak emzirilmelidir. Genellikle iki aydan sonra bebek ve anne emzirme konusunda bir rutin oluşturur ve bebek acıktıkça emzirilir.

Aylık takiplerine göre bebeğin gelişimini değerlendirir ve anne sütü yetersiz durumlarda nedenini bulmaya çalışır. En son çare olarak anne sütü yetersiz ise formül mamalara ek olarak başlanır.

Sadece anne sütü ile yeterli gelişimi olan bir bebeğe altı aydan önce ek gıda önerilmez. Emzirmeyi ve emziren anneyi her zaman olumlu şekilde desteklemeli ve olumsuz giden durumlarda mutlaka uzman desteği alınmalıdır. Hiçbir bebek bu mucizeden mahrum bırakılmamalıdır.

BEBEĞİNİZİN BOYU VE KİLOSU YAŞINA/CİNSİYETİNE GÖRE NORMAL Mİ?

                               

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False