Bebeğe emzik ne zaman verilir ve emzik tutmayana nasıl alıştırılır? Yeni doğan bebeğe emzik verilir mi

Güncelleme Tarihi:

Bebeğe emzik ne zaman verilir ve emzik tutmayana nasıl alıştırılır Yeni doğan bebeğe emzik verilir mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 01:46

Bebeğe emzik ne zaman verilir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Bebeğe emziğin ne zaman verildiğini araştırabilir ve yeni doğan bebeğe emzik verilip verilmediği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bebeğe emzik ne zaman verilir ve emzik tutmayana nasıl alıştırılır? Yeni doğan bebeğe emzik verilir mi tüm detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Bebeğe emzik doğduğundan itibaren verilebilir. Yenidoğan bebekler için yenidoğan emzikleri satın almak gerekir.

Bebeğe Emzik Ne Zaman Verilir ve Emzik Tutmayana Nasıl Alıştırılır?

Bebeğe ne zaman emzik verildiği birçok ebeveyn tarafından merak edilerek araştırılan bir konudur. Bebeklere emzik vermek için herhangi bir zaman yoktur. Doğduğundan itibaren bebeklere emzik vermek mümkündür. Emzik kullanımı, bebeğin emzik kullanımına hazır olmasından itibaren başlaması mümkündür. Teorik olarak bakıldığında bebeklere doğduğu günden itibaren emzik verilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Yeni doğan bebekler için özel emzikler tasarlanır ve buna göre emzik satın almak gerekir.

Genellikle emziklerde 0 yaştan 24 aya kadar emziklerin kullanılabilir olduğuna dair belgeler yer alır. Emziklerin bebekler için uzun süre kullanılması sakıncalı olduğundan diş gelişimi için emziğin kullanım süresine mutlaka dikkat etmek gerekir. Emzik tutmayan bebekleri alıştırmak için emziğe anne sütü damlatmak ya da anne memesine benzeyen emzik modelleri seçmek gerekebilir.

Haberin Devamı

Ayrıca ilk aşamada bebeklerin emziği tutmasına yardımcı olmak ve ona nasıl tutacağını göstermek de kısa sürede bebeğin emziğe alışmasına yardımcı olur. Emziği tatlandırmak bebekleri alıştırmak için en etkili yöntemlerden biridir. Eğer bebeğiniz hala emziği tutmaya alışamadıysa farklı emzik modelleri de deneyebilirsiniz.

Yeni Doğan Bebeğe Emzik Verilir mi?

Yeni doğan bebeklere emzik verilip verilmediği anne babalar tarafından merak edilerek araştırılmaktadır. Yeni doğan bebeğe emzik verilmesinde herhangi bir sorun bulunmaz. Bebeklere doğduğu andan itibaren emzik vermek ve bebeği emziğe alıştırmak mümkündür. Yalnızca emzik satın alırken bebeğin ayına ve yaşına dikkat ederek alışveriş yapmak gerekir.

Bebekleri emzikle uyutmakta da herhangi bir sorun bulunmaz. Hatta huysuz veya uyku problemi yaşayan bebekleri emzik ile uyutmak daha kolay olabilir. Yeni doğan bebekler için en uygun emzik modeli damaklı olan modellerdir. Damaklı emzikler ortodontik yapıda olduğundan bebeğin damak ve diş gelişimini olumsuz etkilemez ve aynı zamanda ağız yapısını da bozmaz. Aynı zamanda damaklı emzikler hava alan bir yapıya sahip olduğundan emme hareketine göre uyum sağlar ve ağız yapısına zarar vermez.

Haberin Devamı

Bebeklere Emzik Verildiğinde Emmeyi Bırakır mı?

Bebeklere memeyi bıraktırmak için birçok ebeveyn bebeğin emziğe alışması için uğraşmaktadır. Emzik, sindirim emmesi taklidi yaptığından bebeğin karnını tok sanmasına neden olur. Bundan dolayı da emzik emen bebekler memeden soğur ve meme istemez.

Bebeği memeden uzak tutmak için emzik vermek ve onları emziğe alıştırmak gerekir. Fakat bazı bebeklere bu süreç uzun ya da zor olabilir. Çünkü bazı bebekler emzik istemez ve bunu reddeder. Bu durumda farklı emzikler denemek ve bebeğin sevdiği bir emzik modelini bulmak gerekir. Fakat emziklere çok da bağlı olmasını engellemek gerekmektedir.

Emziğe alışan bebekler sürekli olarak emzik ister ve bu sefer emziği bırakmaları da zor olabilir. Bunda dolayı sık sık emzik vermek yerine memeden kopması için sürekli meme istemesini önleyecek kadar emzik vermek gerekir. Bu konuda dengeli olmak oldukça önemlidir. Uzun süre emzik kullanan bebeklerin emziği ve memeyi bırakması zorlaşır ve bu süreç de oldukça zorlu geçer.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!