41 kere maşallah

Dünyanın en iyi iki futbolcusu Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, attıkları gollerle futbol dünyasındaki herkesten farklı olduklarını göstermeye devam ediyorlar.

Haberin Devamı

1951 yılında attığı 38 golle La Liga’da büyük bir rekora imza atan Telmo Zarra’nın ardından 39 yıl sonra Hugo Sanchez sadece bu rekoru egale edebilmiş, bir daha kimsenin bu rakamlara ulaşamayacağı konuşulurken, Messi ve Ronaldo bu rekoru kırıp üstüne koymaya devam ediyorlar.

Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz yıl 40 gol atıp, tüm kulvarlarda Messi ile beraber 53 gol atmıştı. Şimdi ise 41’er gole ulaşan iki oyuncudan Messi tüm kulvarlarda 63 gole ulaşırken, Ronaldo rakibinin 10 gol gerisinde bulunuyor.

Sporting Gijon'u 3–1 yendikleri maçta Real Madrid adına 1 gol atan Ronaldo, bu sezonki gol sayısını 41’e yükselterek, Levante maçında 2 gol birden atan Messi ile gol sayısını eşitlemeyi başardı.

Gerçekten bu istatistikler bile ne kadar büyük oyuncular olduğunu gözler önüne sermeye fazlasıyla yetiyor. Futbola farklı bir bakış açısı getirmek istesek Messi ve Ronaldo dışında birilerini aramak gerçekten büyük hata olur.

Haberin Devamı

Evet, Pele dünyanın en büyük yıldızlarından, Maradona ya da Zidane da öyle ancak bu iki oyuncu her birinin kariyeri boyunca yapabildiklerini birkaç sezona sığdıracak kadar büyük oynuyorlar.

Kim ne derse desin, Messi ve Ronaldo futbol çağının görüp görebileceği en büyük yetenekler olduğu kadar yeşil sahaların da en büyük ilham kaynaklarıdır.

Guardiola’nın dediği gibi, "Messi ve Ronaldo… Futbol dünyasındaki tüm oyunculardan çok farklılar ve biz onları canlı gözlerle izleyebildiğimiz için çok şanslıyız”

Yazarın Tüm Yazıları