Zoraki sol bek

İsmail Köybaşı, orta sahada görev yaparken Hagi hayranıydı. Şimdi, Roberto Carlos’u örnek alıyor ve her fırsatta Brezilyalı yıldızı izleyerek yeni şeyler öğrenmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

HENÜZ 20 yaşında. Geçen sezona kadar bir orta saha oyuncusuydu. Sonra savunmaya döndü, sol bekte karar kıldı. Ve şöhreti bir anda patladı.
10 numara oynarken Hagi hayranıydı. Şimdi Roberto Carlos’u örnek alıyor. Ve her fırsatta Carlos’un kasetlerini izleyerek yeni şeyler öğrenmeye çalışıyor.
Sol bekte iki isim daha var İsmail’i etkileyen... Biri Gaziantepspor’dan eski takım arkadaşı Ivan de Souza, diğeri G.Saraylı Hakan Balta. Gaziantepspor’da oynarken takım arkadaşları takılırmış İsmail’e...
Senin en büyük şanssızlığın Ivan de Souza!
Oysa, Ivan’dan çok şeyler öğrenmiş İsmail. Bunu da her fırsatta tekrarlıyor. Geçen sezon sol bekte ilk maçını 8. haftada Trabzonspor’a karşı oynadı.
Üstelik Yattara’dan sorumluydu, onu tutacaktı. Ve çıkıp Nurullah Hoca’nın söylediklerini yaptı. Ve adım attırmadı Yattara’ya.
Bu maç İsmail için farklı bir önem taşıyordu. Öncelikle özgüven kazandı, Yattara gibi bir yeteneğin karşısında hiç sallanmadı, doksan dakikayı falsosuz tamamladı...
Sahi, 10 numara oynarken, sol bekte karar kılmak nereden aklına geldi İsmail’in. Herhalde durup dururken gerçekleşmedi bu mekan değişimi?
Ondan kaynaklanmadı, üstelik yerinden de hoşnuttu. Ancak, hemşehrisi Trabzonsporlu Selçuk İnan ile Konyasporlu Mehmet Çoğum karar verdiler ve İsmail’i yaka-paça sol beke ittiler!
Bu iki hemşehri bir sohbette İsmail’in aklına girerler. Ve ısrar ederler...
Senin özelliklerin sol bekte oynamanı emrediyor. İtiraz etme. Başarılı olacaksın!
İsmail bir gün Nurullah Hoca’nın kapısını çaldı ve sol bek oynamak istediğini söyledi.
Bir oynadı gerisi geldi! Â
* * *
GEÇİYORUM özelliklerine. Onun ağzından dinleyelim...
Hücuma iyi çıkarım. Kontra pas atma özelliğim vardır. Top kaybetmemeye özen gösteririm. Topla oynama tekniğim bir savunma oyuncusu için oldukça yüksektir.
Gelelim eksiklerine...
Zaman zaman yer tutmada zaaflar yaşadım. Ancak, bu bölgede oynamaya başladığım gün ile bugünler arasında dağlar kadar fark var. Kasetlerde sürekli kendimi izlerim. Bu huyum hiç değişmedi. Bir de gördüğümü herkese sorarım. Nasıl oynadım, ne gibi yanlış yaptım. Söylediğim gibi kısa bir sürede çok farklı bir konuma geldim.
İsmail Köybaşı geçen sezon Gaziantepspor’da 24 maç oynadı. 21’i ilk onbirde. İki sarı kart gördü. 1297 kez topla buluştu ve 856 isabetli pas yaptı. İkili mücadelelerde 54 top çaldı.
¡ ¡ ¡
İSMAİL Köybaşı 1989 İskenderun doğumlu. İskenderun Anadolu Lisesi’nde eğitim gören bir kız kardeşi ve Dardanelspor alt yapısında santrfor oynayan küçük bir erkek kardeşi var.
Onu bir de Gaziantep Doğan Haber Ajansı muhabiri sevgili Ahmet Kaya’ya sordum. İlk sözü bir hayli ilginçti...
Üç yıl önce İskenderun Sahilspor’dan 650 bin TL’ye alınan bir çocuk bu sezon 6.5 milyon Euro’ya Beşiktaş’a gitti!
Kısmet böyleymiş sevgili Kaya!
Onunla 4 büyük kulüp de ilgilendi. Hatta, bir de İngiliz kulübü vardı.
Bu transferde baba Demirören’in önemli katkıları varmış. Doğru mu?
Evet doÄŸrudur.
Nurullah Sağlam’ın da bugünlere gelmesinde büyük emeği varmış. Bu da doğru mu?
Aynen... Ivan de Souza sakatlanınca, Nurullah Hoca cesaretle ona görev verdi.
En belirgin özelliği nedir?
Soğukkanlıdır. Rakibi gözünde hiç büyütmez. Çıkar bildiğini oynar. Bu özelliği ona çok şey kazandırdı. Nurullah Hoca söyledi, bir Udinese maçı oynamış, herkesi şaşırtmış.
* * *
VE özel yaşamından bir kaç not... Televizyonla arası pek iyi değildir. Sadece haberleri izler. Barcelona’nın oynadığı oyundan müthiş keyif alır.
Sakın onunla langırt oynamaya kalkmayın. Zevk için oynarsanız, bir şey diyemem. Ama iddiasına kapışmak gibi bir çılgınlığa girmeyin. Gider paranız...
Sakindir, başkalarının sevinci ile mutlu olabilen bir tip. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na girmeye kararlı. İngilizce biliyor. Babası restaurant sahibi.
Evde ailesi ile sohbete bayılır. Müziği sever. Kitap okumadan yapamaz. Geçen yıl üniversite sınavında 260 puan almış. Ama yurt dışında kampta olduğu için boşa gitmiş bu puanlar...
Şimdi Beşiktaş’ta yeni bir sınava girecek. Ve Deli İbo ile yer kavgası yapacak.

Yazarın Tüm Yazıları