Zevk veriyor ama puan da kaybeder

DEVRE arasında koyu bir sohbet vardı İnönü Stadı’nın koridorlarında. İstanbul Büyükşehir Belediye’nin teknik patronu Abdullah Avcı, Beşiktaş’ın sembol ismi Feyyaz Uçar,

Haberin Devamı

Ömer Güvenç ve Faik Gürses’le birlikte ilk yarıyı konuşuyorduk. Avcı, “Bu maç da Beşiktaş için ölçü olmamalı. Bu kadroyla gol yediği zaman ne yaptığı önemli. Hücumda çok silahları var ama biraz daha beklemek gerek” dedi.
İkinci yarının başını anlatmış sanki Avcı. Alanzinho’yla gelen golün ardından uzun süre bocaladı siyah beyazlı ekip.
17’de 17 yapmak
Trabzonspor beraberliğe çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atttığı toplarla tehlikeler yarattı. Ama turu getirecek golü bir türlü bulamadılar.
Kupa iki takım çin de önemli. Avrupa’ya çıkış kapısı. Buna karşın iki takımın aklı da ligde, şampiyonluk yarışında. Trabzonspor’un maça bu kadar eksik kadroyla ve konsantrasyon bozukluğuyla başlamasının da, Beşiktaş’ın ikincu yarıdaki gevşekliğinin de temel nedeni bu.
Trabzonspor devre arasında Şenol Güneş’in sert konuşmasıyla kendine geldi. Beşiktaş ise beraberliğe doğru giden oyunu Schuster’in doğru hamleleriyle geri çevirdi.
Türkiye’de gündeme oturan bir konu var. “17’de 17 yapmak” diye. Bırakın Beşiktaş’ı, dünya futbolunun ilk 20 sırasındaki bir ligde, bir takım bunu başarırsa ben, “Futbolu bilmediğimi” kabul edeceğim.
Aklı Kadıköy’de
Matematiksel olarak ihtimal yok mu, olmaz mı, derseniz. Barcelona’nın ya da Trabzonspor’un sezon sonuna kadar hiç maç kazanamama ihtimali de matematksel olarak var. O iddia ne kadar gerçekçilikten uzaksa bu da o kadar uzak..
Takımların ligi, kupayı, Avrupa’yı sonuna kadar zorlaması başka, bütün bir camiayı baskı altına alacak sözler vermek ya da söylemler içine girmek de o kadar yanlış.
Beşiktaş herkese zevk veren futbol oynuyor. Ama bu oyunu oynarken çok da puan kaybedebilir. Doğru olan, adım adım, maç maç düşünmek ve her kulvarı ayrı değerlendirmek. Trabzonspor’un Beşiktaş kadar keyif veren yıldızı yok. Ama sahaya daha iyi yayılıp, pres yaptıkları an yine etkili oldular. Gaziantep Belediye’nin sürpriz galibiyetini beklemiyorlardı ama kupayı da pek önemsedikleri söylenemez. Onların da aklı bütün Türkiye’nin olduğu gibi pazar günü Kadıköy’de oynanak maçtaydı..

BEĞENMEDİM

Haberin Devamı

Trabzonspor’un ilk yarıdaki hem savunma hem de hücum yapamamasını

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Quaresma’nın C.Ronaldo’yu kıskandıracak güzellikteki golünü

DİKKAT

Beşiktaş’ın ilk onbirde çıkan oyuncularının fizik direnci 90 dakika için yetersiz.

Yazarın Tüm Yazıları