Yüzümüzü güldürdüler

Zirve yolunda önemli bir 3 puan.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Galatasaray derbisi öncesinde oynadığı Gençlerbirliği maçını kazanarak, hem 3 puanın sahibi oldu, hemde moral kazandı. Beşiktaş çok iyi oynamasa da, zorlu Gençlerbirliği karşısında çok fazla mücadele ederek galibiyeti hak etti.

Portekizliler dün akşam kurtarıcı oldular. Quaresma' nın şans golü, hazırlanışı ile Almeida' nın kafa golü ve füzesiyle Fernandes' in golü, galibiyeti getirdi. Toraman ve Hilbert' in yokluğunda görev alan Ekrem yine vasatı geçemedi. İsmail' in yokluğunda forma şansı bulan Tanju sakatlanarak sahadan ayrıldı. Tanju bana göre Beşiktaş' ın geleceğidir. Carlos, Tanju' nun yerine oyuna Mustafa Pektemek' i aldı. Komedinin bir başka yönü de burada. Allah'tan Tanju' nun yerinde oynatmadı. Veli sol kanada geçerek verdiği mücadele ile gecenin yıldızı oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş' ın dün gece yediği 2 golde de, bireysel hatalar öne çıktı. Aylardır sakat olan ve takıma yeni dönen Ersan Gülüm, ilk golün mimarı oldu. Orta sahada kaptırdığı top kalesinde gole döndü. Ersan orada rakibini indirse en fazla sarı kart alacak ve gole % 100 engel olacaktı. Birkaç kullandığı kötü pasla, o da vasatın üzerine çıkamadı. Cenk gibi tecrübeli bir kalecinin yediği gol affedilecek türden değildi. Bırakın Cenk' i, o golü ilkokulda tenefüste maç yapan çocuklar bile yemezlerdi. İnşallah bir daha böyle acemilik yapmaz.

Gelelim Fernandes paşaya. Bu adam sahadayken gerçekten iyi mücadele ediyor. Beşiktaş' ın en önemli oyuncularından. Fakat son zamanlarda gördüğü kartlarla en çok tartışılan isimlerden biri oldu. Dün akşam ki gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü ve derbide sahada olamayacak. Quaresma' nın da Fenerbahçe maçı öncesi gördüğü kart halen zihinlerimizde. Bunun en büyük sorumlusu oyuncular olduğu gibi disiplini sağlayamayan Carlos Carvalhal ve yönetim kuruludur. Beşiktaş' ta ki bu başı boşluk durumu malesef devam ediyor. Başkan ayrı telden çalıyor, oyuncular başka telden. Büyük ihtimalle Sn. Demirören bu akşam TFF başkanlık adaylığını açıklayacak. Kulislerde yer alan fısıltılara göre de, TFF başkanı olması durumunda da Beşiktaş başkanlığına devam edeceği yönünde. Ayıptır, günahtır. Bak Sn. başkan, tribünler haflardır seni istifaya çağırıyor. Sen Beşiktaş' ta ki misyonunu ve vizyonunu tamamladın. Seni burada görmek istemiyorlar. Sen bu ülkenin sayılı iş adamlarından birisisin. Belki diyeceksin ki ; ben birkaç kişinin dediğine kulak asmam. Haklı da olabilirsin ama maçı şeref tribününden değil de, yeni açıktan, kapalıdan bir seyretsen o zaman anlarsın durumu.

Haberin Devamı

Kritik bir viraja giriyoruz. Perşembe akşamı Braga ile rövanş maçı, pazar akşamı ise Galatasaray' la derbi maçı. Beşiktaş aylardır 2-3 günde bir maç yapmaya devam ediyor. İnanın ben yazmaktan yoruldum, onlar da oynamaktan. Galatasaray ve Fenerbahçeli yazarları kıskanmaya başladım. Ohh ne ala. Haftada bir maç izle sonra otur yaz. Bir hafta sana tatil. Olsun be Kartal'ım. Sen UEFA' da yoluna devam et de, ben hergün seni yazayım hem de bıkmadan usanmadan büyük bir gururla.

Basketbolda Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş Milangaz' ı başta Ergin Ataman ve oyuncuları yürekten kutluyorum. Başarılarının devamı diliyorum. Yüzümüzü güldürdüler.

Yazarın Tüm Yazıları