Yönetilenlerin dikkatine

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Kentin ortasında mangal

ELMADAĞ

Bir okurumuz, çalıştığı iş yerinde bir öğle tatili sırasındaki gözlemlerini aktardı. İstanbuil Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Elmadağ Parkı'na bakan kapısının önünde vatandaşların mangalla et kızarttıklarını gören okurumuz soruyor: ‘‘Serbest midir?’’

Öte yandan aynı parkta piknikçilerden arta kalan çöplerin temizlenmediğini re belirten okurumuz, geçen kış çocuk parkında kesilen ağaçların yerine bir fide bile dikilmediğini de ifade etti.

Site girişi tehlikeli

CEVİZLİBAĞ

Tercumün Sitesi sekinlerinden bir e-mail aldık. 12 blok, 980 haneden oluşan sitenin girişiyle ilgili sorunu dile getirmişler.

Ulaşım için E5 üzerinde Cevizlibağ duraklarını ve yaya üst geçidini kullandıklarını söyleyen okurlarımız, E5 Karayolu'ndan siteye girişin trafikçe yeniden düzenlenmesini istiyorlar. Çünkü minibüsler için ayrılan yan yol site girişinden başladığı ve minibüsler E5'ten hızla giriş yaptıkları için hem araçlar hem de yayalar için tehlikeli bir zemin oluştuğunu söyleyen okurlarımız, bu durağı site sakinleri kadar zeytinburnu Merkez Efendi Mahallesi sakinleri ve Atatürk öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin kullandığını, çok sayıda kaza meydana geldiğini ve bu noktanın yeniden düzenlenerek emniyetli hale getirilmesini istiyorlar.

Asfalt bekleniyor

ACIBADEM

Acıbadem, Çınar Sokak sakinlerinden bir okurumuz gönderdiği faksında sokağın durumunu anlatıyor. İki yıldır belediyeye yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını belirten okurumuz, sokağın bir kısmı onarıldığı halde, geri kalanının bakımsız olduğunu söylüyor. Sokağın çukurlarla kaplı olduğunu, yağışlı zamanlarda çukurların suyla dolduğunu ve çocukların bu pis sular içinde oynadığını belirten okurumuz, sokak sakinlerinin sokağın bir an önce onarılarak asfaltlanmasını beklediklerini bildiriyor.

Sular çamur gibi akıyor

MALTEPE

Maltepe'den bir okurumuz, Orhangazi Caddesi civarında Türk telekom kazısı yapıldıktan sonra suların çamur gibi akmaya başladığını bildirdi ve İSBKİ'nin konuya geğilmesini istedi.

Davul sesi rahatsız ediyor

BEYOĞLU

Beyoğlu Tel ve Anadolu sokak sakinleri geceleri gürültüden uyuyamamaktan şıkayetçi. Bu iki sokağa bakan bir kafeden gece geç saatlere kadar davul sesinin mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini belirten okurumuz, sabah erken saatte kalkıp işe gidenler için bu gürültünün dinlendirici bir uykuya engel olduğunu ifade ediyor.

ÜSKÜDAR

Üsküdar Salacak'tan bir okurumuz, evinin tam karşısındaki balık restoranı yüzünden yaşanan çöp kirliliğinden şiayet etti. Restoranın önünde iki adet çöp konteynırı olduğu halde, okurumuz, restoranın çöplerinin değil konteynırlara konmasını, torbalar içinde bile biriktirilmediğini, olduğu gibi ortalığa boca ettiğini bildirdi.

ALKIŞLAR

Belediyeden miniklere ücretsiz yaz okulu

KÜÇÜKÇEKMECE

Küçükçekmece Belediyesi, ilçe öğretim okullarında başarılı olup da maddi olanaksızlıkları nedeniyle spor ve tatil yapamayan öğrencilere Ücreksiz Yaz Okulu açtı.

Açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı F. Halidun Özbatur, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıın yaptığı yaz okuluna 9-14 yaş arası 80 öğrenci katılıyor. Çocuklar, yedi hafta boyunca deneyimli öğretmenler eşliğinde temel jimnastik, yüzme, basket ve tenis gisi spor aktivitelerine ve eğitime katılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları