Yonetilenlerin Dikkatine

Dr. Nilgun GEDIKOGLU
Haberin Devamı

Hala asfalt bekleniyor

Avcilar

Avcilar, Cihangir Mahallesi, Mesrutiyet Caddesi, Ekin Sokak sakinlerinden bir faks aldik. Sakinler adina faks mesajini kaleme alan okurumuz, iki yildir sokaklarinin asfaltlanmasi icin ugrastiklarini bildirdi. Okurumuz, son secimlerde sokaklarinin gostermelik olarak kazildigini, ancak elle tutulur bir gelisme olmadigini ve depremden sonra islerin iyice askiya alindigini belirtiyor. Okurumuz, sokak sakinlerinin bir an once sokagin asfaltlanmasini istedigini ifade ediyor.

Imara aykiri insaatlar

Uskudar

Uskudar, Bulgurlu Mahallesi'nden bir okurumuz, sokaklarinda ancak 3-4 kata izin varken 5 katli binalarin yapiminin surdugunu belirtiyor. Insaatlar yuzunden sokagin iyice bozuldugunu, cukurlarla kapli delik desik bir hale geldigini soyleyen okurumuz, bazi binalarin tahliye borularinin da sokagin tam ortasina bosaltim yaptigini bildiriyor.

Bu mahalle neden kirli?

Kadikoy

Kadikoy, Hasanpasa, Nazif Bey Sokak'tan faks gonderen bir okurumuz, sokak sakinlerinn ortak bir sikayetini dile getirmis. ‘‘Mahallemiz cok pis, belediyenin tam karsisinda oldugumuz halde bize niye uvey evlat muamelesi yapiliyor?’’ diye basliyor faks mesaji.

Okurumuz, baska mahallelerin supuruldugunu, ancak sokaklariyla kimsenin ilgilenmedigini belirtiyor. Sokak sakinleri durumu yetkililere bildirmis, ancak sonuc alamamis.

ISKI'den aciklama:

Halic’te av yasagi

ISKI'den yapilan aciklamaya gore Halic'i kurtarmak icin yapilan Kuzey ve Guney Halic Projeleri’’nin tamamlanmasi ile su kalitesinde gozle bile gorulebilen bir duzelme meydana geldi. Aciklamada Halic'de balik yasaminin bir an once canlanmasi acisindan olta ile balik tutma disinda yeni Galata Koprusu'nden itibaren Halic'in tamaminda tirol veya ag atmak suretiyle balik avlamanin yasaklandigi bildiriliyor.

Sisli Belediyesi'nden duyuru

14 Temmuz 2000 tarihinde sutunlarimizda Sisli'nin Buyuksehir Belediyesi tarafindan ilaclandigi haberine yer vermis, Sisli Belediyesi, Saglik Isleriden Sorumlu Baskan Yardimcisi'nin aciklamasini aktarmistik. Sisli Belediyesi'nden konuyla ilgili bir aciklama geldi.

Mazot kullanilmiyor

‘‘Bolgemizde sivrisineklerle mucadele icin yapilan ilaclama calismalarinin Buyuksehir Belediyesi tarafindan gerceklestirildigi one surulmektedir. Yine ayni haberde, mazotla ilaclama yonteminin saglik acisindan tehlike olusturmasi nedeniyle ilaclamanin kesildigi, Buyuksehir Belediyesi'nin ULV yontemiyle ilcemizde ilaclama calismasi yaptigi belirtilmektedir.

Ancak, oncelikle belirtmek isteriz ki, Sisli ilcesinde belediyemizin gorev alanina giren herhangi bir bolgede, Buyuksehir Belediyesi'nin herhangi bir ilaclama calismasi sozkonusu degildir. Gectigimiz yil oldugu gibi, bu sene de belediyemiz, Sisli'nin tum mahalle ve sokaklarinda her aksam su ile kullanilan ve halk sagligi icin bir tehlike arzetmeyen ULV yontemiyle ilaclama yapmaktadir. Dolayisi ile, zaman zaman saglik acisindan riskler tasiyabilen mazotlama yontemi de belediyemiz tarafindan kullanilmamaktadir.’’

Yazarın Tüm Yazıları