Yok oğlu yok

GÖKDENİZ Karadeniz yok, Szymkowiak da.. Sadece o kadar mı?

Heyecan yok, hırs yok, pres yok, lider yok, futbol da yok Trabzonspor’da.. Düşünün, gencecik ama dipdiri Sivasspor karşısında ilk 45 dakikada pozisyonu yok bordo mavili takımın. Üstelik, bir topu direkten dönen Sivas’ın Trabzonsporlu Hüseyin’in elinde gezen top nedeniyle verilmeyen bir de penaltısı var.

Trabzonspor kötü, çok kötü.. Gaziantep maçında da öyleydi ama şansı yaver gitmişti. Şimdi şansı da terk etti. Frikikten çarpmalı-yanıltmalı bir golle kazanılan skor avantajı bile sadece 15 dakika sürdü. Bağıra bağıra gelen gol, hem beraberlik, hem de şaşkınlık getirdi. Uyku halindeki şampiyon adayı ikinci yarı başında Balili’nin 50 metre sürüp, iki vuruşta attığı golle uyanıyor. Sonra saldırıyor, Sivasspor aslan gibi direnmeye devam ediyor.

Dün akşamki maçtan çıkarması gereken çok ders var Trabzonspor’un. Mücadale etmeden kazanılamayacağı bunlardan biri. Artık herkesin Trabzonspor’u çözmeye başladığı, bu arada Szymkowiak’la Gökdeniz gibi rakibin konsantrasyonunu bozan iki önemli oyuncunun da bir süre olmayacağı herkesin bilmesi ve önlemini alması gereken gerçekler. Kısacası akılcı olmaktan başka çaresi yok Karadeniz ekibinin.
Yazarın Tüm Yazıları