Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

KULLANMAKTAN SIKILDIĞIN ÇANTAN, AYAKKABIN VARSA

Ayşe Ablacım;
Ben 30 yaşında yeni evli bir kadınım, eşimle ikimiz çalışarak borcumuzu harcımızı ödüyoruz şükürler olsun.
Eşim çocukluğunu yaşayamamış, üvey baba ile büyümeye çalışmış, en sonunda dede ve anneanneyle büyümüş.
Küçük yaştan beri çalışan, ekmeğini taştan çıkaran bir adam. Allah razı olsun.
Kendi yağımızla kavruluyoruz şükürler olsun ama bu durumlarda ekstra harcama yapamıyoruz gidip de kendimize bir şeyler alma lüksümüz yok. Eğer senin kullanmaktan sıkıldığın çantan, cüzdanın, ayakkabın var ise bize yardımcı olabilirsen sevinirim ablacım ama biliyorum ki senin okuyucuların da bize yardımcı olur. Biz ne kimseden para yardımı bekliyoruz ne de acınma Allah’ımıza şükürler olsun azıcık aşım kaygısız başımla idare etmeye çalışıyoruz ama işe gidip gelirken nefis bu, istiyor bir çantası olsun, değişik bir montu olsun.
Ben büyük bedenim zaten istediğimi bulma durumum yok. İşte böyle ablacım, eğer yardımcı olursan sen olursun bize, her şey gönlünce olsun ablam.
Allah’ım yaptığın yardımları önüne çıkaracaktır hayırlısıyla...
Ben 39 numara, eşim 41 numara ayakkabı giyiyoruz ablacım.
Eğer kıyafet, çanta, ayakkabı yardımı yapmak isteyen olursa diye adresimi, telefonumu yolluyorum sana. Biliyorum sende gizli kalacaktır. Büyük beden kıyafetler de gönderebilirler ablacım. Erkek kıyafetlerinde de 40-42 pantolonlar large kazaklar, gömlekler oluyor eşime ablacım o daha küçük
Şimdiden çok teşekkürler, kolay gelsin.

Haberin Devamı

Saygılarımla;
D.
CEVAP: Sevgili D. okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Mutluluklar dilerim.

….
DEPOZİTO SENEDİMİZ

Ayşe Ablacım merhaba,
Benim kardeşim Edirne’de Türkçe öğretmenliği okuyor. Apartta kalıyordu geçen sene. Kayıt olurken senet imzaladık. Her ay düzenli bir şekilde elden ve bankamatikten hesaplarına yatırdık. Haziran ayında ben Edirne’ye gittim, kardeşim eve geçeceği için oradaki eşyalarını topladık, anahtarı teslim ettik, haziran ayı kira parasını ödeyip senedi alıp İstanbul’a döndük.
Temmuz, ağustos ve depozito senedimiz kalmıştı sadece. Temmuz ve ağustos ayı da bankamatikten hesaplarına yatırdım. Depozito senedini de en son senedinizi ödediğinizde vereceğim demişlerdi. Kardeşim okul açılınca eylül ayında Edirne’ye gidiyor. Senetlerini almak üzere aparta uğradığında ağustos ayında ödeme yapılmadığını eğer yaptıysanız makbuzunu bana mail atın halledelim diye söyleniyor.
Biz de hemen mail attık makbuzu. Kardeşim tekrar gidiyor bu sefer de haziran ayı ödenmediğini söylüyor. Ben arayıp görüşüyorum haziran ayında elden ödeme yaptık senedimiz elimizde diyorum. İspatlayın diyor. Şu an haziran ayında hiç ödeme yapmamışız gibi gösteriyorlar temmuz ayında yaptığımızı hazirana sayıyorlar. Ağustos ayı ödememizi de temmuz ayı senedine sayıyorlar. Biz temmuz ve ağustos ayında oraya hiç gitmedik. Temmuz ayı ödeme yapıp da haziran ayı senedini alma gibi bir ihtimalimiz yok yani. Bunu onlar da biliyor ama paranın üstüne yatmaya çalışıyorlar. Bir de depozito senedini yırttığını söylüyor kardeşime. Ben aradığımda ödeme yapmazsanız depozito senedini de vermeyeceğini söylüyor. Hani yırtmıştınız dediğimde ise cevap vermiyor. İlk başta hesaplarda bir karışıklık olduğunu düşündüm ama davranışlar konuşmalar gösteriyor ki başka bir şeyler dönüyor. Bu konuda bize yardımcı olacak birileri varsa lütfen yardımlarını eksik etmesinler. Ne yapacağımızı şaşırdık.
İyi ki varsın Ayşe Abla çok öpüyoruz seni.

Duygu

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Duygu, Av. Merve Gürcan’a danıştım. Elbette senetleri ve dekontları görmeden net bir yorum yapamayacağını ancak senetlerde ve dekontlarda hangi aya ilişkin oldukları yazıyorsa endişe etmenize gerek olmadığını söyledi. merve@mervegurcan.av.tr adresinden kendisi ile iletişime geçip detaylı bilgi alabilirsiniz.
….

DERSHANE YARDIMI

Ayşe Hanım Merhaba,
Yazılarınızı her gün okuyorum. İhtiyacı olanlara üzülüyorum, yardım için yazanlara imreniyorum.
Uzun zaman düşündüm yazıp yazmamayı.
Oğlum için yazıyorum. İzmir'in iyi bir Anadolu Lisesi’nde okuyor.12. sınıfta. Lisede hiç dershaneye yollayamadım. Bu sene ne yapıp edip kaydettim bir dershaneye. 500 TL taksit ödüyorum. Ama 2 aydır ödeyemedim. Dershane sıkıştırıyor taksitleri ödeyin diye. Okuyan birileri bana yardım eder belki diyorum. Sadece 2 taksitte sıkıntım var. Diğerlerini bayramdan sonra çalışıp kendim ödeyebileceğim. Yardımınızı bekliyorum.
Ada

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Ada, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Başarılar dilerim.

….

BİLGİSAYAR TALEBİ

Merhaba Ayşe Abla;
Bu sene üniversiteyi yeni kazandım. Bölümüm İngilizce öğretmenliği. Hocalarımız sürekli derslerde sunum istiyor. Derste bilgisayar gerek diyor. Arkadaşlarımın laptopları var ama benim yok. Ablam da üniversite okuyor. Kardeşim de okuyor. Durumumuz iyi değil. Babam asgari ücrete çalışıyor. Bayram tatili için eve geldim söyledim. Ama hiç alacak durumları yok. Alamayız dediler. Lütfen bana yardım edebilir misin? Laptop ihtiyacım var.
Esra

CEVAP: Esracığım, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Belki kullanmadığı bir bilgisayarını sana yollamak isteyen olur.
….

Haberin Devamı

KIZ ÇOCUKLARININ YANINDA OLMAK

Merhaba Ayşe Hanım,
Her şeyden önce sizi tebrik ediyorum. Yardım edilecek kişileri siz seçin demiştim ama bana bıraktınız. Ben, bir havuz içinde derlenip, paylaşımda belki siz yönlendirme yaparsınız diye düşünmüştüm. Ama bana bıraktınız. Olsun.
Ben aslında imkânım olsa hepsine yardım edebilsem. Ama içimdeki duygu nedense kız çocukları yanında olmak geliyor. Onların mağdur olması, çaresiz olması çok vahim sonuçlar doğurabiliyor. O nedenle, Elif ve Tuğba adında iki kıza çok küçük de olsa yardım etmek isterim.
Ben daha önce yazdığım gibi, emekliyim. İki çocuğum var biri Mak. Müh. Okulu bitti. Diğeri Lise-4
Sizlere kolay gelsin diyorum. Ve size gerekli bilgileri yazıyorum.
İzmit’te yaşıyorum. Emekli memurum. Sizlere iyi çalışmalar diliyorum. Bayramınız Kutlu olsun.
Sebahattin

Haberin Devamı

CEVAP: Sebahattin Bey, harikasınız, iyi ki sizin gibi değerli okur dostlarım var, iletişim bilgileri size gönderildi, sizin de bayramınız şimdiden kutlu olsun.


….

ONA VEFA BORCUM VAR

Sevgili Ayşe Abla,

Daha önce de bir eposta göndermeye çalıştım fakat ulaştığından emin değilim.

Benim şu an tek derdim anne dediğim insan, babaannem. 600 TL dul aylığı alıyor ve bunun 450TL’sini ev kirası olarak veriyor. Bende emeği çok büyük, benim ona vefa borcum var ama kıt kanaat geçiniyoruz ve elimden hiç bir şey gelmiyor.

Onu mutlu etmeyi çok istiyorum, en az 40 yıllık eşyalarla yaşıyor ve şikâyet etmiyor. Ama buzdolabı, tv gibi elektronik eşyalara ihtiyacı var. Tabii en çok da buzdolabı yok. Gururunu kırmaktan korktuğum için sizden tek ricam ismimizi yayınlamamanızdır. Bana yardım ederseniz size ömür boyu minnettar kalırım. Ablacım elinizden gelen bir şey olursa yardımlarınızı rica ediyorum.

Sevgiyle kalın

Not: annem Ankara’da yaşıyor.

CEVAP: okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Babaannenin ellerinden öperim. Ne mutlu ona senin gibi hayırlı bir torun yetiştirmiş.
….

İKİ KIZIMLA YAŞAM MÜCADELESİ
Sevgili Ayşe Abla, ben daha öncede yazmıştım ismim Melek fakat sizden hiç haber gelmedi. Ben eşimden boşandım, iki kızımla yaşam mücadelesi içindeyim ama çok zor inanın bana.
Ne olur yanlış anlamayın size bir sitem içerisinde değilim ama umudum olun istiyorum.
Melek

CEVAP: Sevgili Melek, önceki epostan herhalde okur dostlarımın dikkatinden kaçmış ki hiç yardım önerisi gelmedi, umarım bu sefer çıkar. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Kolaylıklar dilerim.
….

İHTİYAÇ SAHİPLERİ

İyi günler Ayşe Hanım,

07.10.2013 tarihli köşenizde belirttiğiniz isimlerden Ramazan Hoca veya Elif ya da kendisine yardım gelmeyen kişilerden biri olabilir.

İletişim bildirebilirseniz memnun olurum. Bu aya mahsus yardımda bulunmak istiyorum.

Saygılarımla,

Gül


CEVAP: Gül Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, öperim sarılarak.

….

ÜNİVERSİTEYE YAZILMAYLA OLMUYOR

Ayşe Hanım, yazılarınızı uzun zamandır takip etmekteyim. Öğrencilere çok yardımcı olduğunuz için size yazmak istedim. Üniversitede okuyan bir yakın akrabamın kızı çok zor durumda. Kendisine sizden bahsettim. Ancak kız çocuğu çok içine kapanık ve utangaç olduğu için ben yazamam utanırım dedi. Çok gururlu bir kız. Onun yerine ben yazmak zorunda kaldım. Ayşe Hanım, bu kız çocuğu Adana ilinde oturmaktadır. Bu sene uzak bir şehirde Üniversiteyi kazandı. Ailenin maddi durumu yeterli olmadığı için akrabalar eş dost para toplayıp bu kız çocuğunu okula yazdırdık. Devlet yurdu çıktı çok şükür.
Ancak baba işsiz. Annesi rahatsız olduğu için çalışamıyor. Hiç bir gelirleri yok. Üniversiteye yazılmayla olmuyor. Kitap parası, yol parası, bir sürü masraf.
Eş dostun gönderdiği parayla da olmuyor. Herkesin durumu da ancak kendilerini geçindiriyor. Kızımız çok çalışkan, hanım bir kız. Okumayı da çok istiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Okuduğu yerde ek iş aramış. Bulamamış. Kendisi anlatmıyor. Ama geçenlerde annesi anlattı. Başka ayakkabısı olmadığı için yazın giymiş olduğu yazlık spor ayakkabısıyla okula gittiğini ve ayakkabısının da yırtıldığını annesine anlatmış. Okuduğu şehrin çok soğuk olduğunu söylemiş. Çok gururlu bir kız. Bu kızımıza yardım edecek biri var mı?
Ayşe Hanım bu güne kadar gençlere yardım eli uzattınız. Bu kızımızın da çok yardıma ihtiyacı var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok zor durumda kendisi. Ben kızımızın annesinin telefon numarasını veriyorum. Annesine ulaşabilirsiniz. Bu kızımıza her ay azda olsa bir para gönderen biri olursa çok seviniriz. Bana da ulaşabilirsiniz. Çok acil paraya ihtiyacı var.
Şenay

CEVAP: Şenay Hanım, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim.
….

BURS TALEBI

Ayşe Ablacım, ben Hilal. Geçen yıl sayende değerli bir ablamdan burs alıyordum. Myo örgencisiydim, okulum bitene kadar yardım etti. Allah razı olsun. DGS sınav sonuçlarım belli olmadığından o zamanlar bir başkasına yardım için söz verdiğinden bu yıl yardım edemiyor. Bu sene dikey geçişle önlisans eğitimimi başka bir şehirde tamamlıyorum. Geçim sıkıntım burada daha fazla oldu.
Daha önce ilçede okurken şu anda merkezdeyim ve 400 lira yurt ücretim dışında mutfak giderlerim de var ki özellikle bu ay çöküşlerdeyim. Kitap parası, yurt parası, mutfak parası derken bu yıl inan yetişemiyorum.
Burs verebilecek bir yardımsever arıyorum. Ablacım senden ricam geçen sene elimden tuttun, bu sene de bırakma.
Hilal

CEVAP: Hilalciğim, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim.
….

ACİL BURS

Merhaba Ayşe Hanım,
Ben 2. sınıfta Balıkesir Üniversitesi’nde uygulamalı bilimlerde okuyorum ve buraya çaresiz kaldığımdan yazıyorum, çok zor şartlarda geçen yılı bitirdim.
Bu yıl sizi duydum ve bir yardımınız olacağını düşündüm. Babam emekli, 2 kardeşiz, kardeşim lise son sınıfta okuyor evimiz kira babam yetişemiyor.
Benim de yurt paramı yollamakta zorlanıyor yardım edebilirseniz bana…
Semih

CEVAP: Semihçiğim, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Sevgiler.
….

ÖKSÜZ BİR KIZ ÇOCUĞU

Ayşe Hanım,
Bu kişinin alacağı kıyafetlerden yararlanabilecek öksüz bir kız çocuğu tanıyorum. Hatta kışlık giyecekleri de olmadığından yardım arıyordu. Orta birinci sınıfa gidiyor, 11 yaşlarında bu bayan dilerse bu kızcağıza yardımcı olabilir. Annesini lösemiden kaybetti, babasıyla yaşıyor. Baba işsiz ve kendi sobasını kendi yakıyor, kendi hazırlanıp işe gidiyor. Hatta bu çocuk için lütfen biraz maddi destek olalım inşallah...
İsmim geçmesin lütfen
RUMUZ: Gülzâr "Gülbahçesi"
İlgili eposta:
İKİ İLKOKUL ÇOCUĞUNA KIŞLIK KIYAFET ALMAK İSTİYORUM
Ayşe Hanım,
Yazınızla bugün karşılaştım.
Maddi durumum kendimce iyi bir çalışanım çünkü ailemle yaşıyorum çok da masrafım yok. Çalışmaya başladığım günden beri maddi durumu iyi olmayan iki ilkokul çocuğuna bir kız bir erkek kışlık kıyafet almak istiyorum (mont, bot, kazak, pantolon çorap) İzmir’de yaşıyorum.
Ece
CEVAP: Ece’m harikasın. İyi ki senin gibi melek kalpli okur dostlarım var. Talep eden olursa sana yönlendireceğim. Öperim güzel yanaklarından.


CEVAP: iletişim bilgileri ilgili okurumuza gönderildi, sevgiler.

….

BURS YARDIMI

Ayşe Hanım; öncelikle aracı olduğunuz için size çok teşekkür ederim. Dünkü köşenizde yazmış olduğunuz yazıda ismini vermeyen 450 TL yurt ücreti olan Arkadaş ve Kezban'ın banka hesap numaralarını, bir de Serap’ın Sivas'ta oturan teyzesinin adresini paylaşmanızı rica edecektim.
Benim göndereceğim sadece bir damla olabilir onun için başka talepler olursa da mutlaka yönlendireceğim.

İyi çalışmalar;
Nurseren

CEVAP: Nurseren Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, sevgiler.


….

SUNAY'A YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,
Benim adım Dilek, biliyorum bu tarz maillerle milyarlarca kez karşılaştınız, tek dileğim bunu da okumanız ve yardımda bulunmanız umudu ile ben de yazıyorum.
Sunay adında bir hanım için yardıma ihtiyacım var, kendi imkânlarım ona yeterli gelmeyecektir, bunu biliyorum.
Bu nedenle sizin elinize ihtiyacım var.
Sunay 7 yıldır diyaliz hastası fakat bunun haricinde başka problemleri de var ama ne olduğunu bir türlü bulamamışlar ve bulmak içinde Sunay Hanım’ın vücudunda kesilmedik bir yer bırakmamışlar, nasıl olur da dalakta kitle var diyerek alınan bir parçanın temiz sonucu gelmeden dalağın kendisini alırlar aklım almıyor. O bir insan Ayşe Hanım, o bir kadın, o da ister sağlıklı güzel bir bayan olmak, bu yaşam bileti hepimize bir kere veriliyor ve o da bu bileti en iyi şekilde sağlıklı olarak kullanmak ister. Bize düşen sadece bir destek, onun istediği para, kıyafet ya da burs değil tek dileği huzurlu ağrısız uyuyabileceği geceler...
Dilek

CEVAP: Dilek Hanım, eğer ameliyatta bir hata olduğunu düşünüyorsanız arkadaşım Av. Merve Gürcan tıp hukuku konusunda uzmandır. Gerekli olması halinde tazminat ve sair taleplerle dava açmanız konusunda sizi bilgilendirip yardımcı olabilir. Doktor dostlarımdan da destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim. Geçmiş olsun, acil şifa dilerim.
….

KEVSER İÇİN

Sayın Ayşe Aral,

Kevser’e yakın bir yerde avukatım. Dolayısıyla herkesten önce Kevser’e yardım etmek bizlerin borcudur diye düşünüyorum.

Bu nedenle varsa banka hesap numarasını bana e-mail ile gönderebilirseniz

Bayram öncesi yardımı ulaştırabilmek isterim.

Vesile olduğunuz için teşekkürler.

Saygılarımla.

CEVAP: merhabalar, harikasınız harika, size müjde vereyim Kevser’i bir okurumuz sahiplendi, hem yurt parasını ödeyecek her ay, hem de artı elli lira harçlık verecek. Bir kızımız daha var benzer durumda, arzu ederseniz sizi ona yönlendirebilirim, sevgiler.


….

ÜŞÜYEN KUŞA YARDIM

Sayın Ayşe Aral,
Kıyafet istiyorum köşenizdeki Üşüyen kuş rumuzu ile yazan öğrenciye yardım etmek istiyorum. İletişim sağlarsanız minnettar olurum. Bizlere bu işlerde yardımcı olduğunuz için teşekkür etmek isterim, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Yasemin

Cevap: Yasemin Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, öperim sarılarak.

…..

RAMAZAN HOCA VE BURS

Merhaba Ayse Hanım,

Bu haftaki yazınızda Ramazan Hoca’nın bahsettiği aileye ve Uludağ Ünv.de tarih okuyan arkadaşa kendi çapımızda yardım edebiliriz.

Eğer bu kişilere destek olacak başkaları olursa, yardım alamayan bir ihtiyaç sahibine yönlendirebilirsiniz bizi.

Önümüz bayram. Mutsuz yüzler biraz gülebilirse ne mutlu bize.

Teşekkürler.
(Lütfen ismim gizli kalsın)

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım iyi ki varsınız, iletişim bilgileri size gönderildi, öperim sarılarak.

….

ÇARESİZ TEYZE VE SİVASLI AİLE

Merhaba Ayşe Hanım,

Bugünkü köşenizde çıkan yardım çağrılarından birine cevap olmak isterim. Çaresiz Teyze ve Sivaslı aile aklımda kalanlar, ancak size ulaşan yardım tekliflerine göre haber verirseniz başka bir ihtiyaca da kayabilirim.

Sizden haber bekliyorum.

Teşekkürler

Burçak

CEVAP: Burçak Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, öperim sarılarak.

….

OKURLARINIZ IÇIN ÇOK KÜÇÜK BIR YARDIM

Sayın Ayşe Aral,
Bugünkü yazınızda sizden yardım isteyen okurlarınız için naçizane küçük bir yardımda bulunmak istiyorum.
Göndereceğim 50,00 TL için banka bilgisi vermenizi rica eder, kolaylıklar dilerim.

Figen

CEVAP: Figen Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, öperim sarılarak.

….


KEZBAN

Ayşe Hanım, merhabalar. Hacettepe öğrencisi Kezban'ın iletişim bilgilerini alabilir miyim acaba?

Teşekkürler,

Elif

CEVAP: Elif Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, öperim sarılarak.

….

KIYAFET YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım,

İnanının yazınızın tamamını okuyamadım içim parçalandı. 38-40 beden kıyafetler, kotlar var elimde 37 numara ayakkabılar. Ben böyle yazıları gerçekten okuyamıyorum. Kıyafet yardımı için yönlendireceğiniz biri varsa seve seve yardımcı olmak isterim.

Gökçe

CEVAP: Gökçeciğim harikasın. İyi ki senin gibi melek kalpli okur dostlarım var. Talep eden olursa sana yönlendireceğim. Öperim güzel yanaklarından.

….


NİLGÜN RUMUZLU ARKADAŞ İÇİN

Ayşe Hanım merhaba,
Nilgün rumuzlu bayana yardım etmek isterim ayda 50-100 TL arası burs iletişim bilgilerini alabilir miyim?

İsmimi yayınlamayın lütfen.

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım iyi ki varsınız, iletişim bilgileri size gönderildi, öperim sarılarak.

….

NE YİYİP İÇTİĞİMİN BİR ÖNEMİ YOK

Merhabalar Sayın Ayşe ARAL,

07.10.2013 tarihli yazınızı okudum. Yazıda geçen özellikle “ne yiyip içtiğimin bir önemi yok” bölümü beni epey etkiledi.

Kendisine yardım etmek isterim.
Kendisinin banka hesap numarasını size yazdığım bu elektronik posta hesabı ile gönderir misiniz ya da daha garantili bir yol olan kendisine göndermek istediğim yardımı siz kendiniz elden verebilir misiniz?

İyi çalışmalar

CEVAP: talep ettiğiniz kişiye yardım edildiği için sizi başka bir okurumuza yönlendirdik, iletişim bilgileri de size gönderildi. Sevgiler.

….

ALLAH RAZI OLSUN

Ayşe Hanım,
Sizden ve Gülün Hanım’dan Allah razı olsun.

Salih

Cevap: Salihçiğim, böyle teşekkür epostaları alınca ne kadar mutlu oluyorum anlatamam. Allah senden de razı olsun, başarılar dilerim.

SİVASLI DÖRT ÇOCUKLU AİLE

Merhaba Ayşe Hanım,
Ben Sivaslı dört çocuklu aileye yardımda bulunmak istiyorum. Bu aile için dönüş olmadıysa ve iletişim bilgilerini göndermeniz mümkünse çok memnun olurum. İyi niyetli çabalarınız için teşekkürler, iyi ki varsınız.

Remziye

CEVAP: Remziye Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, öperim sarılarak.
….


HACETTEPE'DE OKUYAN KEZBAN İÇİN

Ayşe Hanım merhaba,
Bugünkü yazınızdaki Hacettepe'de okuyan Kezban'a aylık çok cüzi de olsa yardımda bulunmak istiyorum.
Kendisinin iletişim bilgilerini bana iletebilir misiniz rica etsem,
Teşekkürler.

Senem

CEVAP: Senem Hanım, Kezban’ın iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, öperim sarılarak.
….

HİLAL

Merhaba,

“Ben de güzel olmak istiyorum” diye yazan Hilal Hanım’a uygun kıyafetleri göndermek istiyorum.
Lütfen bana iletişim bilgilerini geçer misiniz?

Teşekkürlerimle,

P.S: Lütfen yardımımla ilgili bir şey yayınlamayın, ben sadece Hilal hanım’a ulaşmak istiyorum, o kadar.
Anlayışınız için teşekkür ederim.

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim, iyi ki varsınız. Örnek olması için isimsiz olarak yayınlıyorum. Herkes yardım etse elinden geldiğince bayramda herkes sevinse keşke. İletişim bilgileri de size gönderildi, öperim sarılarak.
….


9 YILDIR BULİMİA HASTASIYIM

Ayşe Hanım merhaba,
Ben 25 yaşındayım, üniversite mezunuyum. 9 yıldır bulimia hastasıyım. O kadar fazla psikiyatra gidip o kadar çok ilaç kullandım ki, hiçbiri fayda etmedi. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ya da nasıl bir tedavi yöntemi izlenmeli, hiç bir fikrim yok artık.
Siz ne yapabilirsiniz onu da bilmiyorum, çaresiz kalmak böyle bir şey demek ki, her yolu deniyorsunuz.
Bunu köşenizde lütfen yayınlamayın, en azından kim olduğumu belirtmeyin. Belki bu konu üzerinde çalışmış bir psikiyatr ya da psikolog yardımcı olabilir. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

CEVAP: Değerli okurum, bilgilerini ve ismini paylaşmadan yayınlıyorum ki uzmanlar okuyup yardım edebilsin. Geçmiş olsun, her şey aslında sende bitiyor, bunu sen de biliyorsun. İyi olacağına inan ve hayatın tadını çıkart. Göreceksin her şey çok güzel olacak. Öpüyorum.
….

SİVAS'TA OTURAN TEYZE

Merhaba Ayşe Hanım,

Serap Hanım'ın Sivas'ta oturan teyzesine yardımda bulunmak istiyorum. Banka hesap numarasını ya da iletişim bilgilerini gönderirseniz memnun olurum.
Sayenizde birçok insanın yüzü gülüyor, lütfen devam edin.
Şahin

Kalın sağlıcakla.

CEVAP: Şahin Bey, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, sevgiler.
….

BURS

Ayse Hanım merhaba,
Bugünkü yazınızda 50- 100 TL burs ihtiyacı olan Nilgün isimli öğrenciden bahsetmişsiniz. Ben kendisine bu bursu sağlamak istiyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Aynı zamanda insanlara olan her konuda ki desteğinizi takdir ediyorum.
Gerçekten harika bir insansınız.

Hayatınız boyunca başarılar.
Gökhan

CEVAP: Gökhan Bey, iletişim bilgileri size gönderildi, sevgiler.

….

KIYAFET YARDIMINDA BULUNABİLİRİM

Ayşe Hanım merhaba,

Ben de 36 beden kıyafet, ayrıca mini fırın yardımında bulunabilirim.
Biraz alakasız olduğunun farkındayım ama kimin neye ihtiyacı olur bilinmez, belki denk gelir diye yazıyorum.

Teşekkürler
Selin

CEVAP: Selinciğim, harikasın. İyi ki senin gibi melek kalpli okur dostlarım var. Talep eden olursa sana yönlendireceğim. Öperim güzel yanaklarından.

….

ALLAH RAZI OLSUN

Allah senden sizden bin kere razı olsun ablacım, çok sağ olun çok teşekkür ederim.
Kevser

CEVAP: Kevserciğim, Allah senden de razı olsun. Başarılar dilerim.
….

MALULEN EMEKLİ

Ayşecim,
Bir kez daha merhaba. Yetiş Ayşe yazında malulen emekli maaşıyla geçinmek ile ilgili yazan aileye küçük de olsa bir yardım yapmak istiyorum.
Seni seviyoruz.
Berna

CEVAP: Berna Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, öperim sarılarak.
….

AYDA 50-100 LİRA

Ayşe Hanım,

30.09.2013 tarihinde “ayda 50-100 lira” başlığıyla yayımlanan, İngilizce öğretmenliği son sınıf öğrencisine yardım etmek istiyorum.

Ayrıca 36-38 beden bayan giysisi,
Fırınlı ocak (doğalgazlı), ayrıca elektrikli ocak, avize, masa-sandalye gibi ev eşyalarına ihtiyacı olanları bekliyorum.
Gülçin

CEVAP: Gülçin Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi, iyi ki varsınız, öperim sarılarak.
….

ZAYIFLAMAK

Ablacım nasılsın, iyisindir umarım. Uzun zamandır yazamadım. Şu an 93 kilo oldum, çok mutluyum, haber vermek istedim. Öpüyorum ablam benim, tekrardan Allah razı olsun.
Sedef

CEVAP: Sedefçiğim, çok mutlu oldum, harikasın. İnşallah sağlıkla istediğin kiloya ulaşacaksın. Sevgiler.
….

KİTAP MASRAFLARIM OLDUKÇA YÜKLÜ

Ayşe Hanım, iyi günler.
Öncelikle ben Balıkesir Üniversitesi’nde ikinci öğretim programında okuyorum. Babam askeri ücretle çalışıyor ev giderleri için, evimiz kira, annem ev hanımı.
Ablam Ankara Üniversitesi’nde okuyor. Kız kardeşim 12. sınıfta okuyor, bu yüzden de dershaneye gidiyor.
Annem çalışmayı denedi fakat 50 yaşında olduğundan hiçbir yer kabul etmiyor. Babam da bu yüzden geceleri taksicilik yapıyor. Buna rağmen yolladıkları miktar bana yetmiyor. Okullar başladı ve kitap masraflarım oldukça yüklü, hocalar fotokopi kabul etmiyorlar.
Lütfen bana yardım edin. Gerçekten zor durumdayım.

CEVAP: okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim

….

YETİŞ AYŞE’YE NASIL ULAŞIRIM?

Yetiş Ayşe’ye 05303846381 ve 05303846385 numaralı telefonlardan, twitter’da @yetisaysearal adresinden ve elbette her zaman olduğu gibi aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Yazarken konuyu ve taleplerinizi ve özellikle telefon, adres ve sair iletişim bilgilerinizi de açıkça yazın ki sizlere yetişmemiz hızlı ve kolay olsun.

Yazarın Tüm Yazıları