Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

KURTKÖY’DEKİ HASAN VE AİLESİ

Ayşe merhaba,
Sana ve ekibine çok teşekkür etmek istiyorum, dün görüştük Yetiş Ayşe'ye yazdığım Kurtköy’deki Hasan ve ailesine yardımlarınızdan ötürü çok ama çok teşekkür ederim.
Ne kadar sevinmişler bilemezsin, ben de aynı şekilde, Allah gönlündeki tüm dileklerini gerçekleştirsin.
Bu arada bana da Yetiş Ayşeeeeeee; yalnızım, evde kaldım. (işin şakası)
Seni seviyorum
 
Neriman

CEVAP: Neriman’ım, sen de iyi ki varsın. Harikasın. Eminim senin peşinde de pek çok aday vardır, bu kadar ince eleyip sık dokuma bence.

…..

EVLİLİK

Ablacım,

Öncelikle hayırlı kandiller dilerim.

Kendimden bahsedecek olursam, üniversiteden geçen yıl mezun olmuş, hala iş arayan ve bulamayan bir genç kızım. Nişanlıyım ve bu yıl artık evlenip, kendi düzenimizi kurmaya karar verdik.
Düğün için gün aldık ve yeri tuttuk. Ama hesaba katmadığımız şeyler oldu. Ev kredisi çektik ve 1.150 TL gibi bir ücret ödüyor nişanlım.
Ben, çalışmadığım için sadece manevi olarak destek olabiliyorum.
Ailesinin durumu çok kötü. Zaten anne babalarımız ayrı. Bize maddi olarak destek veremiyorlar, halleri bizden beter, isterseniz araştırabilirsiniz de.
Ev eşyaları, koltuklar, beyaz eşya derken kredi kartlarını da doldurduk, inanın cebimizde 5 kuruş kalmıyor.
Daha düğün yerinin kaporasını bile veremedik. E gelinlik, damatlık, fotoğrafçı hiçbirini tutabilecek maddi gücümüz yok. Her şeyi nişanlımla ben yapıyoruz. Yapmaya çalışıyoruz ama işin içinden çıkamıyoruz.

Haberin Devamı

Senden başka yazacak yerim yok, kimsem yok ablacım. Belki melek okurların bana yardım elini uzatırlar.

Bize, gelinlik ve damatlık alacak kadar bile maddi destek sağlamanız yeter. Ailenin, kimsenin yardımı olmadan ev kurmak, düğün yapmak, hele ki biri çalışmıyorsa çok zor. Diyecekler belki, e düğün yapma? Ama her genç kızın hayallerinde yok mudur ablacım? Kim istemez anlı şanlı düğün yapmayı?
İnşallah beni anlarlar. Güzel haberleri bekliyorum ablacım.

(ismimi yayınlamazsan sevinirim ablacım. Yerine 'Yeni Gelin' yazabilirsin)

Çok öpüyorum

CEVAP: Sevgili 'Yeni Gelin' okurum. İletişim numaranı aldık. Elimizden geleni yapacağız. Melek okurlarımdan da yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Mutluluklar dilerim.

…..

Haberin Devamı

SARA HASTASI ANNE VE İKİ ENGELLİ ÇOCUĞU 

Ayşe merhaba,

2 Haziran tarihli yazında yer alan Sara hastası anne ve engelli çocuklarına bütçem bir seferlik izin verdiği için tek seferlik ufak bir yardımda bulunmak istiyorum. Kendilerine nasıl ulaşabilirim?

Senden ricam, gelebilecek olan sürekli yardımların önünü kesmemek için benim yardımımı lütfen yazmaman ve adımı lütfen gizli tutman...
Umarım sürekli bakımlarını üstlenebilecek hayırlı insanlar olur en kısa zamanda.

İletişim bilgilerini bekliyor olacağım. Ricama göstereceğin hassasiyet için sana ve senle birlikte çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Sevgiler


CEVAP: adını elbette gizli tutarım benim melek kalpli okur dostum. Ancak yardımını özellikle yazıyorum ki diğer okur dostlarıma örnek olsun. Her zaman söylüyorum, damlaya damlaya göl olur. Keşke her okuyan minik bir yardım yapabilse. Öpüyorum sarılarak.

…..

SİYATİK

Merhaba Ayşe Hanım,

Haberin Devamı

Size, bildiğim kadarı ile sizin de geçirmiş olduğunuz bir hastalık ile ilgili bir şey danışmak istiyorum. İki yıldır siyatik hastalığı ile savaş halindeyim. Birçok tedavi yöntemi denedim, fakat sonuç alamadım. Çok şiddetli ağrılarım var.
Köşe yazılarınızdan sizin de bu ağrılardan muzdarip olduğunuzu okumuştum. Eğer tedavinizden sonuç aldıysanız bana önerebileceğiniz doktor veya başka bir tedavi yöntemi var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çok teşekkürler

Fatma

CEVAP: Fatma Hanım, doktor okurlarımdan bu konuda bilgi gelirse buradan sizlerle de paylaşacağım. Geçmiş olsun. Acil şifa diliyorum.


…..


ÇEYİZ BAŞLIĞIYLA YAZAN KİŞİNİN İLETİŞİMİ 

Merhaba,
3 Haziran tarihinde çeyiz başlığıyla yazı yazan (Diyarbakır’dan) anaokulu öğretmeninin iletişim bilgilerini alabilir miyim?
Teşekkürler
Feray 

Haberin Devamı

CEVAP: Feray’ım en kısa zamanda iletişim bilgilerini sana göndereceğiz. Sevgiler.


…..

YARDIM DEĞİL DE DANIŞMA

Sayın Ayşe Aral,

Yazılarınızda yayınlanan dertleri kederleri okudukça bu iletiyi size yazmamın ne kadar doğru olup olmayacağına karar veremedim, ancak yine de danışmak adına yazmaya karar verdim. Öncelikle bu mesajı kendim için değil de annem için yazmaktayım. Size kısaca durumu özetleyeceğim.

29 Ocak’ta babamı beklenmedik bir şekilde kaybettik, 2 hafta içerisinde kanser teşhisi konuldu ve ameliyata alındı. Ameliyattan sonra da kalp krizi geçirdiği söylenip anjiyoya alınmış ve anjiyodan çıkamamış.
-mişli geçmiş zamanla anlatmamın sebebi bunlar olurken ben orada değildim maalesef, babamı göremedim ama her şey babamın ölümünden sonra karmaşık bir hal aldı.
Öncelikle babam uzun zamandan beri bağkurluydu, kendisi çiftçiydi ve belli zamanlarda sigortalı olarak çalışmış.
2008 yılında askeri borcunu ödemesini söylediler ki bir an önce emekli olabilsin ancak bu borcun geç ödendiğini bildirdiler. Paramızı geri vermediler, bizim paramız ana haliyle yaklaşık 4-5yıldır devlette kalmıştır ancak babamın borcu giderek artmış ve şu an annem hiç bir şekilde babamdan emekli aylığı alamıyor.
Babamın 28.000TL borcu olduğu söyleniyor ve bu borcu ödemeden hiçbir şekilde emeklilik hakkı alamayacağı bildirilmiştir. Benim size danışmak istediğim şey şudur;
devlet sürekli reklam yapmakta 1gün sigortalı çalışın ve emekli olun diye, bunun doğruluğu nerededir?
Bundan hariç babam bankadan almış olduğu kredi ile ilgilidir ama bu durumlarda benim çok fazla bilgim yok annem kadar. Bizim maddi durumumuz çok iyi değil, yine de Allah şükürler olsun.
Yani annem herhangi bir avukat tutabilecek durumda değil eğer bunu sayfanızda yayınlarsanız belki bu konuda uzman olan birileri anneme yardım etmek isteyebilir.
Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Serap
 
CEVAP: Serapçım, başın sağolsun, Allah sizlere uzun ömür versin. Bu konu daha çok muhasebecilerin ilgileneceği bir iş gibi geldi bana. Okur dostlarımdan sana yardımcı olmak isteyen olursa bu köşede yayınlayacağım önümüzdeki hafta. Öperim.

…..


İŞSİZLİK

Haberin Devamı

Selamünaleyküm Ayşe Abla,
 Benim dayımın 6 çocuğu var, hepsi okuyor ama maddi durumlar zayıf olduğu için dayım onlara bakmakta zorlanıyor.
En kısa zamanda yardımınızı bekliyoruz, saygılarımla...
Salih
CEVAP: Salih Bey, okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim. Sevgiler, kolaylıklar dilerim.

…..

Yazarın Tüm Yazıları