Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

ÇAĞLA BEBEK

Her şey aşağıdaki e-posta ile başladı aslında. Çağla Bebeğin hastalığını öğrenince gözlerimden akan yaşlara mani olamadım.
Hemen Van Valiliği’ni aradım.
Sevgili Atay Uslu bebek ile ilgileneceğini, olaya el koyacağını söyledi. Rahatladım.
Ancak çok geçmeden başka bir okur dostum birkaç görevlinin aile ile görüştüğünü ve babasına; “genç adamsın, çalışır bakarsın bebeğine” deyip hiçbir şey yapmadan gittiklerini haber verdi.
Atay Bey ile yeniden bağlantı kurdum ve “ilgileneceği” sözünü aldım.
Şimdi endişe ve merakla güzel haberler bekliyorum, siz okur dostlarımdan ricam da aşağıda yer alan twitter ve facebook hesaplarında Atay Bey ile iletişimde kalıp bu işin benimle birlikte takipçisi olmanız.
Çağla Bebeğin sağlığına kavuşması için elimizden geleni elbirliği ile yapalım.
Ayrıca geçen haftaki yeni doğan bebek başlıklı yazıya o kadar çok yardım talebi geldi ki bir kısmını da izninizle Çağla Bebeğe yönlendirmek istiyorum.
Ayşe Aral

Haberin Devamı

Atay Uslu:
Twitter: @atayuslu
Facebook: Atay Uslu


Ayşe Merhaba,
Çağla ile Van depremi sonrasında depremzede çocuklar için çalışırken tanıştık.
Çağla 6,5 aylık doğmuş. 3 aylık olana kadar Van M. Hastanesi’nde kalmış. Bu arada ikizi varmış, bir aylıkken kaybetmişler.
Doktoru, “eğer yaşasaydı ağır derecede
zihinsel ve ortopedik engelli olacaktı” demiş.
İstanbul'a sevgili Tuba Ünsal'In uçak bileti masraflarını üstlenmesi ile getirebildik.
Çağla'yı ilk gün pediatrik nörolog gördü (Sinan Çomu), “beyin hasarına bağlı gerişim geriliği var” dedi.
Hardscan taraması, MR istedi. Mutlak Cerrahpaşa’da görülmesini istedi doktor ayrıca çünkü “Çağla bebek'in uzun süre bakıma ihtiyacı var. Fizik tedavi görmesi gerekiyor. Beynindeki hasarın oranını düşürebilir; yürümesini sağlayabiliriz” dendi.
Çağla 18 aylıktı ama görünümü 7-8 aylıktı. Konuşamıyor ve yürüyemiyordu.
İlk günler Çağla'ya bir kaç yerden destek aldık; bez ve mama yardımı aldık.
Bu konuda Serkan Balbal, Gökhan Çatal ve şimdi ismini hatırlayamadığım bir gönüllü arkadaşımız kutularca bu yardımları gerçekleştirdiler. Ek olarak bu yardımlara
Battaniye, kıyafet ve oyuncak yardımı da aldık. Üsküdar Belediyesi’nden bebek arabası geldi; bazı küçük maddi yardımlar aldık; bunları Çağla’nın tedavisinde  kullandık.

Haberin Devamı

Çağla’nın tedavisinde ise şu yolu izledik; geldiğinin ertesi günü bir beyin  cerrahından feedback alındı; Sinan Çomu / ..hastahanesi .
Onun tavsiyesi ile hemen Cerrahpaşa’dan randevu alındı ve Prof. Doktor Cengiz Yalçındağ'a gösterildi. Cerrahpaşa'da işlemler ve tedavi devamlılığı çok uzun sürdüğü için hemen gönüllü doktor destekleri aldık.
S..'dan doktor Birol Oral desteği ile Beyin MR'InI çektirdik; Pedagog Aykut Akova gönüllü olarak Çağla’nın mental gelişimine baktı ve bir rapor yazdı.
K.'ten Prof. Dr. Mehmet Vural Çağla'yı muayene etti ve bir rapor hazırladı. Besini sadece mamalar ile değil; normal yemek düzeyinde de almasını, özellikle her gün et içeren besinler almasını salık verdi.
Tüm bu aşamalarda Sevgili Harika Uygur gerek kendisi ilgilendi gerekse şoförü vasıtasıyla hastane- ev arası nakillerini gerçekleştirerek destek verdi.
Daha sonra Van'da gerekli yardımları VAKAD vasıtasıyla sağlamaya çalıştık. Ancak yine de tam anlamıyla bir bakım gerçekleştiremedik Çağla için.
Ramazan (babası) Erciş’te abisinin evinde yaşıyor, düğünlerde müzik çalarak geçimini sağlamaya çalışıyor.
Çağla Erciş Devlet Hastanesi’nde bakılıyor.

Sevgiler
Nehir

……

Haberin Devamı

DEMİRHAN'A YARDIM KAMPANYASI


Merhaba Ayşe Hanım;

Nasılsınız?

Aslına bakarsanız ben de Demirhan'ı twitter’dan biliyorum hakkında tüm bildiklerimi aşağıya yazacağım.
Daha doğrusu onun için hazırlanan blog sitesinden alacağım. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Bursa Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarında memur olarak görev yapan Arzu D.'in oğlu Demirhan için bir yardım kampanyası başlattılar. Bunun için destek olmak isteyenlerden bekledikleri #DemirhanYardımBekliyor hashtagi ile tweetler atılması ve kardeşleri olarak gördükleri Demirhan'a yardım edebilecek kişi ve kurumların dikkatlerini çekebilmek.

Demirhan, okullarında memur olarak görev yapan Arzu D.'in oğlu. Henüz 3 yaşında ve Skolyoz hastası. Tedavisi için Amerika'da bulunan bir manyetik rot gerekli ve fiyatı da 100.000TL'ye yakın. Ailesinin ve yakınlarının bu ücreti karşılayabilecek maddi durumu da yok.

Haberin Devamı

Bu etkinlikteki amaç; #DemirhanYardımBekliyor hashtagi vasıtasıyla Sağlık bakanlığı, siyasetçiler veya işadamlarının dikkatini çekmek ve yardım etmelerini sağlamak.

İletişim: yardimdemirhan@gmail.com


Hoşçakalın
Tuğba

CEVAP: Tuğbacım, benim okur dostlarım da bu miniğe yardım için ellerinden geleni yapacaklardır eminim. Şimdiden geçmiş olsun Demirhan’a.

….

YENİ DOĞAN BEBEĞE YARDIM

Ayşe Hanım merhaba,

11 Mart’taki yeni doğan bebeğe yardım isimli yazınızdaki bebeğe elimden geldiğince yardımda bulunmaya çalışacağım. Adres alabilir miyiz?
Filiz
CEVAP: Filizcim, iletişim bilgilerini göndereceğiz, öperim.

….

ANKARA’DAN SİBEL HANIM

Merhaba Ayşe Hanım,

Öncelikle yaptığınız işlerden dolayı sizi kutluyorum. Ankara'dan iki yetimim var diyerek size yazan Sibel Hanım’ın İletişim bilgilerini yollayabilir misiniz lütfen. Sevgiyle Kalın.
Beyhan
 
CEVAP: Sevgili Beyhan, iletişim bilgilerini göndereceğiz, sevgiler.


….

 

Haberin Devamı

YENİ DOĞAN BEBEĞE YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,

11 Mart 2013 tarihli yazınızda yardım istenen bebeğe kıyafet ve bebek malzemeleri konusunda ben ve bir iki arkadaş yardım etmek istiyoruz.
Bunun için bebeğin ailesinin iletişim bilgilerini iletirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Ps: İsmimi yayınlamazsanız sevinirim.

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini göndereceğiz, öpüyorum her ikinizi de.

….

 

Ayşe Hanım Merhaba,
11 Mart 2013 tarihli yazınızda yardım talep eden okurlarınızdan Merve Hanım, Cevher Hanım ve Sibel Hanım’ın iletişim bilgilerini yollayabilir misiniz?
Yurtdışında ikamet ediyorum ve mümkün olduğu takdirde yardımda bulunmayı isterim. Eğer bana ulaşmak isterlerse aşağıdaki e-mail adresi en kolay yol olacaktır.
Aracı olduğunuz için teşekkürler.

Fuat
 
CEVAP: Fuat Bey, harikasınız. İletişim bilgilerini göndereceğiz.

….

YENİ DOĞAN BEBEĞE YARDIM

Ayşe Hanım Merhaba,
Yeni doğan bebeğe yardımda bulunmak istiyorum. İletişim bilgilerini paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler
Zeliha

CEVAP: Zeliha’m, iletişim bilgilerini göndereceğiz. Öpüyorum sarılarak.


….

BEBEK İHTİYAÇLARI

Merhaba Ayşe Hanım,
11 Mart tarihli yazınızda bahsedilen yeni doğan bebeğe yardım için kıyafet ve mama göndermek istiyorum. Adres bilgilerini alabilir miyim? Adımı yayınlamazsanız sevinirim.
Sevgiler.
CEVAP: Bir isimsiz melek okurdostum daha, ne diyeyim, cansınız hepiniz. İletişim bilgilerini göndereceğiz.

….


Ayşe Hanım merhaba,

11Mart 2013 günü köşenizde çıkan “yeni doğan bebeğe yardım” ve “iki yetim çocuğum var” başlıklı yazı sahiplerinin iletişim bilgilerini rica ediyorum.
İyi günler

İsmimin gazetede çıkmasını istemiyorum.
CEVAP: Bir melek daha, iletişim bilgilerini göndereceğiz, öpüyorum.

….

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben size bugünkü yazınızda iki tane yetim yavrusu olan Sibel Hanım için yazıyorum. Bebeğin biri 20 aylıkmış.  Eğer diğerinin de yaşını yazarsanız veya hanım efendinin iletişim bilgilerini bana iletirseniz kendisine yardımcı olmak isterim elimden geldiğince.

Size de başarılarınızın devamını diliyorum.
Sevgiler
Meryem

CEVAP: Meryem’im,  İletişim bilgilerini göndereceğiz, kendin sorarsın detayları. Sevgiler.

….

Yeni Doğan Bebeğe Yardım Yapmak İstiyorum

Ayşe Hanım merhaba,

Bugünkü yazınızda bahsettiğiniz yeni doğan bebeğe yardım etmek isterim. Okuyunca içim sızladı. 1,5 aylık oğlum var, ona küçük gelen bir miktar kıyafet var. Gayet temiz durumda, faydası olacağını düşünüyorum. 2 giysisi varmış kuzucuğun, kıyamam ona. Bir miktar da para yardımında bulunacağım. Adres ve iletişim bilgilerini verirseniz çok sevinirim.

Annenin sütü yetersiz beslenme ve stres yüzünden gelmiyordur. Kendisine tavsiyem olacak, başta benim de gelmiyordu. Unutmasın her annenin bebeğine sütü yeter. Sadece biraz uğraşsın, hemen pes etmesin. Şunları yaparsa faydası olacaktır:

Göğüslerine beyaz lahana sarsın. Yöntem şöyle; yıkamadan lahanayı buzdolabına koysun. Soğuyunca dolaptan alsın, üst yapraklarını atsın. Lahanayı hiç yıkamasın. Tek tek yapraklarını koparsın, göğsüne sarsın. Göğüs ucu açıkta kalacak. Sonra sutyenini taksın. 24 saat yapacak bunu. Ve her seferinde de bebeğini emzirecek, süt gelmese bile. Süt hücumu böyle oluyor. Her memeden sonra yeni ve soğuk yaprak saracak. Beyaz lahanada östrojen var, mutlaka sütü gelecek. Bunu bana bebeğimin doktoru söylemişti. Amerika’da yüz yıllardır uygulanıyormuş.

Ayrıca sütlaç ve komposto çok faydalı. Ben ayva ve kuru incir kaynatıp suyunu içiyorum. Ve tabii bol bol su içsin. Su çok önemli.

İsmimi vermezseniz çok memnun olurum.

Yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzanılmasını sağladığınız, böylesi güzel bir işe aracılık ettiğiniz için sizi gönülden kutlarım.

Sevgilerimle,


CEVAP: Ne kadar güzel bir tavsiye bu, inşallah diğer sütü gelmeyen annelere de faydalı olur. İletişim bilgilerini de göndereceğiz, öpüyorum.
….


Yeni Doğan Bebeğe Yardım

Merhaba Ayşe Hanım,

Bugünkü yazınızda geçen yeni doğan bebeğe bütçem el verdiğince bir kaç kıyafet ve biraz mama göndermek isterim.

İletişim bilgilerini paylaşmanızı rica ederim.

Teşekkür ederim.

Nurten

CEVAP: Nurten’im, yukarıda da yazdığım gibi talep çok geldiği için bir kısmını izninizle Çağla Bebeğe yönlendireceğim. Sana da onun iletişim bilgilerini göndereceğim. Öpüyorum yanaklarından.

….

 YENİ DOĞAN BEBEĞE YARDIM

Merhaba,

11.3.13 tarihli köşenizde yeni doğan bebeğe yardım başlıklı yazınızda kıyafeti olmayan, mama yediği için ekonomik durumlara olmayan aileye yardım etmek isterim. Bebeğin cinsiyeti ve kaç aylıktır? Bilgi alabilir miyim?

Teşekkürler

Ayça

CEVAP: Ayça’m, yukarıda da yazdığım gibi talep çok geldiği için bir kısmını izninizle Çağla Bebeğe yönlendireceğim. Sana da onun iletişim bilgilerini göndereceğim.

….

Ayşe Hanım merhaba,

Yardım için mail adres ya da telefonlarını alabilir miyim? (İlk mail ile yetim 2 çocuğu olan)
Sevgiler.
 Esin
CEVAP: Esincim, yukarıda da yazdığım gibi talep çok geldiği için bir kısmını izninizle Çağla Bebeğe yönlendireceğim. Sana da onun iletişim bilgilerini göndereceğim.Sevgiler.

….

 
YENİ DOĞAN BEBEĞE YARDIM YANIZ İLE İLGİLİ

Ayşe Hanım tekrar merhaba,

Bebek için kıyafet dışında mama ve bez yardımında da bulunmak istiyorum. Ayrıca çevremden de para toplamaya başladım. Nasıl ulaştırabilirim yardımınızı rica ediyorum.


Benim de 9 aylık bir bebeğim var. Ve malum küçülen bir sürü de kıyafeti. Bebeğe kıyafet konusunda yardım etmek istiyorum. Nasıl ve nereye ulaştırabileceğim hakkında yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Saygılarımla,
İlkay

CEVAP: İlkay, iletişim bilgilerini ileteceğim, sevgiler.


….


İyi günler Ayşe Hanım,
Yeni doğan bebeğe yardım başlığıyla yayınlanan talepteki Merve Hanım’ın iletişim bilgilerini paylaşabilirseniz mama ve giysi yardımı yapmak istiyorum.

Çok teşekkürler, iyi çalışmalar,

Esra

CEVAP: Esra’m, yukarıda da yazdığım gibi talep çok geldiği için bir kısmını izninizle Çağla Bebeğe yönlendireceğim. Sana da onun iletişim bilgilerini göndereceğim.

….

 

Ayşe Hanım merhaba,

Yardım için mail adres ya da telefonlarını alabilir miyim? (İlk mail ile yetim 2 çocuğu olan)

Sevgiler.
Esin
 
CEVAP: Esinim, yukarıda da yazdığım gibi talep çok geldiği için bir kısmını izninizle Çağla Bebeğe yönlendireceğim. Sana da onun iletişim bilgilerini göndereceğim.

….


Merhaba Ayşe Abla,
Büşra benim adım bu sana 2.yazışım.
Bugün yeni doğmuş bebeğe yardım yazıyordu benim 1 yaşında oğlum var onun küçülmüşlerini yollayabilirim, ne yapmam gerek? Nasıl ulaştırabilirim?
Büşra
 CEVAP: Büşracım, ileteceğiz bilgileri. Öperim bebişini de seni de.

….


Ankara'dan Sibel’e Yardım

Selam Ayşe'ciğim twitter’da da yazdığım gibi Ankara'dan yazan 2 yetimi olan Sibel’e elimden gelen her desteği sağlamaya hazırım. Kolay gelsin öpüyorum.
Ayşegül
 
CEVAP: Ayşegülcüm, Sibel’in iletişim bilgilerini ileteceğim, sevgiler.

….


YENI DOĞAN BEBEK

Ayşe Hanım,
Merve Hanım’ın bahsettiği ; “babanın ayağı kırık yenidoğan bebek” ile ilgili iletişim bilgilerini alabilir miyim?
Aile İstanbul’da yaşıyorsa yardımcı olmak isterim.
Bana mail atabilir misiniz?
İyi günler.

CEVAP:  iletişim bilgilerini ileteceğim, sevgiler.

 

….


YENİ DOĞAN BEBEK

Merhaba,
Bebeğin cinsiyetini, hangi mamayı kullandığını ve adresi öğrenebilir miyim?
Bez mama giysi ve anne sütü destekleyen çay vs. alıp yollamak istiyorum.
Yaptıklarınız için teşekkürler
CEVAP: iletişim bilgilerini ileteceğim, ben sizlere teşekkür ederim asıl.


….

Yeni Doğan Bebeğe Yardım

Ayşe Hanım merhaba,

Az önce okudum yeni doğan bebeğe yardım yazınızı. Oğlumun neredeyse hiç yıpranmadan kenara kaldırılan kıyafetlerini/ birkaç eşyasını göndermek isterim. İrtibat bilgilerini alabilir miyim?

Sevgiler,
Fatma

CEVAP: Fatma’m, iletişim bilgilerini ileteceğim, sevgiler.

….
 

Yardımcı olmak isterim: 0-15 ay bebek kıyafeti

Merhaba,

Oğlumun şu ana kadar kullanılmamış veya çok az kullanılmış kıyafetlerini ihtiyaç sahibi bir bebeğe vermek istiyorum.

Bugünkü yazınızda "yeni doğan bebeğe yardım" diye bir ihtiyaç sahibinden bahsediliyordu. Onun bilgilerini alabilir miyim lütfen.

Veya başka yardıma ihtiyacı olanlar varsa iletişime geçmek isterim. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla,

P.S: İsmim ve irtibat bilgilerim yazılarınızda paylaşılmasın lütfen.

CEVAP: iletişim bilgilerini ileteceğim, sevgiler.


….


BUGÜNKÜ YAZI

Ayşe Ablacım merhaba,

Küçük bebeği olan eşinin bacağı kırılan bayana ben yardım etmek istiyorum. Bizim de başımıza benzer bir olay geldi. Okula giderken benim de babamın bacağı kırıldı. Açlık çekmedik ama çok parasız kalmıştık. Ne kadar ailemiz hissettirmese de biz bunu hep anladık. Kimse yardım etmedi. Ben bu bayanı çok iyi anlıyorum. Şimdi büyüdüm çalışıyorum elimden geldiğince yardım etmek görüşmek, çevreden yardım toplamak, eşi iyileşene kadar yardım etmek istiyorum.

Geri dönüş yaparsanız çok memnun olurum.

Sevgilerle,
Pınar
 
CEVAP: Pınar’ım sana da geçmiş olsun, iletişim bilgilerini ileteceğim, sevgiler.
 


….


BUGÜNKÜ YARDIM TALEBİ

Ayşe Hanım merhaba,
Bugün “yeni doğan bebeğe yardım” başlığıyla yardım isteyen Merve hanım'ın bilgilerini rica edebilir miyim? 6 aylık bir kızım var, onun küçülenlerinden birkaç kıyafet ayarlayabilirim.
Teşekkürler, sevgiler


CEVAP: iletişim bilgilerini ileteceğim, sevgiler.


….

 
YENİ DOĞAN BEBEĞE YARDIM


Merhaba Ayşe Hanım
11.03.tarihli yazınızdaki Merve Hanım’ın komşusu olan bayanın iletişim bilgilerini alabilir miyim?

Elif K.

CEVAP: Elifcim, iletişim bilgilerini ileteceğim, sevgiler.


….


YENİ EVLİ

Merhaba Ayşe Hanım ben yeni evliyim bir hurdacıda kasaya bakıyorum giyecek yönünden çok sıkıntı çekiyorum kira giderler derken giyime sıra gelmiyor giyecek yardımı için yazmak istedim yüzüm kızararak Tokat’ta yaşıyorum.
Hülya

CEVAP: Hülyacım, okur dostlarımdan gelecek talepleri sana yönlendireceğim. Öpüyorum sarılarak.

….
 
YENİ DOĞAN BEBEĞE YARDIM

Ayşe Hanım Merhaba,
Yeni doğan bebeğe yardımda bulunmak istiyorum. İletişim bilgilerini paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler
Zeliha

CEVAP: Zeliha’m, yukarıda da yazdığım gibi talep çok geldiği için bir kısmını izninizle Çağla Bebeğe yönlendireceğim. Sana da onun iletişim bilgilerini göndereceğim.


….

2 YETİM ÇOCUKLU KADIN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Ayşe Hanım merhaba,
Bugünkü yazınızda yer alan Ankara’da 2 yetim çocukla yaşayan kadına nasıl yardım edebiliriz?
Teşekkürler
Ebru

CEVAP: Ebru’m, yukarıda da yazdığım gibi talep çok geldiği için bir kısmını izninizle Çağla Bebeğe yönlendireceğim. Sana da onun iletişim bilgilerini göndereceğim.

….

YENİ DOĞAN BEBEĞE YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,

11 Mart 2013 tarihli yazınızda yardım istenen bebeğe kıyafet ve bebek malzemeleri konusunda ben ve bir iki arkadaş yardım etmek istiyoruz.
Bunun için bebeğin ailesinin iletişim bilgilerini iletirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Ps: İsmimi yayınlamazsanız sevinirim

CEVAP: yukarıda da yazdığım gibi talep çok geldiği için bir kısmını izninizle Çağla Bebeğe yönlendireceğim. Size de onun iletişim bilgilerini göndereceğim. Sevgiler.

….

 
11.03.13 YAZISI - YARDIM ETMEK İSTİYORUM
Ayşe Hanım merhaba,
11 Mart 2013 tarihli yazınızda yer verdiğiniz 3 ihtiyaç sahibine kendi çapımda, ufak da olsa, yardım ulaştırmak istiyorum:
-Yeni doğan bebek (yazan Merve Hn),
- 3,5 yaş hasta kızımız (yazan Cevher Hn),
- Ankara’daki yetimler (yazan Sibel Hn).
Rica etsem iletişim bilgilerini benimle paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler, İyi çalışmalar.

Gül

CEVAP: Gülcüm harikasın. İletişim bilgilerini göndereceğim.


….

TAYFUN İÇİN KAMPANYA

Sayın Aral,

18 Yaşındaki yeğenim ile ilgili acil yardıma ihtiyacımız var. 2 haftadır Bağcılar M. Üniversite Hastanesi Onkoloji bölümünde yatıyor. Tayfun. Kanser tüm vücudunu sarmış durumda. Durumu çok kritik. Hastane masraflarını karşılayamıyoruz. Hastane masrafları şu anda 30.000 TL'yi geçmiş durumda. Artık yeğenimin yaşaması mucizelere bağlı. Mutlaka Cerrahpaşa, Çapa gibi onkoloji alanında çok başarılı olan bir devlet hastanesine ihtiyacımız var. Daha önce müracaat ettik ama hastamızı kabul etmediler. Hepinizden yardım istiyorum. Lütfen elinizden ne geliyorsa bize destek verin. Yeğenim ölüyor ve hiç bir hastane bizi kabul etmiyor. Basını devreye sokalım, Sivil Toplum Kuruluşlarını devreye sokalım, Belediye Başkanlarını devreye sokalım, Sanat Camiasını devreye sokalım, Futbol Camiasını devreye sokalım, Mutlaka bir şeyler yapalım.

LÜTFEN YARDIM EDİN.

Hasta Adı: Tayfun

Biz henüz Sağlık Bakanlığından kampanya için sonuç alamadık.
Vakit kaybetmemek için aşağıdaki hesap numaralarını kullanacağız.
Dilerseniz sizlerde bu hesapları kullanabilirsiniz.

Gönlünüzden ne koparsa... 1 TL olsun... Tayfun'un Hayatı kurtulsun.

Her şey için sonsuz teşekkürler.

Namık

CEVAP: Namık Bey, geçmiş olsun, gelecek talepleri size yönlendiririm.

….

 


ALTINOVA İLKOKULU HALFETİ/ŞANLIURFA
Merhaba Anıl Bey ben Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesinin Altınova köyünde anasınıfı öğretmeniyim sınıfımda biR çok eksik vardı yardımlar yoluyla birazı giderildi ama kömür sobası elektrik süpürgesi ve fotokopi makinesi eksiğimiz var yardımcı olursanız çok sevinirim.

İHTİYAÇLARIMIZ

1)Hikâye kitabı seti

2)Fotokopi makinesi

3)Kömür sobası

4)Elektrik süpürgesi (hocam anasınıfı öğretmeniyim ben sınıfımda yerler hep halı yerler sürekli kirleniyor beslenme saatinde falan bir de günlük temizlik yapıyorum gırgırla yapmak zorunda kalıyoruz tüm anasınıflarında öncelikli ihtiyaçtır. Aslında birçoğunda vardır bizde yok. Okulda sadece 2 öğretmeniz okulumuzun yakacak dâhil tüm ihtiyaçlarını biz karşıladığmız için elektrik süpürgesi ve sobaya sıra gelemedi bir türlü ondan size yazdım.)

Ana Sınıfı Öğretmeni Sevda Bulut

Okul Telefon Numarası :(0414) 766 10 55

Okul Açık Adresi:
Altınova İlkokulu Altınova Köyü Halfeti /Şanlıurfa

Okul Web Adresi:
http://6nova63.meb.k12.tr/
 
….

Günyazı İlköğretim Okulu yardım talebi


Merhaba Ayşe Hanım,

Yazılarınızı sürekli takip ediyorum ve teşekkür ediyorum böyle bir şeye aracı olduğunuz için. Ben Kanada'da yaşayan bir Türk’üm. Buraya yaklaşık iki yıl önce taşındım. Sanırım uzakta olmanın da etkisiyle bazı şeyleri daha net görüp daha duyarlı hissediyorum. Yozgat-Günyazı İlköğretim Okulu'ndan gelen yardım talebi için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Kendi etrafımdaki arkadaşlarım ve tanıdıklarımla bir yardım kampanyası planlamayı düşünüyorum. Size okuldaki kontak kişinin ismini verdiler mi acaba?

Çok teşekkür ederim şimdiden. Sevgiyle ve sağlıkla kalın.

Pelin

CEVAP: Pelincim,  iletişim bilgilerini göndereceğim. Öperim.

 

….

Anadolu Üniversitesi öğrencileri olarak 22 Haziran 2012’de Y.Ö.K’ün almış olduğu karar ile biz bütünleme sınavımızı olduk ancak kredili sistem bahane edilerek elimizden sınavımız alınmıştır.
Bugün eğitim veren 165 üniversitenin hepsi kredili sistemde olup hepsinde bütünleme ve yaz okulu bulunmaktadır. Ancak Anadolu Üniversitesi’nde hiçbiri bulunmamaktadır.
Bütünleme sınavı 18 Şubat 2013 tarihli resmi gazete kararıyla elimizden alındı. (tamamen parasal nedenlerle) bu durumda yapacak tek bir işlem kalıyor mahkemeye başvuracağız. Anadolu üniversitesi yetkililerine duyurulur.
İşletme, iktisat, maliye, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, İngilizce öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı, medya ve iletişim, turizm seyahat hizmetleri, sosyoloji, tarih sosyal hizmetler adalet çalışma ekonomisi end. İlişkileri, fotoğrafçılık ve kameramanlık, radyo televizyon programcılığı, tarım, muhasebe turizm ve otelcilik, laborant, veteriner, sağlık spor yönetimi, dış ticaret, felsefe, ilahiyat, çağrı hizmetleri bankacılık ve sigortacılık, halkla ilişkiler, lojistik, sağlık kurumları işletmeciliği sosyal hizmetler , konaklama işletmeciliği, bolumu özel güvenlik ve koruma, okul öncesi öğretmenliği, ebelik, hemşirelik (önlisans ) bölümü öğrencileri.
Konuyla ilgili kampanyamız yukarıdadır.
,..............................................................................

İkinci kampanyamız laborant veteriner sağlık bölümü, hayvan sağlığı, zo teknik bölümü mezunu en az 400 bin kişiyi ilgilendiren bir durumdur.
kampanyamızın amacı Tarım Bakanlığı’ndan alınmak istenen suni tohumlama sertifikasının YÖK tarafından laborant veteriner sağlık mezunlarını, hayvan sağlığı mezunlarını tanımaması nedeniyle sertifika alamayan arkadaşlarla ilgilidir. Bu kampanya ile işe girmemiz daha kolay olacaktır.
 
Hayvan sağlığı laborant veteriner sağlık, zoo teknik, tarım, hayvan ekonomisi, gıda hijyeni genetik bölümü mezunları.
Sevgi   

CEVAP: Sevgili Sevgi, yardım talepli epostaların yoğunluğundan biraz geç yayınladık seninkini, ancak o kadar çok eposta gönderdin ki bu konuda dayanamadım, araya aldım,  bu hafta olduğu gibi yayınlıyorum epostanı. Kolaylıklar dilerim.


YAZINIZI BEKLİYOR BİNLERCE KİŞİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben memurlar.net gibi etkili bir foruma (binlerce, yüz binlerce kişi okuyor), sizin söz verdiğinizi, yazı yazacağınızı söyledim, herkesin eli kulağında bekliyor Ayşe Hanım, her gün yazı arşivinize bakıyorlar ama hayal kırklığı yaşanıyor çünkü Ayşe hanım twitter’dan “başımla beraber” şeklinde yazdı, söz verdi ama yazı hala yok, gündem oluşturulmaya çalışıyor, hukuki süreç de başlayacak yakında, birçok devlet kurumlarına yazılarına gönderilmeye başlandı...

Sizden haber bekliyoruz.

Saygılarımla,

Aykut 
 
CEVAP: Aykut Bey, yoğunluktan gecikmeler olabiliyor, konuyla ilgili detaylı bir eposta gönderdiğiniz takdirde önümüzdeki hafta bu köşeden yayınlayabilirim. Kolaylıklar dilerim.


….

Yazarın Tüm Yazıları