Yetiş Ayşe

Yetiş Ayşe köşesi siz okur dostlarımın da desteği ile gün geçtikçe büyüyor, güçleniyor.

Haberin Devamı

Bana her konuda yazmaya devam edin. Hem sorunlarınıza çözüm bulmak hem de başkalarına yardımcı olabilmek için aklınıza gelen her şeyi bana yazmaktan çekinmeyin.
Ayşe benim derdimle mi uğraşacak, bu derdin dermanı olur mu demeden küçük büyük her derdinizi bana yazın.
Ben ve okur dostlarım sizlere yetişmeye hazırız.
Bana bugüne kadar destek olan melek kalpli okur dostlarıma da tekrar teşekkür etmek istiyorum, iyi ki varsınız.
Sizin gibi can dostlara sahip olduğum için gerçekten çok şanslıyım. Hepinizi sarılarak öpüyorum.


36-38 BEDEN KIYAFET, 36-37 NUMARA AYAKKABI

Ayşe Hanım merhaba,

36-38 beden kıyafetlere 36-37 numara ayakkabı ve bota ihtiyacı olanlara yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Kullanmadığım iyi durumda olan kıyafetlerimi ve ayakkabılarımı isteyen olursa gönderebilirim, belki bir faydam dokunur.
İyi çalışmalar.
Allah yardımcınız olsun.
Ayfer

Haberin Devamı

CEVAP: Ayfercim, harikasın. Elbette faydan dokunacak hem de nasıl. Hep söylüyorum kiminin eskisi, kiminin yenisi. Pek çoğumuzun gardırobunda belki en fazla birkaç kez giyip bir köşede beklettiğimiz öyle çok giysi oluyor ki, bunları değerlendirmek çok önemli.

……


3-6 YAŞ ARASI KIYAFET, AYAKKABI
Merhabalar hepsi yurtdışından gelmiş, temiz kullanılmış 3-6 yaş arası kıyafet, ayakkabı var.
Eğer bunlara ihtiyaç duyan birileri varsa bana yönlendirirseniz çok mutlu olurum.
İyi çalışmalar
Burcu

CEVAP: Sevgili Burcu, iyi ki senin gibi okur dostlarım var. Hepiniz birer meleksiniz. Talep eden okur dostlarım olunca iletişim bilgilerini sana ileteceğim. Öperim.
……

KAÇAK ELEKTRİK BORCU

Ayşe Hanım;
3 yıl önce eşimle ayrılma kararı aldık ve ayrıldık. Öncelikli sorun maddi sıkıntılardı ve bu bizim ailemizi ve sevgimizi yıprattı. Sonuçta boşandık.
11 Yaşında bir oğlum var. Genelde bende kalıyor çünkü annesi özel sektörde uzun mesailerle çalışıyor, ilgilenecek durumu yok.

Ayrılırken eşimin en azından kendi geliri (asgari ücret) ile idare edebilmesi için ve onların küçük de olsun bir soluk alabilmesi için bütün borçları üzerime aldım ve yaklaşık 4 senedir maaşımın neredeyse tamamı ile borç ödüyorum.
Evin giderlerini sormayın, eşin, dostun cüzi yardımıyla beslenmeye (makarna vs.) çalışıyoruz.
Elektrik parasını ödeyemedim ve şirket kesti. Mecburen kaçak bağladım (çünkü evde çocuk var) ve tespit edip bir de ceza ve katlamalı fatura (1.700 TL.) kestiler.
Savcının karşısına çıktım bu konu için. Borcu 4 taksit yaptılar ama 2 sini borç harç ödedim, 2 sini ödeyemediğim için tekrar kestiler.
Şimdi banyo, çamaşır, şarj gibi ihtiyaçlar için geçici bağladığımda sayaç yine 2 katı fatura kesiyor ve tespit edilirse tekrar ceza kesilir diye ödüm patlıyor.
Komşularıma rezil oldum kaç defa elektriği bağlarken. Bir türlü yakamı kurtaramadım elektrik borcundan.
Şu anda 1.100 TL gibi bir borcum oldu tekrar. Belgelerini gösterebilirim. Bir de ısınma sorunu var. Oğlum yarı zamanlı okulda ve evde yalnız kalma durumu nedeni ile tehlikeden korumak ve üşümemesi için şu yoklukta kaloriferli evde kalmak zorundayım.
2 senedir yönetimle karşı karşıya kalıyorum. Kredi kartım olmadığı için taksitle kömür alamıyorum, gerçi taksit ödeyecek durumum yok ya. Bana bu 2 konuda yardım edebilirseniz kocaman bir soluk alırız ve baba-oğul birazcık olsun rahatlarız. İlginize teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim.
U.

Haberin Devamı

CEVAP: U. Bey, kolaylıklar diliyorum. Ancak kaçak kullanıma acilen son vermenizde yarar var. Zaten ceza almışsınız bir kez daha almanız sizi daha da zora sokacaktır. İnşallah okur dostlarımdan yardım etmek isteyen bulunur. Küçük oğlunuzu öperim.

……


AYAKKABI VE ÇANTA

Merhaba Ayşe Hanım;

37-38 numara ayakkabı isteyen, çanta isteyen bir bayan vardı,

Bilgilerini ulaştırırsanız sevinirim.

Saygılarımla.
Melis

CEVAP:  Sevgili Melis, bilgileri gönderdim. Öpüyorum sarılarak.

……


İLKOKUL HİKÂYE KİTAPLARI

Ayşe Hanım Merhaba,

İlkokul öğretmeni bir okurunuz kitap talebinde bulunmuştu. Doğuda bir köy okulunda öğretmendi sanırım. İletişim bilgilerini alabilirsem 9 yaşında olan oğlumun daha önceki sınıflara ait hikâye kitaplarını göndermek isterim.

İyi Çalışmalar,

Semra

Haberin Devamı

CEVAP: Semra’m, İletişim bilgilerini göndereceğim. Oğlunu da seni de öpüyor, derslerinde başarılar diliyorum.
……


MUŞ'TAKİ OKUL

Merhaba,
Pazartesi günü yayınlanan yazınızda yer alan Muş’taki okula yardım etmek için arkadaşlarımıza haber verdik, para topladık, bot alacak bir yer bulduk.
Okula toplam 60 adet bot ve 480 TL.lık kırtasiye malzemesi gidecek.
Böyle bir çağrının sesi olduğunuz ve böyle bir konuyu önemseyip gündeme getirdiğiniz için de size ayrıca teşekkür ederiz.

Ancak bu maili kendimizden bahsetmek için yazmıyoruz. Hediye edeceğimiz botları internette ucuz bot araştırırken bulduğumuz bir adresten yapmaya karar verdik. Fiyat alma, ödeme vs kısımlarını geçtiğimizde; hazırlanacak kolinin içine yazdığımız notun konulması için kendilerine ekteki dosyayı içeren bir mail attık.

Haberin Devamı

Yazdığımız not beklemediğimiz bir etki yarattı ve satıcı duygulandığı için hediyemize dâhil olarak çocuklara 150-200 arası kazak hediye etmeye karar verdi. Gönderilen botların ve kendilerinin ilavesi olan kazakların fotoğrafları da ekte.

Bunları kesinlikle kendisinin reklamını yapmak için yazmıyoruz. Yalnızca bu tür davranışların yüreklendirilmesi, ödüllendirilmesi gerektiğini düşündüğümüzden size iletmek istedik.
Elde edilen gelir ya da işletmenin büyüklüğünden bağımsız olarak böyle yardımlar yapılabilir ve bu kimseyi iflasın eşiğine getirmez; bunu vurgulamak istedik.
Biz kendilerine defalarca teşekkür ettik. İşletmede muhatap olduğumuz Zafer ve Cemalettin Beylere ve ayrıca kargo ücretinde indirim yapan kargoya (Yeşildirek şubesi) sizin aracılığınızla da teşekkür etmek isteriz.
Hassasiyetiniz ve duyarlılığınız için bir kez daha teşekkürler.

Ebru

Haberin Devamı

CEVAP: Ebru’m harikasınız. Seni ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Zafer ve Cemalettin Beylere ve kargodaki dostlara da ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler.

……


BÖBREKLERİMDEN BİRİNİ SATACAKTIM

Sayın Ayşe Hanım,

Öncelikle böyle bir şeyi size yazdığım için çok utanıyorum, gururum yüzünden kimseden yardım isteyemedim.
2003 yılında ortağım tarafından dolandırıldım, her şeyimi kaybettim, ailem ve dostlarım sandığım herkes sırtını döndü. Eşimden ayrıldım, 2 kızım var, birisi lise sonda, diğeri orta sonda. Onların ihtiyaçlarını bir baba olarak karşılayamamak beni çok yaralıyor.
İntihar etmeyi bile düşündüm, fakat kızlarımın varlığı beni engelledi. Yıllardır işsizdim, yaklaşık 8 ay önce asgari ücretle bir iş buldum.
Kızlarımı okutmak için kredi kartları ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım fakat şu an ödeyemez durumdayım 35.000 TL borcum oldu.
Çok zor durumdayım, böbreklerimden birini bile satacaktım fakat biri rahatsız olduğu için satamadım.
Sayın başbakanımızdan yardım isteyecektim, ulaşamadım.

Tesadüf olarak yazınızı gördüm, yardımcı olabileceğinizi ümit ederek yazmak istedim. Nasipse vesilesi siz olursunuz inşallah, nasip değilse bile kızlarımı okutmak için ne gerekirse yapmaya devam edeceğim. Bana yardımcı olmak isteyen hayırsever olursa inanın çok mutlu olurum. Saygılarımla
Süleyman

CEVAP: Süleyman Bey, intihar etmeyi, böbreğinizi satmayı düşünmenizi üzülerek okudum. Lütfen bu tip fikirlerden kurtulun. Siz sağlıklı olacaksınız ki kızlarınıza destek olabilesiniz. Okur dostlarım belki bu meblağda bir borca çözüm üretemezler ancak kızlarınız için gerekli desteği sağlayacaklarına eminim. Kolaylıklar diliyorum.
……

FOTOĞRAF MAKİNESİ

Ayşe Hanım merhaba,

Ben 5 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuyum. 24 yaşındayım. Bir araç kiralama şirketinde insan kaynakları personeli olarak çalışıyorum.
Babam yaklaşık 2 yıl önce iflas etti ve şu an farklı bir şehirde yaşıyor. Kardeşlerimden ikisi lise öğrenimine devam ediyor, biri ise bu sene Kayseri Erciyes Üni. Gazetecilik Bölümünü kazandı.

Bir diğer kardeşim de asgari ücretle bir kırtasiye de çalışıyor. Annem ise ev hanımı. Dedemle birlikte evde toplamda 7 kişiyiz. Gazetecilik okuyan kardeşim için profesyonel fotoğraf makinesi almam gerekiyor. Ancak bir aylık maaşımı buna vermem demek bir ay boyunca bizim parasız kalmamız demek oluyor.

Mevcut durumu iyileştirmek için hafta sonları da iş bakıyorum. Ancak bulmak çok zor. Şu an araştırıyorum. Bu konuyla ilgili de bir duyumunuz, bilginiz ya da beni yönlendirebileceğiniz herhangi bir yer varsa çok mutlu olacağım.
İlginiz ve duyarlılığınız için şimdiden teşekkürler.

Funda

CEVAP: Funda’m Allah kolaylık versin. Bakarsın okur dostlarımdan kardeşine fotoğraf makinesi vermek isteyen çıkar. Başarılar.

……


DİĞER SEVGİLİDEN NASIL KURTULUNUR?

Ayşecim, şu an 6.12.2012, saat 02.18 ve sana yazıyorum.
Ayşecim diyorum çünkü yaşadıklarını ve yazdıklarını o kadar kendime yakın buldum ki. Binlerce mail almışsındır bu konuda ama ben yazını "diğer sevgiliden nasıl kurtulunur" diye google'a yazınca keşfettim ve defalarca okudum.
Merak ettim ne yaptın? Hikâye nasıl gelişti? Belki yaşadıklarından kendime bir umut ışığı bulurum. Sana gelen mailleri okuyunca hayret ettim, benim gibi ne kadar çok kişi varmış. Ama ilginç olan ve beni ümitsizliğe sürükleyen farklılık diğer sevgilinin 12 yıllık olması ve erkeğin onu bırakmayı hiç düşünmemesi.
Bense 2,5 yıldır bu bataklıkta debelenip duruyorum. Başlangıçta ümitliydim, şehirlerarası bir ilişki ne kadar bağlayıcı olabilirdi? Hem kız gerçekten sevse bunca yıldır ailesine rest çekip evlenmez miydi?
(Bana anlatılan kızın ailesinin evlenip ayrılmış, bir çocuğu olan ve kızlarından 10 yaş büyük bir adama kızlarını vermek istememeleriydi)
Başlarda kızın varlığı çok rahatsız etmese de, birlikte çıktığımız tatilin bir şekilde ortaya çıkmasıyla hayat benim için adeta kâbusa dönüştü.
Ben "aptal gibi "benim varlığımı söyleyeceğini düşünürken, o her şeyi inkâr etti ve her ne uydurduysa (kadın beni aradığında doğruyu söylemiş olmama rağmen) onu inandırdı. O zamandan beri kadın 15 günde bir burada, olmadığı zamanlarda da 5 dk da bir arıyor ve ben artık telefon sesine dayanamıyorum.
İkimizi de sevdiğini, bana çok değer verdiğini ancak, bazı sebeplerden dolayı o kadından asla ayrılamayacağını söyledi.
O olaydan sonra birkaç kez daha kadın onun ya da benim yazdığım bazı notları yakaladı. Ama yine de onu affetti. Son iki buçuk yılda hayatımda hiç olmadığım kadar mutlu oldum ama hiç ağlamadığım kadar da ağladım ve ağlıyorum.

Sinirlerim altüst oldu, sinirsel deri döküntüleri çıkardım ve böyle yüreksiz bir adamı sevdiğim için kendimden nefret ettim. Ama neye yarar? Pazarları kız uçağa binince ben sevgilimin kollarına koşuyorum. Nefret etmek istesem de edemiyorum bir türlü.
Kızın karşısına geçip her şeyi anlatmak istiyorum; gittiğimiz yerleri, ailesiyle tanışıklığımı ve onun hayal bile edemeyeceği pek çok şeyi. Ama bunu yaptıktan sonra her şeyin biteceğini de biliyorum.
Öyle acı çekiyorum ki bu belirsizlikten. Güzelim, alımlıyım, kariyer sahibiyim. Ama neye yarar? Kendini beğenmiş bir adam ve onun hasta ruhlu bağımlı kişilik yapısındaki sevgilisi ile hayatımı mahvediyorum. (kız yıllardır adamın sevgililerini ekarte etmeyi başarmış)
Ayrılacak gücüm yok. Lütfen bana akıl ver, kendimi sevmenin ve bu şeytan üçgeninden çıkmamın yolunu biliyorsan yardımcı ol.
Umarım cevap verirsin. (isim vermezsen sevinirim)
Sevgilerimle.

CEVAP: Değerli okur dostum, açıkçası sana ondan ayrıl demekten başka bir çözüm öneremeyeceğim. Güzelsin, alımlı ve kariyer sahibisin, öyleyse bu adama neden katlanıyorsun? Kusura bakma ama bu durum hiç sağlıklı değil. Yani kumadan ne farkınız var? Bence bir an önce bu adamdan kurtul. Biraz kendinle baş başa kal ve sonra sana değer verecek, sevgisini başkasıyla paylaşmayacak bir sevgili bul. Emin ol, o güç sende var.

……


KABIZLIK SORUNU

Merhabalar Ayşe Hanım.
Yetiş Ayşe yazınızı okuduğumda dedim ki; “işte aradığım kişi, bana yardımcı olacak tek insan.” Sanırım sizi karşıma çıkaran tanrıya şükretmem gerek.
Ben 2 yıldır kabızlık sorunu çekiyorum, bununla doğru orantılı olarak kilo alıyorum, yaşam kalitemi müthiş bir şekilde etkiliyor bu durum lütfen bana yardım edin.
Doktorlar çözüm bulamadı, ilaç veriyorlar, millete yarayan ilaç bana hiç etkili olmuyor.
Katı besin yemeyin diyorlar, posalı şeyler yiyin, su için, hareket edin. Zaten bunların hepsini yapıyorum, en son gittiğimde kolonoskopi yapıldı. Bağırsaklarınızda kasılmalar var diye teşhis koydular ama bunun hiç mi çözümü yok?
Henüz 23 yaşındayım, daha çok gencim. Yaşantımı müthiş etkiliyor, kendime güvenimi kaybettim. Lütfen yardım edin.
İyi çalışmalar.

CEVAP: Geçmiş olsun. İnşallah çabucak sağlığına kavuşursun. Doktor dostlarımdan bu konuda bilgi ve destek bekliyorum. Benzer sorun yaşayıp iyileşmiş olanlar da deneyimlerini paylaşırlarsa ben de sana iletirim.
……

KARS’A KİTAP

Ayşe Hanım merhaba,

Kars’taki öğretmenimize gönderebileceğim 5-6 adet kitap mevcut. Hepsi yeni, hiç okunmamış.
Adresi yollarsanız hemen bu hafta bir kaç adet daha alıp hepsini göndermek istiyorum.
Yeter ki kitap okumak isteyen çocuklarımız olsun, biz zevkle isteklerini yerine getiririz.

İsmimi yayınlamayın lütfen.

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız. Bilgileri ileteceğim. Sarılarak öpüyorum.
……

KIYAFET VE AYAKKABI YARDIMI

Rabia Hanım’ın kıyafet ve ayakkabı yardımına talibim, yönlendirirsen sevinirim ablacım.
Öpüyorum
Rana

CEVAP: Sevgili Rana, bilgilerini Rabia Hanım’a ileteceğim. Öperim.

……

SARP’A DAİR

Merhabalar Ayşe Hanım,

Daha öncede size Sarpla ilgili ulaşmıştık ve çok sağ olun bizi yalnız bırakmadınız. Sarp’ın Umudu Derneği kuruldu. 6-9 Aralık tarihleri arasında da eyafexpo (Engelsiz yaşam fuarı)'nda. Sizi de bilgilendirmek istedim. Ekte de hem fuardan fotoğraflar hem de derneğimizin kuruluşuyla ilgili basın bültenini gönderiyorum.

Sevgiler

Ayşe

CEVAP: Sevgili adaşım, çok sevindim. Başarılarınızın devamını dilerim. Her zaman desteğe hazırım.
……

YAZLIK

Merhaba Ayşe Hanım,

26 Kasım 2012 tarihli yazınızda yazlığını satmak isteyen fakat satamayan bir bayandan bahsettiniz. Ben de yazlık arıyorum, bu nedenle bahsettiğiniz konu ilgimi çekti.
Yazlığın nerede olduğuyla ilgili ayrıntıları alabileceğim, ulaşabileceğim bir numara varsa onu sizden rica ediyorum. Benim numaramı da karşı tarafa ulaştırabilirsiniz. Şimdiden ilginiz için teşekkürler.

Aysel

CEVAP: Sevgili Aysel, iletişim bilgilerini yazlık sahibine ileteceğim, o seninle iletişime geçecektir.

……


YENİ DOĞAN KIZ BEBEK İHTİYAÇLARI

Sevgili Ayşe,

Benim 7 aylık hamile bir arkadaşım var. Kendisi şu an çok zor durumda çünkü eşi 1 ay önce cezaevine girdi. Bütün hesaplarına, evine ve eşyalarına haciz geldi.
Eşinin mahkemesi henüz görülmediği için ne zaman çıkacağını bilemiyoruz. Kendisinin sana yazdığımdan haberi yok. Ben elimden geldiğince yardım etmek istiyorum ancak son aylarda topluca alırım diye bebeğine hiçbir şey almamış.
Yeni doğacak olan kız bebek için lazım olacak ne varsa her şeye ihtiyacı var. Kendisi gerçekten çok zor durumda, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Bir de ismimi yayınlamazsanız sevinirim.

CEVAP:  bilgilerini bir okur dostuma ilettim. Daha sonra gönderdiğin e-posta ile daha fazla yardıma ihtiyaç kalmadığını belirttiğin için başka yönlendirme yapmayacağım. Sevgiler.
……

Yazarın Tüm Yazıları