YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

OKULUMUZUN İHTİYAÇLARINA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM

Sayın Ayşe Aral Hanım,

Ben Ankara’nın Nallıhan ilçesi Çamalan Köyü’nde Çamalan İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak çalışmaktayım. Okulumuz 10 öğrenci ile birleştirilmiş sınıf ile eğitim veren bir köy okuldur.
Yalnız okulumuzun bazı ihtiyaçları bulunmaktadır. En çok ihtiyacımız ise bir yazıcıdır. Tüm eğitime destek verenlerin yardımlarını bekliyoruz. Bu konuda okulumuza yardımcı olduğunuz için şimdiden size de teşekkür ediyorum.

Serap DERE
Çamalan İlköğretim Okulu Nallıhan/ Ankara

CEVAP: Serap Hocam, iyi ki sizler gibi ilgili ve değerli hocalarımız var. Eminim benim canım okur dostlarım size en kısa zamanda bir yazıcı gönderecektir. Diğer ihtiyaçlarınızı da yazarsanız onları da el birliğiyle tamamlarız inşallah. Sevgiler, başarılar dilerim.

……

Haberin Devamı

ÇOCUK YATAĞI VE GİYSİ

Merhaba AyÅŸe Abla,
Ben İstanbul’dan yazıyorum size. Bir komşumun vesilesiyle sizleri tanıyabilme imkanı buldum. Kısaca sorunumu anlatayım size.
Ben Konya doğumluyum, henüz 19 yaşındayken aile baskısıyla nikahsız bir şekilde, kendimden 12 yaş büyük biriyle evlendirildim.
Bu evlilikten böbrek hastası bir oğlum oldu. Daha hamileyken eşim beni terk etti. Ailem sahip çıkmadı ve İstanbul’da bir yakınımın yanına yerleşip merdiven silerek geçimimi yapıp tek başıma doğum yaptım. Oğlum 1 yaşına geldiğinde tanıştığım bekar ve yaşıtım iyi bir insanla 2.evliliğimi yaptım. Bu evlilikte de eşimin ailesi dul ve çocuklu diyerek beni hep dışladı ama yine de eşim benden vazgeçmedi ve 2 kızımız oldu.
7. ayın 12 sinde eşim trafik kazası geçirdi ve sol diz kapağı parçalanıp kırıldı.
3 ay hastanede kaldık ve 3 kez ameliyat oldu, fizik tedavi görmesine rağmen bacağı eskisi gibi olmadı ve şu anda yüzde 53 özürlü raporu aldı.
İşkur’a yaptığı müracaat sonrası masa başı iş aramakta ama ilköğretim mezunu olduğu için hala iş bulamadı, ayakta çalıştırılamaz raporu olmasına rağmen bir sonuç çıkmadı.

Oğlum şimdi 4 yaşında ve böbrek tedavisi olmakta, kızlarımın büyüğü 2,5 yaşında ve küçüğü 1 yaşında. Çocukları bırakacak kimse olmadığından ben de çalışamamaktayım.
Ben sizden çocuklarım ve eşim adına kıyafet ve çocuklarıma eski çocuk yatağı olanlar varsa, ranza da olabilir, yatak istemekteyim.
Şu an kaymakamlıktan ve komşularımdan aldığım destekle geçinmekteyim. Evimdeki en büyük eksiğim çocuklarımın yatak ve gardıroplarının olmayışı. Bunun dışında da eşime ve çocuklarıma kıyafetlerini gönderen olursa Allah razı olsun şimdiden.
Eşim 1.75 boyunda ve 42 beden giymekte. İsmimin ve adresimin gizli tutulmasını istiyorum Ayşe Abla. Teşekkür ederim, sevgilerle.

M.

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili M, öncelikle geçmiş olsun. İnşallah eşin en kısa zamanda bir iş bulabilir. Benim canım okur dostlarım ellerindeki yatak ve kıyafetleri sana göndereceklerdir. Öpüyorum.

……

GÄ°YSÄ° VE AYAKKABI YARDIMI


Ayşe Hanımcığım merhabalar,

Ben İzmir’den Gülgün, size daha önce de yazmıştım, çok yakınım için 38- 40- 42 beden giysi ve 39-40 numaralı ayakkabılara ihtiyaç vardır. Bu bedende kıyafet ve ayakkabı, ne olursa verebilecek, dolabından ayrılmış olanlardan yardım bekliyorum. İnşallah bu isteğimiz gerçekleştirilir. Kızlar dua edeceklerdir, teşekkürler.

CEVAP: Gülgüncüğüm, talebini tekrar yayınlıyorum, umarım bu sefer ilgi görür. Sevgiler.

……

İŞ KIYAFETİ İÇİN ADRES

Merhaba,

Haberin Devamı

Bugünkü yazınızda geçen aileye ben de dar gelen yepyeni iş kıyafetlerimi göndermek istiyorum.
Adreslerini bana da iletebilirseniz sevinirim.
Sevgiler

NazlıÂ

CEVAP: Nazlıcığım, tabi ki seve seve iletirim. Sevgiler.

……

36-38 BEDEN Ä°Åž KIYAFETÄ°

Merhaba Ayşe Hanım,

Daha önce de size maille bildirmiştim. 36 beden çok az giyilmiş ve iyi durumda iş kıyafetlerim var. İhtiyacı olan aile ile paylaşmak isterim.
İletişim bilgilerimi yayınlamadan onların bilgilerini benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

İyi günler dilerim
Yasemin

CEVAP: Sevgili Yasemin, sana talepte bulunan bir okurumun iletiÅŸim bilgilerini ileteceÄŸim. Sevgiler.

……

İZMİR’DEN YAZAN ERCÜMENT BEY'İN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Merhaba,

Haberin Devamı

Bugünkü yazınızda İzmir’den yazan Ercüment Bey'e destek olmak istiyorum. Öncelikle elektrik faturasını ödemesine yardımcı olabilirim. Eğer durumum elverirse kızına aylık ufak bir miktar eğitim desteğinde bulunmak isterim. Kız çocuklarımızın okuması çok önemli.

İletişim bilgisini paylaşabilirseniz ve ismimi yayınlamazsanız sevinirim.

Teşekkürler

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostum iyi ki varsın. Kızların okuması bence de çok önemli, okusunlar ki kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilsinler. İletişim bilgisini ileteceğim. Öperim.

……

YETÄ°Åž AYÅžE ABLA KAPIMIZI ARALA

Merhaba,

İnternete köşe yazılarını takip ederken tam da ihtiyacımızın olduğu dönemde sizin yardım yazılarınızı okudum, öncellikle tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Böyle güzel işleri yaptığınız için tebrik ediyorum.

Ben Ortaç Köyü İlköğretim Okulu sosyal bilgiler öğretmeniyim. (bir çok konuda sorunlu bir bölgede, eğitimde sorun olsun istemiyoruz, çözüme destek olacağınıza inanıyoruz.) Okulumuz 11 derslikli, 8 yıllık eğitim veren bir okul; yalnız dersliklerimizde perde bulunmadığı için tahtaya yazdıklarımız, çizdiklerimiz öğrencilerimin tamamına aktarılamıyor. Projeksiyonumuz var ama karanlık bir sınıf olmadığı için ondan da faydalanamıyoruz . Bu konularda bize de destek olacağınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederiz. İyi çalışmalar.


Ä°letiÅŸim: Recep ZENGÄ°N
Ortaç Köyü / Yüksekova / HAKKARİ


CEVAP: Değerli hocam, yukarıda da yazdım, iyi ki sizin gibi öğretmenler var bu ülkede. Benim sevgili okur dostlarım evlerinde kullanmadıkları perdeleri bile ulaştırsalar sorununuz çözülecektir sanıyorum. Kolaylıklar diliyorum.

……

ÇOCUKLARIN OKUL İHTİYAÇLARI İÇİN ACİL YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,
Bunları yazarken çok tereddütte kaldım, yazsam mı, yazmasam mı diye. Şu aralar çok zor günler geçiriyorum ben, eşim işsiz, ben evlere temizliğe gidiyorum ev kira, kıt kanat geçiniyoruz.
Odun, kömür desen alamadığımız çok gün olmuştur çocuklarım şu an hasta.
Tek derdim onların okuması, ancak okul masrafları var bu ara onları karşılayamıyorum. 250 TL gibi cüzi bir miktar acil lazım. Yardım etmek isteyen olursa çok memnun olurum, dualarımı eksik etmem, sizden de Allah razı olsun, insanlara yardımcı olduğunuz için.

Yazarın Tüm Yazıları