Yetiş Ayşe

Kıyafet yardımı
Ayşe Hanım merhaba,

Haberin Devamı

 

Bir aile için 36-38 beden kıyafet talep eden kişiye ulaşmak istiyorum kıyafetlerimi göndermek için. İletişim bilgilerini alabilirsem çok sevinirim.

 

Teşekkürler,

 

Bilge

 

İlgili önceki eposta:

 

36-38 BEDEN İŞ KIYAFETİ

 

Merhaba Ayşe Abla,

Babalarını kaybetmiş, 6 çocuklu aile için yardım istemiştim. Yardımlarını esirgemeyen Ali Bey, Şahinde Ve Elmas Hanım’a buradan çok teşekkür ediyorum aile adına ve kendi adıma gönüllerinden kopan yardım için.

Haberin Devamı

Ve en çok da seni kutluyorum bunlara köşende yer verip ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasını sağladığın için.

Yalnız ailenin kızlarının kıyafet ihtiyacı var, özellikle iş kıyafeti 36-38 beden yollamak isteyen olursa bu kış günü çok iyi olur, tekrar teşekkürler ablacığım, sevgiler

Aslı

Cevap: Aslıcığım, bu vesileyle Ali Bey’e, şahinde ve elmas hanımlara ben de buradan tekrar teşekkür edeyim. İyi ki böyle değerli okur dostlarım var, ben de bu işi severek yapıyorum.

İş kıyafeti göndermek isteyen okur dostlarımı da sana yönlendireceğim. Öpüyorum.

 

CEVAP: Sevgili Bilge iletişim bilgilerini en kısa zamanda göndereceğim. İyi ki varsınız, öpüyorum.

 

 ………………

 

KARDEŞİM İÇİN

 

Sevgili Ayşe Hanım selamlar, ben yazılarınızı yakından takip eden bir okurunuzum. Kendim için değil, kardeşim için bir şey rica edeceğim sizin sevgili okurlarınızdan.

 

Bursa Gemlik’te oturmakta olan kardeşim 2009 yılından beri evlilik çocuk derken çalışmadı uzun süredir de iş arıyor fakat nafile geçen hafta eşi de işsiz kaldı. Kardeşim ön muhasebe bilgisi var. Yaklaşık 8 yıllık tecrübesi var. Ona ve eşine bursa gemlikte bir iş bulabilirseniz çok seviniriz. Malum kira kredi kartları borçları. Para değil önemli olan iş çünkü karı koca birlikte çalışırlarsa borçlarını ve kiralarını rahatlıkla öderler yardımcı olursanız çok seviniriz. İsmimi yayınlamamanız dileğiyle. Şimdiden çok teşekkür ederim. Kocaman ve sevgiyle öpüyorum.

Haberin Devamı

 

CEVAP: Bursa Gemlik’te kardeşine iş imkânı sağlayabilecek okur dostlarımdan destek bekliyorum. İnşallah en kısa zamanda bu sorun da çözülecektir. Sevgiler.

 

 

 

………………

 

 

28 KASIM YETİŞ AYŞE TALEBİNE YETİŞTİK

 

 

Ayşe Ablam,

 

28 Kasım Yetiş Ayşe’de yayınlanan Ali öğretmenin okulu için çok fonksiyonlu yazıcı okula ulaştı.

Bu hafta içi kırtasiye malzemeleri de gidiyor olacak.

Bana resimler gelirse seninle de paylaşıyor olacağım.

 

Bilgin olsun.

 

Öpüyorum.

Özge

 

CEVAP: Özge’m her zamanki gibi harikasın. Fotoğrafları da bekliyorum. Sarılarak öperim.

 

 

………………

 

 

BİR BİLGİ RİCASI

 

 

Selam,

 

Birkaç yazınızda estetik vs konularında oldukça bilgili olduğunuzu fark ettim, bugün de magazin yazınca, aklımdaki sorunun cevabı için en doğru adresin siz olduğunuzu tahmin ettim.

Haberin Devamı

Epeydir bacaklarıma taktım, biraz kalınlar, 41 yaş ile diyet filan yapıyorum, kilo gidiyor bir şekilde, zaten kilolu sayılmam, yüzüm hayalet gibi oluyor ama bacaklardaki dönerlerde tık yok.

 

Selülit , shaping vs üstadı kim bu aralar ? Bu aralar diyorum çünkü bu işin de metotları, trendleri değişiyor, bir akım şeklinde cereyan ediyor.

Biliyorsanız bağlayıcı olmadığını bilerek, offline, bana bir tavsiyede bulunursanız sevinirim. Eşe dosta sorunca ya saçmalama ne gerek var derler ya da her kafadan bir ses çıkar. Google’la da işin içinden çıkamadım.

 

Teşekkürler, sevgiler.

 

 

 

 

Ela

 

CEVAP: Elacığım bacaklar konusunda kime gidiliyor ben de bilmiyorum bu aralar. Okur dostlarımdan bilgi gelirse seninle paylaşırım. Spor yapmayı denedin mi, en güzeli yürüyüş aslında.

Haberin Devamı

 

………………

 

 

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARIN YENİ YIL İSTEĞİ

 

 

Ayşe Abla merhaba,

 

Yazılarınızı severek ve beğenerek okuyorum, özellikle de Yetiş Ayşe kısmı beni çok ilgilendiriyor.

 

Benim kız kardeşim rehabilitasyon merkezinde stajyer öğrenci olarak çalışmakta. Dün yaşamış olduğu bir olaydan etkilenip durumu bana anlattı. Benimde aklıma ilk gelen sen oldun, bize bu konuda bitek Ayşe Abla yardım eder dedim.

 

Durumu aktarıyorum sana; çalışmış olduğu kurumda birçok öğrenci var. Kimi bedensel engelli, kimi zihinsel kimide görme engelli.

Dün ders esnasında hocaları onlardan yeni yılda neler istediklerini, neler beklediklerini yazıp kutuya atmasını istemişler.

Haberin Devamı

Ve 2 erkek kardeş (ki bunlar 8 kardeş en küçükleri bunlar) zihinsel engelli, 10 yaşındalar, yeni yılda tek istedikleri şey mont ve bot dilemişler.

Hocalarına da “yeni yıl gelmeden, kar yağmadan bu istediklerimiz bize ulaşır mı?” demişler.

 

 

Ben bu olayı bu sabah kız kardeşimden öğrendim ve inanın çok üzüldüm, sadece bunlar için değil belki başkalarına da bu şekilde yardım edebiliriz diye düşünerek direk size mail atmayı uygun gördüm. Ben çevreme arkadaşlarıma bu olayı aktardım ama olur ya belki bir destek çıkmaz diye size de yazmak istedim.

 

Bu çocukların yeni yıl isteklerini gerçekleştirebilir miyiz?

 

Zihinsel engelli 2 erkek kardeş, 10 yaşındalar henüz ayakkabı numarasını bilmiyorum ama onu da öğrenmeye çalışıyorum.

 

Şimdiden her şey için çok ama çok teşekkür ederim. Kocaman öpüyorum seni Ayşe abla.

 

CEVAP: Tabi ki seve seve bu isteklerini gerçekleştirebiliriz. Benim canım okur dostlarım bu sekiz kardeşin giyecek ihtiyaçlarını eminim en kısa sürede gerçekleştireceklerdir. Beden bilgilerini de yollarsan daha kolay olur. Sevgiler.

 

………………

 

 

26.12.2011 TARİHLİ YAZINA İSTİNADEN

 

 

Ayşeciğim merhaba;

 

 

Nasılsın?

 

26.12.2011 pazartesi günkü yazına istinaden; 2 öğretmenin Ağrı’daki bir okul kütüphanesi için kitap istediğini okudum.

Kendimden ve arkadaşlarımdan toplayabildiğim kadar kitabı bu gün kargoyla adreslerine gönderiyorum.

İçlerinde ilkokul-ortaokul çağında ki çocuklarında okuyabilecekleri kitaplar koydum. Belki oradan başka kişilerinde ihtiyaçları vardır.

Kendilerine uygun olanları alıp diğerlerini de ufak öğrencilere verebilirler.

Öğretmenlerimizi de duyarlılıklarından ötürü tebrik ettiğimi ilet lütfen.

Neye ihtiyaçları olursa olsun yazdığım telefon numarasından bana ulaşabilirler.

Sana da böyle güzel olaylara aracılık ettiğin için teşekkür ederim.

 

Çok öptüm,

 

 

Teşekkürler,

 

Nihan

 

CEVAP: Nihan’ım harikasın. İyi ki senin gibi duyarlı ve iş bitirici okur dostlarım var, sayenizde miniklerimiz de geleceğe çok daha iyi şekilde hazırlanacaklar inşallah. Sevgiler.

 

 

………………

 

SELAMLAR İZMİR’DEN

 

Adım Ercüment A. (bu mail internetini kullandığım arkadaşıma aittir) konu ile kendisinin bir bağlantısı yoktur. Çünkü internete buradan girince bedel ödemiyorum) kendi adıma da bir mail adresim olmadığı da cabası.)

 

İzmir’de yaşıyorum, endüstriyel kimyasallar satan bir firmada çalışıyorum. 1 kızım var 14 yaşında. Babası olarak kızıma gelecek ayarlamayı bırakın yarın cebine harçlık adına koyacak 5 liram yok. Çalıştığım firmadaki parasal sıkıntılardan dolayı maaş denen 1000 lirayı 100-50-150 gibi uyduruk denecek rakamlarla alıyoruz. Bugün evimin elektriği kesildi.135 lira gibi korkunç bir meblağ geldi.

 

Parça parça aldığımız maaş denen para da sadece markete gitmemize yarıyor o da ayda sadece 2 kez. Kızımın servis parasını 2 aydır veremiyor, sürekli servisçi arkadaşa idare etmesi için yalvarıyorum. Yılbaşı geldi (ve ben ona hediye almak bir yana, cebimdeki para ile- ki bu sadece 30 lira idi) önce pazara gidip 30 liralık haftalık dolap alışverişimizi yaptık ancak bu meblağ bize sadece 3 ya da 4 gün yetecek alışveriş imkânı sağladı.

Size bu maili atmamın nedenine gelince; siz çok büyük bir gazetede çalışan değerli bir insansınız. Bana bu ülkede maaşımı tam ve günüde alabileceğim bir iş bulmanızı temenni ederek yazıyorum (affınıza sığınarak).

 

Bu maille sizlerden yardım istiyorum gibi düşünmeyin lütfen amacım sadece kızımın iyi bir okulda tahsiline devam etmesidir. Baba olduğumu unutmamak adına kızıma bir şeyler vermek istiyorum. Sizce çok şey mi istiyorum?

 

Cuma gününe kadar 0 …. nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz (çünkü cuma günü işten ayrılacağım) daha sonra bana nasıl ve nereden ulaşabilirsiniz bilmiyorum ama bu mail adresinden mail atabilirsiniz. İlginize ve zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu maili sadece dertleşme maili olarak algılayın lütfen.

 

 

CEVAP: Sevgili okur dostlarımdan İzmir’de size uygun bir iş sağlayabilecek okur dostum olursa size yönlendireceğim. Eminim işsiz kalacağınız dönemde (ki inşallah bu çok kısa bir dönem olur) benim canım okur dostlarım size erzak ve her türlü yardımı da gönderecektir. Sevgiler.

 

………………

 

BURS BAŞLIKLI ADİL ‘NIN GÖNDERDİĞİ YAZI İLE İLGİLİ

 

Merhaba Ayşe Ablacığım;

 

Sayfanızda okuduğum burs baslıklı yazıda Uşak Üniversitesi Türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyan kız öğrenciyi

Uşak çağdaş yaşamı destekleme derneğine yönlendirebilirseniz yardımcı olabilirler diye düşünüyorum. Okul dönemimde

Aynı zorlukları ben de yaşadığım için onları çok iyi anlayabiliyorum, ben de oradan burs almıştım, keşke elimden gelse de ben yardımcı olabilsem ama yazıyı görünce en azından yönlendirerek belki bir yardımım dokunur diye düşündüm. Umarım

Yardımcı olabilirler.

 

Türkan

 

İlgili önceki eposta:

 

Burs

Kıymetli Ayşe hanımcığım,

23 yıllık öğretmenim. Bu zamana kadar kendim için kimseden bir şey istemedim ama geçen gün 2 öğrencim aradı; “öğretmenim çok zor durumdayız, bize burs ayarlayıver” dediler.

Öğrencilerimin ikisi de öğretmenlik okuyorlar, biri balıkesir üniversitesi İngilizce öğretmenliği, diğeri de uşak üniversitesi Türk dili ve Edebiyatı’nda okuyor.

Ailelerini de tanıyorum, ikisi de gerçekten muhtaçlar. İkisi de kız öğrenci, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Selam ve saygılarımı sunuyorum.

Adil aka

Demirci sağlık meslek lisesi meslek dersi öğretmeni

Manisa                       

 

CEVAP: Türkancığım emin ol bu yönlendirmeler bile oldukça işe yarıyor.

Pek çok okurumuz bu tip burslardan haberdar olmadığı için burssuz kalıyor. Öperim.

………………

 

 

YARDIM

 

 

Ayşe Hanım tekrar merhaba;

 

2 yaşında üçüz bebekleri olan bayanın daha önce bana adres detaylarını göndermiştiniz fakat şu anda bulamıyorum tekrar yardımda bulunmak istiyorum bana yeniden adres detaylarını gönderir misiniz?

 

Teşekkürler

 

Ceyda

 

CEVAP: Ceyda’m tabi ki gönderirim. İyi ki varsın, sevgiler.

 

………………

 

 

 

 

KARDEŞİM

 

Sevgili Ayşeciğim,

 

Aile olarak o kadar zor zamanlar geçiriyoruz ki sana anlatamam. Yaşadığımız yıl bize hastalığı ve ölümü bir arada yaşattı. Biricik kardeşimizi 8 ay önce kaybettik.

 

4 kız kardeşken 3 kız kardeş kaldık. Biricik kardeşimiz Hatice sizinle duygularını paylaşmıştı. Bu yüzden sizin yeriniz bizim için bambaşka. Kaybetmek duygusu kadar insanı acıtan…

 

Bir daha sarılamayacağını bilmek, gülememek, bağıramamak ne kadar acı. Bu acıyı bize yaşatan hastalık meme kanseri, kardeşimi bizden ayırdı. Gözleri gülen meleğimizi bizden aldı.

 

Onun kadar yaşamayı hak eden aydın, duyarlı, kültürlü, müzik sevdalısı, resim aşığı ressam kardeşimizi bizden aldı. Bizim dünyamız yarım kaldı. Eskiden ne kadar kalabalık bir aile olduğumuzu düşünürdüm. Şimdi üç kardeş bir araya gelince nokta gibi hissediyorum kendimizi.

 

Bu hastalıkla savaşırken, bize o kadar çok şey öğretti ki gözlerinde ki ışığını hiç söndürmedi, yüreğimize kadar yaydı ışığını. 4,5 yıl süren hastalığı boyunca bir gün of demedi, memesi alındığında bile “ben amazon kadınıyım” derdi. Ölüm ona hiç yakışmadı hem de hiç.

 

Yokluğuna alışamadık kardeşim, seni çok özledik. Kanser hastalığının özel bir hastalık olduğunu, sevgiyi, sabrı, beklemeyi, yaşama sevincini, hasreti, bir arada yaşadık. Sevdiklerinizi daha çok sevin, çocuklarınıza sarılın onları öpün, geçen günlerin bir daha gelmeyeceğini düşünün, yüreğinizde herkese yer açın ki ışığınız hiç sönmesin. Yüreği kocaman, dünyaları küçük insanlar.Kardeş kırgınlıklarınız, evlat kızgınlılarınız olmasın anneler, babalar, kaybetmek kadar kötü bir şey olamaz. Yaşadığınızın kıymetini bilin, bildirin.

Sabahattin Ali ne demiş,

“göklerde kartal gibiydim, kanatlarımdan vuruldum, mor çiçekli dal gibiydim, bahar vaktinde kırıldım.”

 

 Biz de bahar vaktinde kırıldık, yeniden açmak istiyoruz olmuyor, olmuyor, olmuyor, sensiz olmuyor kardeşim.

Ben kardeşimi çok ama çok özledim. Nur içinde yat. Mekânın cennet olsun, bir gün kavuşmak dileğiyle.

                                                                                                                                           Türkan

 

CEVAP: Türkan’ım Allah sabır versin, sana ve kardeşlerine sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum, inşallah bir daha bu acıyı yaşamazsınız. Sevgiler.

 

………………

 

LÜTFEN BU SESE DESTEK VERİN!

 

 

Bizler;

13000 su ürünleri mühendisi, teknikeri ve 1100 balıkçılık teknolojisi mühendisiyiz. 30 yıl önce kurulmaya başlanan su ürünleri fakülteleri (23), balıkçılık teknoloji mühendisliği (2) ve su ürünleri myo’lardan (27) mezunuz.

 

Açılışlarından bu yana okullarımız mesleğin farklı konularında pek çok uzman ve öğretim görevlileri yetiştirmiştir. Bizler, balığın üretiminden tüketimine ve balıkçıya dair 50, sektöre yönelik 87 ders almaktayız. Gerekli bilgi birikimi ve mesleki yeterliliğe rağmen uzmanı olduğumuz görev alanlarımızda halen farklı meslek örgütleri yetkili kılınmakta ve mensupları görev yapmaktadır. Kendi işini yapamayan ve iş imkânı bulamayan binlerce su ürünleri teknik elemanı ise atıl durumda beklemektedir.

 

Mesleğimize sahip çıkmak, ülkemize hizmet etmek arzumuzu sizlere, balıkçılık camiasına ve halkımıza duyurmak istiyoruz.

 

 

Bilinmesini isteriz…

Su ürünleri mühendisleri ve teknikerlerinin etkin olduğu yetiştiricilik işletmelerinde, her yıl yeni rekorlar kırılarak üretim ve ihracatımız artmaktadır. Bu sonuç, etkinliğimizin henüz olmadığı ve istihdam edilmeyi talep ettiğimiz sektörün diğer kollarında da başarılı çalışmalara imza atacağımızın bir göstergesidir.

Biliyor ve inanıyoruz ki, su ürünleri mühendislerinin balıkçılık ve su ürünleri genel müdürlüğünce istihdam edilmesi, ülkemizin su ürünleri politikasının oluşturulmasına ve uygulanmasına yeni bir vizyon getirecektir.

 

Sektörde yaşanan sorunların azaltılmasına ve sürdürülebilir yönetimine katkı sağlamaya hazırız. Elimizi değil vücudumuzu taşın altına koymaya talibiz.

 

Önümüzdeki dönemde, su ürünleri sektörü için ihtiyaç duyulacak personel açığının, genel müdürlüğümüz ve illerde çalışacak personel ihtiyacının su ürünleri mühendislerince giderilmesi, ayrıca son targel alımları kapsamında su ürünleri mühendislerine ehemmiyet gösterilmesi biz su ürünleri mühendislerini çok mutlu edecek ve bizlere önemli bir fırsat sağlayacaktır.

 

Hizmet aşkıyla yanan, ülkesine gönülden bağlı 15. 000 su ürünleri mühendisi, teknikeri, balıkçılık teknolojisi mühendisi

 

Su ürünleri mühendisleri grubu

 

 

CEVAP: Sizin de sesinizi duyurmuş olduk, umarım iş bulmanıza yardımcı olur.

 

………………

 

Yazarın Tüm Yazıları