Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

Yetiş Ayşe’den yenilikler

Köşenin adı Yetiş Ayşe ama asıl yetişen sizlersiniz. Bu sayfa üzerinden yaptığımız yardımlar birçok insanın hayatını değiştirdi, bazen maddi yardımlarla, bazen güç imkânlarıyla, bazen ise bir elbise, bir gelinlikle…

Bilgisayarlar, havuz girişleri, konser davetiyeleri, fotoğraf albümü,
kömür, erzak, giysi, para, gelinlikler, nişan kıyafetleri, ev eşyaları, mobilyalar, kitaplar yeni sahiplerini buldu.
 
Birkaç köye kütüphane yapıldı, hastalara doktor bulundu, tedavileri sağlandı.

Bazen sadece bir dost sesine ihtiyaç duyan birine telefonla ulaştık bazen birer kahve içtik karşılıklı. Epostalarla, twitter ve facebookla dertleştik.

Burada hepsini tek tek yazmaya sayfalar yetmez, zaten sizler de buradan takip ediyorsunuz çoğunu ancak bazılarını hiç yayınlamadan el altından çözüyoruz çeşitli nedenlerle.

Haberin Devamı

Bazen de minik bir yardımın ne kadar büyük bir sevinç yarattığını göstermek ve örnek olmak adına yayınlıyoruz sonuçları.

Gün geçtikçe Yetiş Ayşe büyüdü, şimdi artık koşmaya başladı, yine sayenizde sağ olun, var olun duyarlı okur dostlarım.

Geleyim sadede; bu köşe için aklımda iki yenilik var birincisi şu;
bazı köşe yazarları gittikleri pahallı lokantaları, otelleri, barları, gece kulüplerini yazıyor, eh haliyle de bu yerlerin reklamları oluyor çok ihtiyaçları da olmamasına rağmen.
Ben de artık sizinkileri yazacağım, yani resmen reklamınızı yapacağım!

Küçük bir mantı dükkânınız mı var, mahallenin kebapçısı sizin mekânınız mı, bir butik mi açtınız ya da evden yemek yapıp mı satıyorsunuz ben de bunları yazacağım.

Gelelim ikinci yeniliğe; bir süredir röportaj yapmaya başlamaya karar vermiştim.

İlk önce ünlü isimler aklıma geldi haliyle, onlarla da yapacağım, sizlerle de.

Çok değişik hayat hikâyeleri olanlar yazsınlar bana; tacizden tutun, sıfırdan iş hayatına atılıp başarıya ulaşanlar, hastalıkla mücadele edip iyileşenler, derslerinde başarılı olamayan çocuğuna özel bir yöntem uygulayarak başarılı olmasını sağlayanlar gibi ilginç ve örnek hayat hikayeleri olanlar ile röportajlar yapacağım. Yine dertlere derman olmaya, sizlere yetişmeye devam edeceğim.

Haberin Devamı

Hatta bunları belki video olarak hurriyetweb’de yayınlayacağım.

Not: Her daim yanımızda olan, ne zaman birşey rica etsek ilgilenen ve sahip çıkan, yardımlarını bizden esirgemeyen Sayın Bakanımız Selma Aliye Kavaf'a sonsuz teşekkürler.

Daha önce Belgin ve kızı Berrak’ın hikâyesini yazmıştım hatırlarsanız. Benim yazım üzerine sevgili adaşım Ayşe Arman da yarım kalan hayatlar köşesinde onunla röportaj yapıp 20.000TL kazandırmıştı onlara.

Belgin şimdi iş arıyor ve bana aşağıdaki epostayı gönderdi. İnşallah güzel bir iş bulabilir ve minik Berrak ile hak ettikleri huzurlu ve mutlu hayata en kısa zamanda kavuşabilirler.

Daha önceki yazım:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13045461.asp?yazarid=344&gid=61

Haberin Devamı


İŞ İHTİYACI

Merhaba Ayşe'm,

Canım benim uzun zamandır sana Berrak'la ilgili bir haber bildiremedim. Çünkü boşanma sürecim çok sancılı geçiyor bir tanem. Maalesef bazen boşanmak istesen de boşanamıyorsun. Eski eşim bu süreci zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor ve bu durum maalesef benim küçük kızımın aleyhine gelişiyor.

En son Berrak'ın tedavisi için Gürcistan'da çok meşhur bir bioenerji uzmanına gidişimizi engelledi. Ben Berrak'ın iyileşmesi için Amerika tedavimizden sonra yapılabilecek başka bir şey kalmadı diye düşünürken, duyduğum bu alternatif tıp tedavisine de bir anne yüreği olarak kayıtsız kalamadım. Kızımı 3 kere Gürcistan'da Tiflis’in uzak bir köyünde yaşayan bioenerji uzmanına götürdüm.
Fakat babası bu tedaviye hem maddi hem de manevi bir desteği olmadığı gibi, mahkeme kararıyla yurt dışına çıkışımızı da engelledi.

Haberin Devamı

Berrak bu tedaviden çok güzel cevaplar almaya başlamıştı. Epilepsi hastalığından kurtulmaya başlamıştı. Ama tedavimiz babasının sırf benimle olan kişisel çatışması sebebiyle yarım kaldı.

Yaklaşık 4 aydır bu tedaviden faydalanamıyoruz. Bu da yetmezmiş gibi; Berrak'ı tam donanımlı eğitim alabileceği bir rehabilitasyon okuluna yazdırmama rağmen yine babasının okul müdürünü tahrik edici davranışları sebebiyle, küçük kızımın eğitim hakkı da elinden alınmış oldu.

Berrak burada her gün alması gereken terapileri, eğitimleri alabilecekken, şu an bizim boşanmamızın sonuçlanmasını bekliyor.

Velayet hakkı tümüyle bana geçtiği gün okula yeniden başlayabilirmiş. Okul müdürü kararlarını bu şekilde belirttiler. Metin Sabancı Rehabilitasyon Merkezi’nde alacağı bu eğitimin aylık tutarı 3000 TL olmasına rağmen ben kızımı bursiyerlerin yardımıyla okutmayı düşünüyordum ki, babasının 1 lira katkısı olmadığı gibi okulda çıkardığı problemler sebebiyle, parasıyla dahi olsa okuldan uzaklaştırıldık.

Haberin Devamı

Tüm bu yaşadıklarım kızımın geleceği ve sağlığı adına beni çok endişelendiriyor. Tam 1 yıldır ayrı yaşamamıza rağmen halen kızı için 1 lira dahi nafaka ödememiş olması da, kızımın öz bakımını gerçekleştirmem adına beni epey zorluyor.

Ve artık çalışmam gerektiğini biliyorum. Kızım için sadece onun gelecek güzel günleri için, kendi kendine yetebilir bir hale gelebilmesi için çalışmak zorundayım.

Fakat tam 7 yıldır Berrak'ın tüm tedavisiyle bizzat ilgilendiğim için iş hayatından uzak kalmak zorunda kaldım. Bu da iş çevremi kaybetmeme sebep oldu.

Ben İşletme Fakültesi mezunuyum. 5 yıllık bir iş tecrübem var. Daha önce bankada bireysel müşteri hizmetleri, televizyonda reklam ve halkla ilişkiler departmanında müşteri temsilcisi ve yine özel bir şirketin finans ve muhasebe departmanında deneyimlerim oldu.

İşletme okuduğum için şirket bünyesinde tüm departmanlarda yer alabilirim. Satın alma, pazarlama, insan kaynakları, idari işler, halkla ilişkiler, finans gibi tüm departmanlarda.

Şimdi senden çok rica ediyorum. Bu konuda bana desteğin olabilirse beni ve kızımı çok mutlu edersin. Çünkü yine tekrarlıyorum bu işe kendimden çok kızımın geleceği için ihtiyacım var. Ona en iyi şekilde baktığım gün benim günümdür. O benim yaşama sebebim, tek amacım. Onun yüzünü güldürdüğüm gün benim de yüzüm güler. Onun tedavisine yeniden başlayabilmesi ve topluma kazandırılması gerekiyor ki, toplumda çok güzel bir değere sahip olsun diye düşünüyorum.

İşte bizim durumumuz bu şekilde Ayşecim. Maalesef her şeyimiz ters gidiyor gibi gözükse de ben tüm bunların üstesinden gelebileceğime inanıyorum. Senin de bizi bu konuda yalnız bırakmayacağını bildiğim için sana yazmak ve durumdan haberdar etmek istedim. İnşallah hayırlı haberlerini bekliyorum canım benim. Ekte CV'mi gönderiyorum.

Sevgiyle kal

Belgin

YETİŞTİKLERİMİZDEN BİRKAÇI

Böyle teşekkür epostaları alınca nasıl mutlu oluyorum anlatamam. Sevgili okur dostlarım iyi ki varsınız ve ben de iyi ki böyle bir köşeyi akıl etmişim.

Kimimiz için kâbus gibi görünen bazı durumlar damlaya damlaya göl olur hesabı bir anda öyle kolay çözülebiliyor ki.
Ne demişler bir elin nesi var benim sevgili okur dostlarımın sesi var. Destek veren tüm dostlarıma sevgiler, hepinizi kucaklayarak öpüyorum, harikasınız.


TEŞEKKÜR EDERİM

Ayşe Hanım gerçekten çok iyisiniz. Başka köşe yazarlarına da mail attım ama sızın gibi ilgilenen çıkmadı. Aile adına size çok teşekkür ediyorum.

Bugün Sayın Bakanımız Aliye Kavaf Hanım’ın basın müşaviri beni aradı. Kendisini aileye yönlendirdim. İnşallah Eren bebek kurtulur da size de bol dua ederler. Yolunuz açık olsun. Gerçekten çok iyisiniz.

Züleyha

CEVAP: Çok sevindim. İnşallah Eren bebeğin sağlık haberlerini de en kısa zamanda yayınlarız yine bu köşeden. Her zamanki gibi Sayın Bakanımız Selma Aliye Kavaf’la bağlantıya geçtim sağolsun hiçbir zaman ilgilenmezlik yapmadı ve Eren bebeği de devlet koruması altına aldı.
Sayın Bakanımız Aliye Kavaf’a tekrar teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. İnşallah daha da çok okurumuzun sorunlarını çözeceğiz hep birlikte.

Daha önce yayınlanan ilgili eposta:

ACİL YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,

Yazılarınızı keyifle okuyorum. İyi yürekli birisi olduğunuza inanıyorum. Bu nedenle sizden bir ricam olacak.

Bir tanıdığımın bebeği çok hasta. Doğuştan gelen bir rahatsızlığı nedeniyle doğduğu günden beri hastanede yatıyor.

Annesinin üç kızı daha var. 2, 5, 6 ve 8 yaşlarında bu kızlar anne diye her gün ağlıyorlar çünkü anneleri yaklaşık 8 aydır bebeğine bakmak için hastanede kalıyor.

Bebeğin babası asgari ücretle bir fabrikada çalışıyor. Buna rağmen bunca ay mücadele ettiler.

Son duruma göre bebeğin çok acil karaciğer nakli olması gerekiyormuş. Karaciğer nakli olursa iyileşecekmiş yoksa ölecekmiş.

Hastaneden 45 bin TL para istemişler. Bu ailenin bunu ödemesine imkân yok.

Köşenizde bu durumu anlatır, hayırsever insanların bu aileye yardımcı olmasını sağlar mısınız?

Eren bebek iyileşirse annesi eve dönecek, geride kalan üç kızın yüzü gülecek.

Lütfen yardımcı olun.

Züleyha 
 

CEVAP: Böylesine önemli bir ameliyatı devlet karşılamıyor mu? Bu durumu Sayın Bakanımıza da ileteceğim eminim en kısa zamanda bir çözüm üretilecektir bu minik yavruya. Tabi görüşebilmem için bana bebeğin hangi hastanede bulunduğu ve tam ismi gibi detayları iletmen gerekiyor.

……….

TEŞEKKÜR EDERİM
 
Allah sizden razı olsun okurunuz Esra Hanım’dan yardım aldım. İnşallah ben de bunun karşılığını verecek duruma gelirim benim de bir katkım olur. Sağolun.

S.

CEVAP: Ben de buradan Esra’ya tekrar teşekkür ediyorum, harikasın gerçekten.

Sevgili S. senin adına da çok sevindim, inşallah bundan böyle çok daha rahat ve huzurlu bir hayatın olur ve sen de dilediğin gibi başkalarına yardım edebilirsin.
Öpüyorum hem Esra Hanım’ı hem de seni kucaklayarak.

Daha önce yayınlanan ilgili eposta:

TÜKENDİM BİTTİM AYŞE


Merhaba Ayşe,
Umarım beni anlarsın çünkü sorunum büyük. Bekâr bir anneyim, çocuğum küçük; 11 yaşında. Babasından, ailesinden, ailemden destek yok. Çalışıyorum ama 800 lirayı 30 günde nereye yetirebilirsiniz?

Kızım bir rahatsızlık geçirdi, boşandıktan sonra yeni ev kurduk minimum tek bir çekyat, 2 kişilik yatak (beraber uyuyoruz) bir ocak, tüp ve ısıtmasız buz gibi bir ev. Hastalanınca tefeciden para aldım ilacını karşılayayım, eve elektrikli bir soba alayım diye. O borç 2.400 lira ve ben yalnız bir kadın olarak kapıma bilmediğim adamların dayanmasından bezdim.

Bu dünyadan göçüp gitmek saniyelik ancak kızım ne olacak fikri beni engelliyor. Ama uykusuz, aç gecen geceler, köşe başındaki bakkalın sulanması, tefeciler beni yıldırıyor. Canıma kıymaya az kaldı. Şu borcumu kapatsam en azından gece kapıma dayanan biri olmasa, kızıma güvenli bir yatak sunabilsem…

Ah Ayşe, kalbim acıyor, kanıyor. Ben çocuk sahibi olmadan evvel düşlerim çocuğuma şunu yapacağım, şu okula göndereceğim şeklindeydi. Şimdi ise akşama ne yedireceğim, okula hangi harçlıkla göndereceğim diye düşünüyorum. Ne yapayım, kendimi mi satayım?
S.

CEVAP: Sevgili S. hadi senin ailen yardım etmiyor ama bu çocuğun bir babası var ve o hukuken yardım etmek zorunda size. Bu konuda Avukat Merve Gürcan sana gerekli hukuki desteği verebileceğini söyledi ona merve@mervegurcan.av.tr adresinden ulaşabilirsin.

Bunun dışında benim sevgili okur dostlarım da eminim ki en azından evlerindeki kullanmadıkları fazla eşyaları sana ulaştırarak gerekli katkıyı sağlayacaklardır. Belki tefeciye olan borcunu da karşılayacak bir hayırsever bulunur ya da en azından tefeciye değil ona borçlanırsın, kapına dayanan olmaz.

Lütfen sen de aklından tüm kötü düşünceleri uzaklaştır, anladığım kadarıyla sen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan çok güçlü bir kadınsın. Zamanla her şeyi yoluna koyacağına eminim. Sarılarak öpüyorum seni.

…………………

YARDIM ETMEK İSTİYORUM


Ayşe Hanım,
 
İyi günler.
Yetiş Ayşe yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum, elinize sağlık
Kadersiz rumuzlu bir hanıma 2.000 lira yardım edebilirim
İnternet bankacılığı kullanabileceğim bilgileri bana ulaştırırsanız sevinirim.
Bu yardım ağını kurmanız çok kıymetli
Not: ismimin verilmemesini rica edeceğim.

CEVAP: Benim isimsiz ve kanatsız melek okurlarım iyi ki varsınız, harikasınız. Tabi ki hemen iletiyorum iletişim bilgilerini. Desteğiniz için çok teşekkürler. Öpüyorum sarılarak.


Daha önce yayınlanan ilgili eposta:

Ayşe Hanım merhaba,

Ben nasıl ve ne yazacağımı bilmiyorum. Eşimden 2 ay önce ayrıldım; sorun beni aldatması, dövmesi ve çalışmaması idi.


10 yıl dayandım artık dayanamıyorum dedim 2 ay önce boşandık. Ben çalışıyorum. Asgari ücretle kızıma bakmaya çalışıyorum.

Eşimden dolayı kredi kartı ve elektrik su borcum var; ödeyemedim.

Bu kış gününü yorganın altında geçirmeye çalışıyoruz. Kredi çekemiyorum.

Ayda 150 TL geri ödemeli olarak bana 5.000 TL yardım edecek birine ihtiyacım var.

Çok acil nasıl yazdığımı bilmiyorum kusura bakmayın, ayaklarımın üstünde durmak istiyorum.

Bana yardım etmek isteyen biri olursa telefon numaram 05….

Çok teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın

Kadersiz

CEVAP: Sevgili Kadersiz, minik kızınla senin üşümenize engel olmak isteyecek okur dostlarım çıkacaktır mutlaka. İkinizi de sarılarak öpüyorum, Allah yardımcınız olsun.


………….

KANSER HASTASI İÇİN TEŞEKKÜR

 
Ayşe Abla ben en çok ölümlerde ve bir de teşekkürlerde takılıyorum.
Şu an yanında olsaydım, sana o kadar sıkı sarılırdım ki anlatamam.
Haftamızı aydınlattın çok ama çok teşekkür ediyoruz.
Detayları sana atılan mail üzerinden gönderiyorum.
Seni çok seviyorum
Betül

CEVAP: İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur. Sağlık gibisi var mı şu yalan dünyada.
Öpüyorum hepinizi. Ben de sizleri çok seviyorum, iyi ki varsınız.


Daha önce yayınlanan ilgili eposta:

UMARIM YETİŞİRSİN AYŞE ABLA


Merhaba Ayşe Abla
Kolon kanseri olan bir arkadaşımız var. Çalıştığım özel şirketten bir arkadaşımın ev arkadaşı, kendisi kolon kanseri. Tedavi olmuş ve hastalık 1 sene önce tekrarlamış.
Kendisi çalışamıyor (geçirmiş olduğu operasyonlar nedeni ile)
Aile desteği de yok.(Hatta ailem diyebileceği kimse yok)
Para yok, pul yok doğal olarak; “Yaşam hakkın da yok” deniliyor.
Yeşil karta başvuruyor, kabul edilmiyor.
Hastaneler onkoloji servisleri ayrılmış ölüm riskin yüksek diye oradan oraya sevk ediliyor. Eee edilse ne olacak, sağlık para gerektiriyor, sadece bir hastane alırız diyor ama bilmem kaç ay bekletiyor.
Kısacası sen zaten öleceksin be kardeşim çek acını öl, işte bizim sana bakacak ne doktorumuz var, ne sağlığımız. Paran da yok ki reklamımız olsun deniliyor arkadaşımıza ve elimizden bir şey gelmiyor.
Bugün konuşurken ben Hürriyet okurum Ayşe Aral ilgileniyor bu durumlarda elimizden bir şey gelmez belli ki torpil işliyor ama bir şansımızı deneriz dedim, sana bu maili atmaya karar verdim.
Durum vahim mi dersen, evet çok vahim lavaboya bile gidemeyen bir insan var. İstiklal’de ona sahip çıkan arkadaşlarıyla yaşıyor, ambulans bile almıyor ama öldürmeyen Allah da öldürmüyor işte. Tedavisi varken tedavi de olamıyor.
Dilerim bu Gökmen için bu sefer yaşam’a yetişirsin Ayşe Abla
Sevgiler.
Detaylı bilgi almak istersen ev arkadaşın telefon numarasını veriyorum
 
CEVAP: Şimdiden geçmiş olsun. Sağlık konusunda bu sistemi aklım almıyor. Hasta insan önce tedavi edilir sonra para alınacaksa alınır. Hatta hiç alınmasa tabi ki çok daha da güzel olur. Ama paran yoksa hizmet de yok mantığı sözkonusu bile olmamalı.
Buradan okur dostlarımıza duyuralım ki belki bir hastane tedavisini üstlenmek ister. Ben de bu arada gerekli temasları yapayım. Bana daha detaylı bilgi vermenizi rica ediyorum.


…………………..


KIZLARA YARDIM ETMEK İSTERİM


Merhaba Ayşe Hanım,

Öncelikle bu yazıya köşenize alacak olursanız benimle ilgili bilgileri vermeyiniz lütfen.

Önce kısaca kendimi tanıtayım: Adım …. 23 yaşındayım, …..mahallesinde yaşıyorum.

2010 yılında … Üniversitesi …. Bölümünden mezun oldum. Küçük bir ofiste, idare edebileceğim kadar bir maaşla çalışıyorum. Ailem şehir dışında oturuyor. Ben de İstanbul’da tutunmaya çalışıyorum.

Bugün köşenizde yer verdiğiniz iki kız için yazıyorum size.
Biri yurttan eve çıkarılmış.

Bu arkadaşımız bir ev, bir hayat kurana kadar isterse benimle kalabilir, belki kendisine burada bir iş de buluruz.

Sonra bir ev bulana kadar, eşyalar alana kadar benimle kalsın.  Bilemiyorum ama bir şekilde yardım etmek istiyorum, tanıdığım bir kaç kişi de eminim seve seve ellerinden geleni yapacaklardır onun için.

Diğeri, ailesi yüzünden İstanbul’a yerleşen arkadaş için yapabileceğim çok fazla bir şey yok ama beni onunla buluşturabilirseniz arkadaş olabiliriz, en azından manevi destek olmaya çalışırım ona. Koca şehirde yalnız hissetmesin kendini.

Şimdiden teşekkürler.

İyi günler ve mutlu bir hayat dileklerimle...

Hoşçakalın.

CEVAP: Epostandaki bilgileri sansürleyerek yayınladım. Kızlara da ileteceğim, zaten buradan da okuyacaklardır. Onlar da birer iş bulup çalışırlarsa birbirinize destek olursunuz. Çok da güzel olur. Hepinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Öpüyorum.

Daha önce yayınlanan ilgili eposta:

OTURMA GRUBU BAĞIŞI - BAHÇELİEVLER KIZ YURDUNDAKİ KIZIMIZIN ACİL İHTİYACI

Sevgili Ayşe Aral,

Sosyal hizmet il müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalmakta olan koruma altındaki çocuklarımızın 18 yaşına geldiklerinde yine devlet tarafından bir işe yerleştirilip altı ay kira yardımı yapılmak üzere yurttan ayrıldıklarını hepiniz biliyorsunuzdur.

İşte Bahçelievler kız yurdunda kalan  ……. adlı kızımız da bu nedenle yurttan ayrılarak bir eve çıkarıldığı için kendisinin acilen yatak, gardırop, yemek masası, sandalye, halı(kilim) ve kuru bakliyat gibi erzaka ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardımlarınızı bekliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Korunmaya muhtaç çocuklar kom. Başkanı

Mualla Say

CEVAP: Bu kızlarımızın 18 yaşına geldiler diye kapı önüne konmaları gerçekten üzücü. Onlara destek olmak hepimizin borcudur. Lütfen herkes evinde kullanmadığı fazla eşyalarını, giyecek ve her türlü yiyecek yardımlarını bana iletsin ki bu kızlarımızın da geleceğe karşı bir umutları olsun.

………………….

ÖKSÜZLERE YARDIM

Ayşe Ablacım,
Ben senden iş yerindeki bir ablam için yardım isteyeceğim. Kendisi evli ve İstanbul’da yaşamaktadır. Annesi, babası ve zihinsel özürlü kardeşi memleketinde, sadece bir emekli maaşı ile hayatlarını geçindiriyorlar.

Bu abla ablasını geçen aylarda bir trafik kazasında kaybetti ve ablasının biri 2 yaşında, diğeri 5 yaşında olan çocuklarına annesi ve babası bakmaktadır.

Fakat 5 kişilik bir aileye bir emekli maaşı yetmemektedir. Sana bu maili attığımdan ne işyerindeki ablanın ne de babasının haberi var. Umutlandırmak istemedim.

Ayşe Ablacım, maddi olarak yardım edebilecek bir yardımsever bulabilir miyiz?

Senden isteğim Yetiş Ayşe köşenden yayınlayabilir misin? Belki senin yardımlarınla biraz daha rahat bir hayat sürerler.
Yardımı istediğim kişinin;
Adı Soyadı: ………( İş yerindeki ablamın babası)
Tel Numarası:0……
Eğer bir yardımsever bulabilirsek hesap numaralarını da gönderebilirim.

Ablacım senden diğer isteğim; köşende benim adımın, mail adresimin ve yardım istediğim kişinin bilgilerinin görünmemesi

Seni Seviyorum Ablacım hem de çoookkkk

Şimdiden çok teşekkür ederim.

CEVAP: Çok üzüldüm gerçekten. Anasız büyümek zaten yeterince zor olmalı, bir de maddi imkânsızlıklar olunca daha da zor.

Bakanlığın verdiği çocuk yardımına da başvurabilirler bulundukları yerdeki muhtarlık vasıtasıyla.

Bunun dışında benim sevgili okur dostlarımın da bu yavrulara karşı duyarsız kalmayacaklarına eminim. Onlara giyecek, yiyecek ve oyuncak gibi ihtiyaç duyabilecekleri her tür konuda desteğinizi bekliyorum. Yavruları da öpüyorum.

…………………


 YENİ BİR HAYAT İÇİN EV EŞYASI TALEBİ

Merhaba Ayşe Hanım,


36 yaşında, 13 yaşında oğlu olan bir kadınım. Tam 14 yıllık evliyim ve bu 14 yıllık evliliğin 13 yılı boşanma hayaliyle geçti. Mutsuzdum ama arkamda kimse yok bana sahip çıkacak.

Oğlum çok küçüktü ve ben kıyamadım ona.  Şimdi ise orta yaşa merdiven dayamış bir kadın olarak hala mutsuzum ve hala kolum kanadım kırık.

Ayrılmayı kafama koydum bu kez ama o evden sadece eşyalarımı alarak çıkabilirim. Sizden ricam 2.el eşyalarını vermek isteyen, kullanmayan, yeni eşya almak isteyen insanların bana yardım etmesi.

Evimi kurabilmek için eşyaya ihtiyacım var. Ancak gücüm sadece ev tutup depozitosunu vermeye yetecek. Başka maalesef hiç bir şeyim yok. Aldığım maaşla ise zar zor kirayı verip geçinebileceğim. Takside de giremem. Artık yaşamımdaki eziyete son vermek istiyorum, artık sakin ve huzurlu yaşamak istiyorum. Hayalime kavuşmama yardım eder misiniz? Sevgilerimle.

CEVAP: Yardım etmez miyim hiç. Yeni hayatında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. İnşallah yıllardır aradığın mutluluğa çabucak ulaşırsın.
Benim sevgili okur dostlarım da evlerinde bulunan kullanmadıkları mobilya ve eşyalarını sana ulaştıracaklardır. Herkesin evinde fazla bir halısı, koltuğu, tabağı çanağı yok mu sanki. Gör, bak ne güzel bir evin olacak inşallah. Öpüyorum seni.

…………………

4000TL İÇİN İNTİHARI DÜŞÜNMEK

Sevgili Ayşe Hanım,

Sizin zor durumda olan insanlara yardım ettiğinizi biliyorum.

Ben 28 yaşında bir bayanım benim babam yok, küçük yaştan beri bana abim babalık etti.
Ben de onlar için bir iyilik yapıp vefa borcumu ödemek istedim. Onların bir krediye ihtiyacı oldu, çok değildi 4000 TL.

Bunu öderim sandım ama maaşımda yaşadığım aksaklıklar nedeniyle ödeyemedim.

Aileme mahcup olmamak için bunu kimseye de söyleyemedim. Şimdi çok bunalımdayım ödeyemedikçe sürekli de artıyor.

Kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalıştım ama şu sıra her şey üst üst geldi. İntiharı bile düşünür oldum, çok bunaldım, çok yalnızım.

Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Ben sizi çok severek takıp ediyorum, şimdiden teşekkürler.

Çaresiz

CEVAP: İntiharı bile düşünmek ne demek? 4.000TL gibi ufak bir rakamdan bahsediyoruz, bu kadar karamsar olmak niye. Tamam, kabul ediyorum asgari bir maaşla geçinmeye çalışan biri için 4.000TL borcu ödemek kolay olmayabilir. Ancak unutma ki hiçbir şey hayatından daha kıymetli değil. Böyle düşünceleri aklından çıkart, gün doğmadan neler doğar. Bakarsın benim sevgili okur dostlarım, damlaya damlaya göl olur der senin bu sorununu da elbirliği ile çözerler.

……….


KANEPE YARDIMI

Ayşe Hanım merhabalar.

2 adet kanepe veren arkadaşın kanepelerini okulumuz öğretmenler odasına koymak, yardımcı olursanız memnun oluruz.
Kabataş Lisesi/ Kabataş/ Ordu
Hüsnü Çelik

CEVAP: Sevgili öğretmenim, maalesef kanepeler sahibini bulmuş. Ancak eminim benim sevgili okur dostlarımdan okulunuza koltuk gönderebilecek olanlar çıkacaktır. Kabataş Lisesi’ndeki tüm öğretmenlerimize sevgiler.

Yazarın Tüm Yazıları