Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

ENGEL SİZ OLMAYIN DESTEK OLUN

18.11.1954 yılında Kayseri’de doğmuşum. Erken, çok güç ve evde doğum nedeniyle, beynimdeki hareket merkezleri hasar görmüş. Yani, ben bir Spastik’im. Kayseri’yi hiç bilmiyorum. Hayatımın çok büyük bir bölümü Ankara’da geçti.
Okula gidemedim. Ama ailemi çok zorlayarak, küçük cadılığımla, bana okuma-yazma öğreteceksiniz diye baskı yaptım. Annemin az bir yardımıyla hemen öğrendim. Sonra, tüm bir yaşam, evrenler açıldı önümde. Çünkü elime ne geçerse, kanmaz bir susuzlukla okuyordum.
Bana kitap yetiştiremiyorlardı. Daha okuma-yazma öğrenmeden önce masallar uydururdum, ders kitaplarındaki şiirleri değiştirirdim. Sonra küçük öyküler, mektuplar yazdım ve kimseye göstermeden yırtıp attım. Şiir yazmaya başladım, sakladım onları.
Hep evde, duvarların arasında tutuluyordum.

Haberin Devamı

 Yapayalnızdım, arkadaş ve insanları çok özlüyordum. 20-21 yaşıma dek böyleydi. Sonra, hayır ben dış dünyaya açılacağım. İnsanları seviyorum. Arkadaşlarım, çevrem olacak. Beni engelleyemezsiniz dedim.

Önce gazetedeki bir ilana yazdım. Arkasından bir dergideki yazıya yanıt verdim. O yanıtımla, tüm Türkiye’den, yurtdışından, mektuplar yağdı. Seçtiğim mektup arkadaşlarımla birer-ikişer tanıştım.
Canlı-hayat dolu bir kızdım. Sevdi beni insanlar. Her arkadaşımda, yaşamı öğrendim biraz daha. Yazdıklarım gelişti-güzelleşti. Dergilerde, gazetelerde yayınlandı şiirlerim ve yazılarım. Bir imzaydım artık. İnsanlar benimle tanışmak istiyorlardı. Arkadaşlarımla dışarı çıkıyordum.

1979 da ilk şiir kitabım: Özgür Memleketin Tutsak Çocuğu. 1987 de, Sivas 4 Eylül yayınlarından: Çığlık Çığlığa Maviler. 1991 de Ankara valiliğinin maddi desteğiyle İlk iki kitabımı ve yeni şiirlerimi kapsayan, Mavinin Şiiri, 2002 de bir arkadaşımla yazışmalarımızı içeren, Betik 96 adlı kitaplarım ve 2008’de, Logos yayınlarından, Mavi Tutku başlıklı şiir kitabım yayınlandı. Ayrıca: günlüklerimden oluşan, İçimden Geldiğince isimli dosyam hazır bekliyor.
İsteseydim, birçok üniversite diplomam olurdu. Ama bunlar, yıllarımı çalan, kâğıt parçaları olarak kalacaklardı.

Haberin Devamı

Sanatımı engelleyeceklerdi. Sadece, İngilizce kurslarına devam edebilmem için, dışarıdan sınavlara girerek, ilkokul diploması aldım.
Sonra, İngilizce 1. ve ikinci kurslarına devam ettim. Bitirme sınavlarına girerek, sertifikalarımı aldım.

Özel durumum nedeniyle, hem yürüyemiyorum, hem de hareketlerim epey kısıtlı. Bilgisayarı normale yakın kullanabildiğim sağ elimle, mousesuz, klavyeden kullanıyorum. Bu yıl b.sayar sertifikası da aldım.
S.H.Ç.E.K.’na başvurarak, 9 Mayıs l993 yılında evden ayrıldım. Niğde-Bor’daki bir huzurevi ve rehabilitasyon merkezine gittim. Ailem yaşarken, onlardan ayrılmak ve tek başıma yaşamak istedim. Hayatın başka yüzlerini öğrendim.
14 Şubat 1998’de İstanbul’a geldim. Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi’nde kaldım.
Buradaki atölyelerimizde, seramik ve bilgisayar bölümlerinde çalıştım. Belki inanılmaz ama kullanabildiğim tek elimle, çok güzel seramikler yaptım.

Haberin Devamı

Çoktan öğretme pozisyonuna geçtim. Engelli gençlere, hatta engelsiz görünen insanlara bile, amatörce seramik öğrettim. El sanatları bölümünde, şallar-hırkalar-kazaklar ve daha pek çok şey örüp sattım.

Ahşap-cam boyamaları yaptım. Kurum içinde ve kurum dışında, hep kermeslerde görev aldım. Son bir yıl da atölyelerde üretilenleri, standların başında durarak ve
bu arada da, kendim de üreterek, satış yaptım.
16 Şubat 2009’dan beri, Alanya’da, kiralık da olsa, kendi evimde yaşıyorum. Mutluyum.

Hayatımdaki en büyük hedeflerimden birisi; şarkı sözü alanında çalışmak. Olanak verilse başaracağımı çok iyi biliyorum. Karşılıksız bir yardım değil. Emeğimin karşılığını alarak, hayatımı kazanmak istiyorum. Her onurlu, normal insan gibi bunu istemek en doğal hakkım. İnsanlar neden benim de şarkılarımı söylemesinler? Değil mi?
 
  Size, çok kalın çizgileriyle, özgeçmişimi sundum. Neden sundum? Sözü uzatmadan belirteyim. Ben bir iş rica ediyorum. Ev kiramı ödeyebilmek ve bakıcımın ücretini karşılayabilmek için, bir işe çok gereksinmem var.

Haberin Devamı

Takı sattığım bir tezgâhım vardı. Ama işler o kadar kötü ki. Günlerce-haftalarca hiç kazanamadığım oluyor, çoğu kez, eve 3 – 5 lira ile dönüyordum.

Alanya’yı, özgür hayatı ve evimi seviyorum. Yeniden huzurevlerine, rehabilitasyon merkezlerine gitmeyi istemiyorum.

 Kişiliğim ve ruhsal yapım, bunu kaldırmıyor. Oralara dönmektense, gidip kendimi denize atmayı tercih ederim. Özgür yaşamda ve evimde çok mutluyum. Ama işte, maddi yönden tıkandım. Çalıştığım halde, bu sorunu çözemiyorum. Destek almam gerekiyor.

Bu çok zorlu yaşam savaşımımda, bana yardım eder misiniz? Lütfen, evime bir çay içmeye gelin, beş dakika da olsa.  Engelsiz Yaşam Patika Derneği’ne üyeyim.
Söyleyebileceklerim bu kadar efendim. Hep iyi ve mutlu kalın.

Haberin Devamı

 
Sevgili Ayşe Aral, benimle de konuşur musunuz? 
İki aydır tezgâhta da çalışmıyorum. Sezon bitti. Banka kredisi çekmek zorunda kaldım. Faturalar birikti. Tamamen tıkandım.
Şarkı sözlerimi değerlendirebilsem, burada bir evim ve bir küçük dükkânım olsa. Aşsam şu maddi sıkıntılarımı. Hayata çektiğim o, kocaman bir HAAAYIIIIIRRRR çığlığım yarım kalmasa. Bana yardım eder misiniz? Çığlığımı-direnişimi-çabalarımı duyurur musunuz? İnternette de hakkımdaki bilgileri görebilir. Yazı ve şiirlerimi okuyabilirsiniz.
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Sonsuz başarılar.
Telefon numaramı veriyorum:
Saygılarımla.
Nilgün A.

CEVAP: Nilgün Hanım ne diyebilirim ki azminize hayran oldum. Tek kelime ile harikasınız. İnşallah size beklediğiniz desteği bulabiliriz en kısa zamanda. Bu arada siz de aşağıdaki epostayı yazan sevgili Ersin’in sitesine üye olun gençlere deneyimlerinizi aktarın onlara da örnek olun. Kucaklayarak öpüyorum, sevgiler.


ENGELSİZ DÜNYAMIZ

Ben Ersin Ata, 27 yaşında bazılarına göre engelli, bazılarına göre sadece yürüyemeyen biriyim.
Lise mezunu ve gününün çoğunu internet başında geçiren biriyim. Çeşitli sosyal sitelerde bir sürü arkadaşı olan ben; engelliler üzerine bir arkadaşımla site kurdum. Sitemizi ENGELSİZ bir dünya istiyoruz düşüncesi ile www.engelsizdunyamiz.com olarak isimlendirdik.

Sitemiz yaklaşık 1 yıldır faaliyet gösteriyor ve sosyal ağlarla birlikte daha çok kişiye ulaşma şansını yakaladık. Ancak destek olan kişi sayısı maalesef ki yeterli boyutta değil.

Sitemize girerek, “amaç ve projelerimizi hayata geçirebilmemiz için neler yapabiliriz”i kovalayacak,  gönüllü arkadaşlarımızın daha çok çalışması gerekmektedir.

Ülkemizde maalesef sponsor desteksiz hiçbir iş başarı getirmiyor, örneğin bir spor kulübünün sponsor destekleriyle ayakta durduğunu düşünürsek kurduğumuz bu sitenin de sponsora oldukça ihtiyacı olduğu da ortadadır.

Engelli insanlarımızın yeterince zorluk yaşadıkları aşikâr ve engel türüne bağlı olarak birçok sorun yaşıyoruz.

Sitemizin üyeleri tanışmak ve özlem gidermek için buluşmalar yapıyorlar, gerek toplu gerekse bireysel olarak.

Bu yılın ilk buluşmalarından biri de 23 Ocak’ta Kadıköy Fokurtu Cafe’de saat 12-17.00 arasında olacaktır.
Sizler de bu projemize destek oluyorum derseniz, davetlisiniz demektir.
Bu zor koşullar arasında günümüz teknolojisi internet olduğundan beri engellilerin yaşantısı az da olsa renklenmiştir.
Bunun en güzel örneklerinden birisi de ben oldum. İnternet sayesinde hayatım birden değişti ve kitap bile yazdım. Sitemizin isminin de geçtiği kitapta “hayatı nasıl renkli kılabiliriz”i bulabilirsiniz. (Kitap yakın bir tarihte çıkmış olacaktır). Sevgilerimle ?
Ersin

 
ENGELSİZ DÜNYAMIZ

Merhaba,

Aralık 2008’de bir engelliler sitesi olarak kurduğumuz 20.000 üyeli ilk sitemizin kapanması nedeniyle yeni sitemiz olan ve 30 Ocak 2010’da kurduğumuz engelsizdunyamiz.com ’da çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Engelli insanların toplumda bir şeyler yapamayacağı kanısını yenmek ve bizim durumumuzda olan kişilerin neler yapabileceğini göstermek için kurulmuş olan sitemiz www.engelsizdunyamiz.com  isminden de anlaşıldığı gibi bu yola, engelli sağlıklı ayrımını yenmek için çıkmıştır.

Amacımız engellileri evlerinde sosyalleştirmek, özgüven kazandırmak ve bu güven ile gerçek hayatta olumlu ilişkiler, arkadaşlıklar kurmalarını sağlamak, engelli insanları bir arada tutarak sosyal bir kitle oluşturmaktır. Engellilere iş imkânı yaratmak, işveren ve engelli iş arayanları buluşturmak, özetle engelli bireylerin sağlıklı bireyler gibi eşit haklarda yaşamını sağlamaktır.
Yeni çıktığımız bu yolda daha da büyüyerek devam ediyoruz.  Toplam 6 bine yakın engelli ve gönüllü üye sayısı ile engellilerin sesi olmayı hedeflemekteyiz.

Kendim de engelli olarak bu sitenin tüm tasarımını ve yönetimini yapıyorum. Sitemizin belli başlı ihtiyaçları oluyor onları da elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz yönetim olarak.
Türkiye’de genelde bu tarz projelerde gönüllülerin yaptığı çalışmalar oluyor ama biz farklı olarak kendi sorunlarımızı kendimiz daha iyi ifade etmek için oluştuğumuz sitemizin yönetiminde Kas hastası (ben), serebral palsi, gönüllümüz, 2 tane omurilik hasarlı ve görme engellilerden oluşan bir ekibimiz var.

Bu site şu ana kadar birçok engelliyi etkinliklerimiz sayesinde sosyalleştirmiş ve yeni arkadaşlıklar kurarak evinden çıkamayan engellerde bile farkındalık yaratmıştır. Bizler çalışmazsak, bizler sorunlarımızı anlatmazsak engellerin kalkmayacağını anlatmak ve bu sorunları yenmek ve kaldırmak adına projeler geliştirmiştir.

Engelsiz Dünyamız projesini desteklemek istiyorum” diyor ve
 “Ne yapabilirim?” diye soruyorsanız:
• Gönüllü olarak sitemize üye olabilirsiniz.
• Aklınızdaki, yaratıcı proje fikirlerinizle destek olabilirsiniz.
• Sitemizdeki üyelerimizle arkadaşlıklar kurabilir, bulunduğunuz il ve ilçelerde Engelsiz Dünyamız Etkinlikleri düzenleyebilirsiniz.
• Arkadaşlarınızı sitemize davet edebilirsiniz.
• Mesleki destek vermek isterseniz;
Engellilere ve insan haklarına yönelik hukuksal veya idari olarak hukuksal alanlarda destek olabilirsiniz.
Şehir Planlama, Ulaşım, mimari gibi alanlarda bilgisi olan Mimarlık ve Mühendislik alanlarında okuyan veya bitirmiş iseniz o alanlarda projeye katkı sağlayabilirsiniz.
Sağlık alanında iseniz üyelerimize gereken bilgiler vererek iletişim kurabilir, çalışmalarınız hakkında bilgilendirebilirsiniz.
Medya ve iletişim alanında iseniz projemizin daha çok kitlelere hizmet etmesini sağlamak adına sesimizi duyurmamızda bizlere yardımcı olabilirsiniz.
Firmalar olarak da bizlere sponsor olup bu projenin daha fazla büyümesini sağlayabilirsiniz.
İsteğimiz engelsizdunyamiz.com’un devamını sağlamak, birlikte bir aile olarak yola devam edebilmek ve daha da büyük kitlelere ulaşmak olduğu için, yanımıza alacağımız bir sponsor desteği ile çok daha güzel işler başarabileceğimize, Atatürkçü bir Türk genci olarak çok inanıyorum.
Engelsiz bir dünyayı biz de hak ediyoruz.  Sizlerde bize bu yolda desteklerinizi esirgemeyeceğinizden eminiz.
“Engel SİZ olmazsanız engelSİZ oluruz.”
Yanımızda olan herkese çok teşekkür ederiz.
Sevgilerimle,
Serkan AYDINLI
Engelsizdunyamiz.com kurucusu
admin@engelsizdunyamiz.com

 CEVAP:  Sevgili Ersin ile zaten twitter’da da sürekli konuşuyoruz. Her zaman elimden gelen her türlü desteği vereceğimi biliyorsunuz. İnşallah bir aksilik olmazsa ben de 23 Ocak’ta sizlerle birlikte olacağım. Tüm üyelerinizi sarılarak öpüyorum.
……….

İŞ ARIYORUM

 Sevgili işverenlerim, ben Gölcük depremzedesiyim. Depremde her şeyi kaybettik ve 2 gün enkazda kaldık; enkazdan çıktık; onun üstüne babamı da 3 sene önce amansız bir kanser hastalığından,
kaybettim; size ifade ettiğim gibi, hasta bir annem ve ablam var onlara bakmak zorundayım; durumum değerlendirilerek gereğinin yapılmasını arz ederim.
Finansçı ve borsacı olmak, mühendis olarak sizlerle çalışmak, isterim; kendim üniversite mezunuyum; bakmakla yükümlü olduğum, hasta annem ve ablam var; onların ihtiyaçlarını karşılamam lazım; bu isteklerimin dikkate alınarak;  gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla.
Erdem A.

CEVAP: Epostanı daha önce de yayınlamıştım. İnşallah bu sefer iş bulmana yardımcı olacak bir okur dostum çıkar. Allah sabır versin geçmiş olsun tüm acılar.

………………….


IŞIN KARACA KONSERİ

Merhaba Ayşe Hanım,
 
Size temmuz ayında Yetiş Ayşe’ye mail atmıştım.

Annemin doğum gününde Sertab Erener konserine götürmek istiyordum ama olmamıştı. Siz de Işın Karaca’ya başka gün olsun demiştiniz ama annem rahatsız olduğu için ben de size teşekkür etmiştim.

Şimdi kendim için; üzgünüm, işsiz kaldım durup dururken falan. Cumartesi Balans’ ta Işın Karaca konseri olduğunu gördüm biletix’te içim gitti ne yalan söyleyeyim. Acaba aynı jesti bu hafta da yapabilir misiniz diye sormak istedim. Yapsanız da yapmasanız da sizi seviyorum bunu bilin yeter
Öptüm sizi
Didem


…………..

Ayşe'm şahanesiiiiiinnn

Ayşe Hatun dendiği kadar varmışsın.

Tam bir kelimeyle "şahanesin". Yazıyı okudum ve ağladım. Bir tanesin. Sen belki de yılın kadını seçilmelisin.

Bu arada hafta sonu Işın Karaca konserine gidebilecek miyim? Sen de gelirsen çok çok mutlu olur eğlenirim.
Sinan

CEVAP: 8 Ocak cumartesi akşamı Didem, Sinan ve arkadaşlarını ağırlayan sevgili arkadaşım Işın’ıma da buradan teşekkürler ve öpücükler. Umarım çok eğlenmişsinizdir. Sevgiler.

………….

TELEFON DEFTERİ


Merhaba sevgili Ayşe,

Yeni yıl sana yeni umutlar getirsin inşallah, tabii bize de. Bize de derken minnoşlarımı kastediyorum. Minnoş dediğime bakıp da sakın kedilerim var zannetme. Onlar kaderlerinin getirdiği yolu kabul etmeyip bir vakfın açtığı okuma yazma kursuna katılan çok büyük insanlar.

O kadar mükemmel ve o kadar istekliler ki. Eline daha önce hiç kalem almamış bir öğrencim şu anda şiirler yazabiliyor, gönlündekini kâğıda dökebiliyor.

Ben de gönüllü olarak onlara yapabildiğim kadar öğretmenlik yapıyorum.
Sizden ricam, bu hanımlara çok istememe rağmen telefon defteri alıp da hediye edemedim.
35 kişilik bir gruba bunları almak biraz belimi bükecekti.

Eğer bize kullanmadıkları telefon defterlerini yollarlarsa memnun olurum.
Onların yüzündeki sevinci görmek dünyalara bedel benim için.
Çünkü o kadar küçük şeyler mutlu edebiliyor ki bu mutlulukta paylarının olmasını her insanoğlu ister diye düşünüyorum.
İsmimi ve telefonumu veriyorum ama yayınlamazsanız memnun olurum çalıştığımız vakfın çok katı kuralları var çünkü. Şimdiden teşekkürler.

CEVAP: Ne kadar güzel bir iş yapıyorsunuz tebrik ederim. Eminim benim sevgili okur dostlarım bu minik isteğinizi hemen yerine getirecektir. Sevgiler.

………….

KIRTASİYE YARDIMI

Arkadaşlar,

Adıyaman \ Kahta’ya bağlı Karadut Köy Okulu’nda

GAP gezisi sırasında tanıştığım heykel yapan bir köy sakininden öğrendiğime göre yaklaşık 200 öğrenci okumakta ve okul gereçlerine ihtiyaç duymaktalar.

Hafta sonu defter/kalem/silgi vs alarak kargoyla göndermeyi planlıyorum. Kırtasiye gereçleri bağışlamak ya da benim almam için maddi yardımda bulunmak isterseniz yarına kadar haber bekliyorum


Karadut Muhtarlığı
Karadut Köyü
Karadut İlköğretim Okulu
http://www.kahta.gov.tr/default_B0.aspx?content=1122

Teşekkürler, İyi Çalışmalar
Zeynep

CEVAP: Sevgili Zeynep harikasın. MNG kargo aracılığıyla %50 Yetiş Ayşe indirimiyle yardımlarınızı okula iletebilirsiniz.
Hadi minikleri hep birlikte sevindirelim.
………………..


KIZIM İÇİN, BILDIRCINIM İÇİN


Ayşe Abla öncelikle seni çok çok öpüyorum. Bu zorluklarla dolu hayat mücadelesinde sizin gibi insanları seven, başarılı insanları örnek alarak yola devam etmek güzel.

Benim 3 yaşında bir kızım var, eşimin 1 yıldır düzenli bir işi yok. Maalesef burası küçük bir şehir, iş imkânı da yok fazla.
Benim tek istediğim kızım için dolabında fazlası olanlar ya da küçülen kıyafetleri olanlar varsa lütfen yollasınlar abla bana.

Bütün kıyafetleri küçük geliyor ve alma gücüm yok bir anne olarak herkes en güzelini giydirmek ister yavrusuna, lütfen abla yardım et sizin sesiniz var, bizim duamız...
Aliye

CEVAP: Sevgili Aliye, minik kızını ve seni kucaklayarak öpüyorum. İnşallah eşin de en kısa sürede iyi bir iş bulur. Sevgiler.
…………………

KİTAP YARDIMI


Bu maili İstanbul'un merkez ilçesi Beyoğlu'ndaki bir okulun Müdür Yardımcısı olarak yazıyorum.

Türkiye’nin kültür- sanat merkezi Beyoğlu'nda öğrencilerimizin yararlanabileceği kütüphane yok.

Okulumuza ilçemizin bu sıkıntısına çare olabilecek büyük bir kütüphane bölümü yapıldı. Ancak içinde tek bir kitabımız bile yok.

Yazılarını severek takip ettiğim bir yazar olarak en çok da sizin gazetenizde kitap ihtiyacımızı köşenizden duyurmanızı, sesimize kulak vermenizi isteyeceğim.

Emin olun bu küçük yardım binlerce öğrencinin derdine çare olacak büyük bir destek sağlayacaktır okulumuza.

Yardım deyince köy okulları gelir akıllara. Mum dibine ışık vermezmiş. İstanbul'da sizin arcılığınızla sesimize cevap verecek çok sayıda eğitim gönüllüsü ve yardımseverin olduğundan eminim. Öğrencilerim ve okulum adına şimdiden teşekkür ediyorum.

Tel: 0506 612 98 33 Murat ALTAŞ
0212 255 78 80 Müdür Yardımcısı

Cemal Artüz İlköğretim Okulu
Sütlüce M. Şahin S.
No:8 Beyoğlu/ İstanbul

CEVAP: Müdürüm haklısınız tüm öğrencilerin okumak hakkı. Benim okur dostlarım da öyle yufka yürekliler ki bakın aşağıda size ansiklopedilerini bağışlayarak kütüphanenizin ilk kitaplarını sağlayacak okurumun epostasını da yayınlıyorum. İnşallah devamı da gelir.

Merhaba Ayşe Hanım,

Evimde çok fazla ansiklopedi bulunuyor ve bunları ihtiyacı olan bir yerlere göndermek istiyorum. Tavsiye edeceğiniz bir yer varsa bana iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz? Bugünkü yazınızda Özlem Hanım kütüphanelerinin boş olduğunu yazmış çocukların okuyabileceği kitaplar olmasa da bir kütüphanede bulunabilecek ansiklopedilerdir.Sizden haber bekliyor olacağım.

Sevgi ve saygılarımla.
Yağmur


CEVAP: Sevgili Yağmur, yukarıdaki okul müdür yardımcımız ile iletişim kurmanı rica ediyorum. Desteğin için çok teşekkürler, sevgiler.

……………….

YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben Londra’da üniversite öğrencisiyim. Devlet belirli zamanlarda burs veriyor.

Ben her burs verildiğinde belirli bir miktar yardım kuruluşlarına veriyorum tabii ki çok olmasa da. Bu yaptığım da beni rahatlatıyor. Bir çocuğumuzun eğitimine veya sağlığına katkı olacak şekilde, birisine vermek istiyorum.
Bilgileri verirseniz ben de buradan parayı gönderirim, yeter ki o kişiye bu mutluluk ve gelecek sağlayabileyim. Sizlere aracı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla
Ezgi

(Soyadımı yayınlamazsanız çok memnun olurum)

CEVAP: Ezgicim süpersin. Desteğin herkese örnek olsun, en kısa zamanda sana yardım edebileceğin birini yönlendireceğim. Öpüyorum sarılarak.


……………….

 KİTAP

Merhaba Ayşe Hanım;

Bugünkü yazınızda geçen Bingöl’deki Erkek Yetiştirme Yurdu’na yapılacak kitap hakkında Özlem Günal’a ait mail ya da telefon numarası var mı?
Çünkü ben de toplamaya çalışıp, yardımcı olmak istiyorum.

Hoşçakalın


Zelal

CEVAP: İletişim bilgilerini sana ileteceğim hemen desteğin için çok teşekkürler. Öperim.
…………………

 GİYSİLERİMİ VERMEK İSTİYORUM

Ayşe Hanım merhabalar. 

Uzun zamandır giymediğim ve her ne kadar "lazım olur" diye saklasam da muhtemelen giymeyeceğim kıyafetlerimi, ihtiyacı olan biri ya da birileriyle paylaşmak istiyorum.

Çoğunlukla pantolon ve ceket takım olduğu için çalışan bayanların daha çok işine yarayacaktır.

34-36 bedende ve 1,72 boyundayım. Ancak iletişim bilgilerimi ve ismimi yayınlamamanızı; eğer ihtiyacı olan varsa kendilerinin iletişim bilgilerini bana iletmenizi rica ederim.

İyi çalışmalar

Y.

CEVAP: Çok teşekkürler, talep gelir gelmez sana yönlendireceğim. Sevgiler.
………………..

 İNGİLİZCE KURSU

Ayşe’m geçen yayınladığımızda bana yardımcı olacak biri çıktı ama sadece “çamsakızı çoban armağanı olsun, kursunun bedelini karşılamaz ama” dedi.

Ben de çok teşekkür ettim. 250TL geldi, üstünü ben tamamladım kursa başlayacağım. Kurları dondurma imkânım varmış.

Sen çok yaşa he mi Ayşe’m, senin gibi iyi insanlar varken ihtiyacı olana bir şey olmaz.

S.

CEVAP: Çok sevindim kursa başladığına inşallah diğer kurlar için de yardım eden çıkar da bir an önce bitirirsin kursunu. Öpüyorum.
…………..


Sayın Ayşe Aral,

Merhaba
Bugünkü yazınızı okurken Özge Yıldırım Hanım’ın kampanyası dikkatimi çekti ve hemen çalışma arkadaşlarımla paylaştım.
Sosyal sorumluluğumuz olan bu tür projelerde olmayı gerçekten çok isteriz.
En kısa süre içerisinde belirtilen içerikteki zarfları hazırlayıp belirtilen yere göndermek isteriz.
Bu sebeple herhangi bir aksilik olmaması adına Özge Hanım’a ulaşabileceğimiz bir e-mail adresini bizimle paylaşmanızı rica ederiz.

Ve size bu tür kampanyalardan haberdar olmamıza vesile olduğunuz için kucak dolusu sevgiler...

İyi yıllar dilerim.

Özge   

CEVAP: İletişim bilgilerini hemen gönderiyorum. Sevgiler, teşekkürler.
……………………..
 

ŞEKER KIZ ALBÜM

Merhabalar

03.01.2011 tarihli "YETİŞ AYŞE" köşesinde Şebnem Hanım isimli bir okurunuzun iletişim bilgilerimi istediği yazıyordu ama bana herhangi bir dönüş olmadı. Bu konuyla ilgili siz çok rahatsız ettik ama bu defa da olmazsa bir daha ses çıkarmayacağız zaten. Mail atan kişiyle bizim bağlantı kurmamızda bir sakınca yoksa bilgilerini almamız mümkün olur mu acaba?

Sevgilerimle

Melike 
 
 
Merhaba Ayşe Abla
 
Bu konu ile ilgili iletişim bilgisi alabilir miyim?
Acaba elimden bir şey gelir mi sormak istiyorum.
 
İyi çalışmalar
 
Şebnem


CEVAP: İletişim bilgilerini her ikinize de gönderdim. Sevgiler.

……………

MERYEM İÇİN GELEN EPOSTALARIN BİR KISMI

Meryem ile yaptığım röportajdan sonra oldukça fazla eposta aldım. Bir kısmını aşağıda yayınlıyorum. Hepinize desteğiniz için sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız. Sizlerden böyle mailler aldıkça nasıl duygulanıyorum anlatamam. Hepinizi teker teker öpüyorum benim sevgili okur dostlarım.


BUNU YAPANLARA ŞİMDİ CAHİL DERLER Dİ Mİ?


Merhaba Ayşe Hanım, bu kadına tüm bunları yapanlara cahil derler di mi?

 Ne güzel de kılıflar buluyoruz milletçe, pis iğrenç şeylere.

Ama gidin bu kadının o şerefsiz kocasına sorun; namus der, ar der, terbiye der.
Oralarda bir Allah’ın kulu yok mudur bu adama, kaynanaya, o babalığa, o kocanın arkadaşına ve kızın o anasına hangi namus, hangi şeref, şerefsizler nerenizde sizin şeref diyecek? Denmez di mi?
Ben böyle söyleyince kızıyorlar işte ben tam da bu yüzden idamın geri gelmesini, acı çektirenlerin acı çekmesini istiyorum, korksunlar istiyorum. Yoksa bu suçlar bitmeyecek. Ve gerçekten bu kadına bunları yapan tüm bu isimler cezalandırılsın
Serap


……………

MERYEM'İN DRAMI


Öncelikle duyarlılığınızdan dolayı size teşekkür ederim. Bir erkek olarak, hem Meryem’in size yazdığı mektubu, hem de onunla yaptığınız röportajı gözyaşlarımı zor tutarak okudum.

Aslında erkek ya da kadın olmam önemli değil. Ben de o topraklarda yaşadım büyüdüm. Oralarda kadın olmak gerçekten zor.

Gerdek gecesi kan gelmeyince namus bekçisi olan bir kişinin, daha sonra eşini geneleve satma düşüncesi çok ironik ve mide bulandırıcı.
Böyle insanlarla aynı dünyayı paylaşıyor olmak bana çok ağır gelmeye başladı.

O kadının ya da kadınların bu kadar acı çekmesinden bütün toplum sorumludur. Bu sorumluluğu üzerimde hissedip, şimdilik sadece utanıyorum. Allah sizden ve sizin gibilerden razı olsun.
Metin, yaşım 33 evli ve 2 çocuk babasıyım.

……………………

07.01.2011 TARİHLİ YAZINIZ

Merhaba Ayşe Hanım;

Ben Gülin, son yazınız hakkında sizinle iletişime geçmek istedim.

O kadar çok etkiledi ki beni ağlamamak için zor tuttum kendimi. 29-30 yaşında topu topu benden 5-6 yaş büyük bir kadının yaşadıkları beni inanılmaz üzdü.

Sizinle iletişime geçerek bir şekilde ben de böyle bir yardımın içinde bulunmak isterim.

Bana yol gösterirseniz sevinirim. Meryem ve ona benzer binlerce kadın var Türkiye'de. Benim de elbet yapabileceğim bir şeyler vardır.

Kısaca kendimi tanıtayım size; Ankara'da yaşıyorum 25 yaşındayım. Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Mezunuyum. Şu anda …. A.Ş'de BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) sorumlusu olarak çalışıyorum.

Ankara'da da benim ve benim gibi düşünen birçok kadın, erkek arkadaşım var, bir şekilde bu yardımın içinde bulunmak isteyeceklerine eminim.

Şimdiden teşekkürler...

İyi Çalışmalar.
Gülin

………………….


07 OCAK 2011 YAZINIZ İLE İLGİLİ (MERYEM)

Sevgili Ayşe Aral,

Sizi pek fazla okuduğum söylenemez. çok nadir olarak arada bir yazılarınıza bakarım. Ancak bugünkü yazınızı okuyunca sizi ne kadar takdir ettiğimi anlatamam. O kardeşimin yaşadıklarını (ki o yöredeki binlerce kızdan biridir) okuyunca sizlerle beraber ben de ağladım. Allah senden ve ekibinden razı olsun.

Allah seni her zaman bu tür iyiliklerde bulunan kullarından eylesin. Gerçekten insanlığımızı kaybettiğimiz şu dünyada sizin yaptığınız tam bir insanlıktır.

Duygularım o kadar yoğun ki şu an klavyeme yaşlar damlıyor. Allah Meryem kardeşime ve onun gibi binlerce kardeşimize yardım etsin. Onlar her daim mutlu olsun ve en içten dualarımla inşallah bir an önce çocuklarına kavuşsun.

Ve siz Ayşe Hanım, Allah sizi hem bu dünyada hem de öteki dünyada güzelliklere kavuştursun. Bu mübarek Cuma günü yazınızla beni mutlu ettiniz, Meryem’i mutlu ettiniz ve inanıyorum ki daha birçok kişiyi mutlu edeceksiniz.
 Allah da sizi ve ekibinizi mutlu etsin

Saygılar,
Uğur

…………………….


Meryem


Merhaba Ayşe Hanım,

Meryem’in hikâyesini okudum ve okurken işyerinde gözlerim doldu boğazım düğümlendi, nasıl bir acıdır bu aklım almıyor.

Yazılacak çok şey var ama kısa keseceğim günde birçok mail geliyordur size zaten. Meryem şu an hangi derneğin evinde kalıyor ( daha önce morçatı, kader gibi evler olduğunu duymuştum) yardım etmek isterim, bir de ufak bir yardım bile olsa bireysel yardım içinde belki yaptığı ve satmak istediği takıları alarak yardımcı olmak isterim.

Yaptıkları ürünleri nerden satıyorlar, kermes, stand gibi yerlerde mi yoksa internet üzerinden mi? Benim gibi ürün alarak yardım edecek birçok arkadaşım da var belki damlaya damlaya göl olur, hem de bir yandan ona cesaret veririz.

Yazınız için kaleminize sağlık, Teşekkürler

Merve

………………..

 

Merhaba Ayşe Abla

Seni bütün yazılarında takip ediyorum ele aldığın konular samimiyetin, insan kendinde tamamen seni görüyor.
O kadar yardımsever ve şefkat dolusun ki seni çok tebrik ediyorum.
Meryem konusunda çok etkilendim şu an zengin olmayı o kadar çok isterdim ki yardım etmek için.
Elimde fazladan 5 kuruşum olsa gönderirdim. Allah senden razı olsun 1 insanı hayata döndürdün.
Buradan milletvekillerine sesleniyorum hala Türkiye’de Meryem gibi binlerce kadın var biraz da onları hayata döndürelim. Bizim seçtiğimiz vekil olarak biraz halkın arasına karışmalarını istiyorum.

Teşekkürler
Burcu


…………..

 Meryem
 

Ayşe Hanım,

Bugünkü yazınızı okurken işyerimde gözyaşlarımı tutamadım inanın. Yardım eli uzattığınız bu kadıncağızın duaları sayesinde cennet kapısını araladınız siz. Güvenlik nedeniyle yer, kimlik bilgisi vermediğinizi biliyorum elbette.

Ben Bursa’da yaşıyorum ve elektrik mühendisi bir bayanım. Maddi manevi ne gerekiyorsa elimden geldiğince yapmaya hazırım.
Meryem Bursa’daysa eğer, hayata tekrar tutunması için destek olabiliriz.
Sevgiler,
Seda

Yazarın Tüm Yazıları