YetiştiklerimizİŞ ARIYORUM, TÜKENDİM başlıklı okur e-postasına cevap..." />YetiştiklerimizİŞ ARIYORUM, TÜKENDİM başlıklı okur e-postasına cevap..." />

YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

YetiÅŸtiklerimiz

İŞ ARIYORUM, TÜKENDİM başlıklı okur e-postasına cevap yağdı.

Bugün geçen hafta yayınladığım mektubu gönderen Y. ile telefonda görüştüm. Mutluluktan resmen cıvıldıyordu. Yeni bir işe başlamış, oldukça da iyi bir maaş alacakmış. Ama beni en çok mutlu eden Y.’nin kendisini yardım için arayan aşağıda epostalarını yayınladığımız sevgili okurlara kendisine para göndermemelerini çünkü artık bir işi olduğunu söylediğini öğrenmem oldu. Karşılıklı ağlaştık. İşte bu kadar güzel gönüllüdür benim okurlarım. Bir kez daha ne kadar güzel bir iş yaptığımı anladım. İyi ki varsınız.

Haftaya Y.’nin ağzından hikâyesinin ayrıntılarını okuyacaksınız bu köşede, ümit olması dileğiyle.

Haberin Devamı

Merhaba Ayşe Hanım, bugün (16.08.2010) köşenizde yayınladığınız aşağıdaki yazıyı yazan bayanın banka hesap bilgilerini mail atarsanız çok sevinirim, fazla olmasa da bütçem elverdiği şekilde yardım yapmak isterim.

Teşekkürler

NERGÄ°S

 

*

 

Ä°Åž ARIYORUM, TÃœKENDÄ°M

 

Merhaba,

 

Size mail yazıp yazmama konusunda çok düşündüm. Acaba dedim benden daha zor durumda olan başka insanların hakkını gasp etmiş olur muyum diye sorguladım kendimi. Umut işte Ayşe Hanım umut... Çaresizliğin içinde umut...

 

Otuz üç yaşında üniversite mezunu bir bayan olarak bir yılı aşkın süredir işsizim. On sekiz yaşında kız kardeşim hariç kimim kimsem yok. Olanların da bize faydası yok. Bir yıldır çalmadığım kapı gitmediğim insan kalmadı. Yok yok yok iş yok... İş yok da; ev kirası var, faturalar var, yemek var, içmek var. Hepsinden öte eğitim almak için gözümün içine bakan bir kız çocuğu var. Tükendim Ayşe Hanım tükendim. Bunları yazmaktan utanıyorum, kendimden utanıyorum ama açız.

 

Haberin Devamı

Evimde yiyecek bir lokma ekmek yok. Allah Şahit olsun üç gündür bir paket makarna ile oruç tutuyoruz. Ben çoktan pes ettim yaşamaktan bıktım ama kardeşimi emanet edeceğim kimsem yok. Yaşı çok küçük dünyadan haberi yok daha. Ne yapayım nereye gideyim bu kızın önüne bir lokma ekmek koyayım şaşırdım insanlığımdan ablalığımdan utanıyorum. Yanlış yapmamak için yanlış yollara girmemek için çok direndim hala direniyorum ama gücüm tükendi ben tükendim. Ayşe Hanım Gebze dolaylarında veya İstanbul'un Anadolu Yakasında bir iş bulmama yardımcı olur musunuz? Tek istediğim karnımızı doyurabilecek bir iş bulmama yardım edin lütfen.

 

*

 

Ayşe Hanım,

 

İsim ve firmayı aman yayınlamayın. Hanımefendi cv göndersin…

 

Saygılarımla

O. T.

Genel Müdür Yardımcısı

 

*


Ayşe Hanım,

Haberin Devamı

17.08.2010 tarihli yazınıza konu olan 33 yaşındaki üniversite mezunu işsiz bayana ait banka hesap numarasının ya da irtibat numarasının tarafımıza iletilmesi mümkün müdür?

 

Saygılarımla,

 

Mehmet Ali S.

Stuttgart

*


Ayşe Hanım merhaba,

 

Öncelikle size, köşenizi bu şekilde insanlara yardım etmek amacı ile kullandığınız için tüm vatandaşlarımız adına teşekkür ederim. Ayşe Hanım, 17.08.2010 tarihli köşe yazınızı hüzünlenerek okudum. Orada size, İŞ ARIYORUM,TÜKENDİM diye E-Mail atan kızımıza ve 18 yaşında ki kız kardeşine karınca kararınca yardımcı olabilmek için sizi rahatsız ettim. Eğer bana kızımızın banka iletişim numaralarını (tabii ki elinize geçtikten sonra) ulaştırabilirseniz çok sevineceğim. Kızımızın öncelikle çalışmak için büyük çaba sarf etmesini hayranlık içinde okumuş bulunmaktayım. Çok beğendim, inşallah sizin de bu çok değerli katkılarınızla kendine en kısa sürede bir iş bulur. Benim en çok üzüldüğüm tarafı nedir biliyor musunuz? ''Ulu Önder Mustafa Kemal'in'' bizlere emanet ettiği T.C. devletinde, Üniversite bitirmiş olan bir insanın ''açız'' demesi. Ben Almanya'da ikamet etmekte olan 1'ci kuşak nesilden olan işçi bir ailenin çocuğuyum. Ben de Almanya'da maddi zorluklar içinde Üniversite mezunu (Tercümanlık ve Mütercimlik Bölümü mezunu) bir insanım. Uzun yıllardır serbest meslek olarak Almanya'da yeminli tercümanlık/yeminli mütercimlik yaptım ve halen de yapmaktayım. Çocuklarım burada çok önemli Alman Üniversitelerinde okumaktadırlar, okumanın ne kadar önemli olduğunu anlatmak için size bunları yazma gereği duydum. Bu vesile ile size, vermiş olduğunuz bu hizmet için ne kadar minnettar olduğumu kelimelerle anlatmam kifayetsiz kalmaktadır. Onun için size çok çok teşekkür eder daha nice uzun yıllar sağlıklı, neşeli ve aynı azimle yazılarınızın devamını dilerim. Kaleminize sağlık.

 

Saygılarımla,

Adnan

 

Haberin Devamı

E. Posta Adresim: adnan.sen@live.de

*

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Kusura bakmayın o maili görünce dayanamadım, içim cız etti. Heyecanlanınca hemen twitter’dan ulaşayım istedim. Ben de bir ablayım ve ben de elimden geldiğince kardeşimi okutmaya çalışıyorum, insanın kendisinden başkasını böyle düşünmesi ne demektir, iyi bilirim. Elimden gelen pek bir şey olmaz ama en azından yiyecek yardımında bulunmak istiyorum. O kardeşini okutmak isteyen, yardım isteyen ablanın mail adresini gönderebilir misiniz?

 

Bu arada adınızı ilk duyduğumda ön yargılı yaklaştım size, okumadım yazılarınızı magazin yazdığınızı sanmıştım. Biraz meraklıyımdır, o merak dürttü beni, böylece yazılarınızı okumaya başladım. İnsanlara içten bir şekilde, ciddi bir yardım etme duygusuyla yaklaştığınıza inanıyorum, bu samimiyetiniz yazılarınızı okutturuyor.

 

Haberin Devamı

Bunu da belirtmek istedim.

 

Kendinize iyi bakın. 

Esra K.

*

 

Merhaba Ayşe Hanım

 

Bugün Yetiş Ayşe bölümünde "iş arıyorum, tükendim" başlıklı yazıyı okudum. Elimden geldiğince onlara erzak ve kitap yollamak istiyorum. Umarım ufak da olsa bir katkım bulunmuş olur. Eğer bana iletişim bilgilerini ya da adreslerini gönderirseniz kendilerine kargo yapacağım.

 

Bu arada köşenizin, insanların hayatlarına çok önemli bir hayat suyu kattığını düşünüyorum, eğer bu suda benim de bir damla katkım olabilirse ne mutlu bana.


Sevgiler

Ä°ncifer

*

 

Ayşe Hanım merhaba,

 

Yazıya istinaden yazıyorum, arkadaşa iş yardımı yapamam belki ama en azında yiyecek yardımı yapmak istiyorum.

Ä°letiÅŸim bilgilerini alabilir miyim?

 

Sevgiler...

Aylin S.


*

 

E-postasının yayınlanmamasını rica eden bir okurumuz ile iletişim kurulması sağlandı.

*


Ayşe Hanım merhaba,


17 Ağustos tarihli yazınızda "iş arıyorum tükendim" başlığı ile yazan okuyucunuza bir miktar maddi yardım yapmak istiyorum.


Hesap numarası ve/veya iletişim bilgilerini gönderirseniz memnun olurum.

Ali A.

 


*


Ayşe Hanım merhabalar.


Okuyucunuzdan gelen ‘’iş arıyorum tükendim’’ yazısından etkilenmemek mümkün değil. Biz de ailecek sıkıntılı günler yaşamamıza rağmen, yardımcı olabilir miyiz diye düşünüyoruz.


Etiler Alkent sitesinde kuru temizleme dükkânı işletiyoruz. Kız kardeşime yardımcı bir bayan almayı düşünüyoruz.


Ben de üniversite mezunuyum ve bir üniversite mezununa bu iş teklifini yapmaya utandım. Ben utanacağıma hükümet utansın, bu ülke utansın, biz neden utanacakmışız diye mailimi yazdım.

Eğer hanımefendi başka iş teklifi almamış ise, kendisine yardımcı olmaya hazırız. Dükkâna yakın ucuz kiralık ev de buluruz. Kardeşini okutmak için elimizden geleni de yaparız.

Bu sırada daha iyi bir iş bulduğunda gider, biz de gurur duyarız. Hatta bulmasına yardımcı da oluruz. Hedefine bağlı.

Bu nasıl bir ülke anlamak mümkün değil. Bu hallere düşmesinde emeği geçen tüm hırsızlara saygılarımı sunuyorum…

Fuat - ÖzgülÂ

 

Cevap:  Harika bir teklif bu, okurumuz belki diğer iş tekliflerini değerlendirmeyi tercih edebilir ama ben sizin bu teklifinizi işe ihtiyacı olan diğer okurlarımızla da paylaşmak istedim. İyi ki varsınız. Mesela aşağıda yayınladığım Süveyla Hanım’ın Epostası belki her iki tarafın ihtiyacına da cevap verebilir ne dersiniz?

 

Minik bebeğe mama, bez vesair yardımlar ulaştırıldı

Merhaba Ayşe Ablam öncelikle size, Feyza Şahin ve Figen Özer hanımefendiye Ali Akagün beyefendiye çok teşekkür ederim. Zor zamanımda bana hızır gibi yetiştiniz ellerinden gelen destekleri gösterdiler kızımın ayakkabıları, bezi kıyafeti var, birikmiş faturalarımın yarısından kurtuldum, kira borcumun bir kısmını verdim. Şükür ki evime rahat girebiliyorum artık çocuğum uyurken kapılar dövülmüyor uykusu bölünmüyor. ALLAH razı olsun sizlerden. Bunlar beni çok mutlu etti ama şimdi de eşimi işten çıkarma olayları var, ücretsiz izne yolladılar zaten asgari ücretle zor şartlarda çalışıyordu, şimdi de bu çıktı ama ALLAH BÜYÜK en azından şimdilik yavrumun bezi var, pişiklerden kurtulduk, ayakkabılarımız azcık büyük ama olsun seneye de giyer:) sizleri çok öpüyoruz sevgilerimle ablacığım bilgilerimi yayınlama olur mu seni çok seviyorum.


Cevap: Ben de çok mutlu oluyorum inan satırlarını okurken. Buradan da bir kez daha Feyza Şahin, Figen Özer ve Ali Akagün’e teşekkür ediyorum.

 

*


DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİSİNE DESTEK


Ayşe Hanım merhaba.


Uzun zamandır sizi takip ediyorum ve beğeniyle okuyorum. Özellikle Yetiş Ayşe bölümünüzü istekle okuyorum. Belki birilerine yardımım dokunabilir bir şeyler yapabilirim diye.


Ben diş hekimiyim. Devletin sağlık politikaları yüzünden çok iyi durumda olmasak da bu aralar yine de halime şükrediyorum.

Bugünkü yazınızda (17.08.10) diş hekimliği öğrencisinin talebini gördüm. Parasal olarak yardım edemesem de okulda kullanacağı malzemeler konusunda yardım edebilir ona malzeme sağlayabilirim.  Ben zorluk çekmeden okudum şükür ama ne kadar zor ve masraflı olduğunu çok iyi bilirim. İsmimin ve mail adresimin yayınlanmamasını rica ederim. Direk o arkadaşa ulaştırırsanız bilgilerimi sevinirim. İyi günler iyi ki varsınız.

DiÅŸ Hekimi G.

 

Cevap: İyi ki siz de varsınız. İletişim bilgilerini paylaştık, gelişmelerden beni de haberdar edin lütfen.

 

*

 

12 YAŞINDAKİ KIZA MADDİ MANEVİ DESTEK" başlıklı mesaj


Merhaba Ayşe Hanım,

 

17.Ağustos'da çıkan yazınızdaki "EN BÜYÜK HAYALİME YETİŞ AYŞE"

başlıklı mesajın sahibine veya

"12 YAŞINDAKİ KIZA MADDİ MANEVİ DESTEK" başlıklı mesajın sahibine,

Küçük de olsa yardımda bulunmak istiyorum.

 

Ä°letiÅŸim bilgilerini veya hesap bilgilerini verebilir misiniz?

 

Teşekkürler.

Aysun

 

Cevap: 12 yaşındaki kızın annesinin iletişim bilgilerini sana ilettik zaten biliyorsun gelişmelerden beni de haberdar et lütfen. Teşekkürler.

 

*

 

Merhaba,


Yazdığım mailin yayınlandığını gördüm. Hevesle bekliyorum gelecek olan kardeşimi. Şimdiden test kitapları bakmaya, hatta onu götüreceğim tiyatrolara karar vermeye başladım! Çok mutlu oldum. Teşekkür ederim size.

12 yaşındaki küçük hanımın annesinin talebini de okudum. Temiz kalmış, çok az giyilmiş ama kendime yakıştıramadığım kıyafetlerim var. Yaşına ve bedenine uyabilecek kıyafetlerimden, takılarımdan bazılarını maddi gücüm elverdiğince (aybaşında) yenilerini de alıp ekleyerek paylaşmak isterim. Ancak hangi şehirde olduğunu ve nasıl bir çevrede olduğunu kabaca öğrenmem gerekiyor ki fazla açık ya da fazla kapalı gelebilecek olan şeyler göndermeyeyim. Bikini yollarsam da giydirmezlerse içinde ukde kalırsa çok üzülürüm ya da Antalya’daki birine çok kalın bir kazak yollamak faydalı olmayabilir.


Bir de dikkatimi çeken bir şey var. 12 yaşında bir çocuk 5. sınıfa gider. Sanırım bayan yaşını yanlış yazdı.


Ayrıca pek çok şehirde çalışanı olan bir firmanın insan kaynaklarında çalışıyorum. İş arayanları okudum ancak eğitim, sektör, şehir gibi bilgiler göremedim.
Bunları da yazarsanız sevinirim. Belki şu an aradığımız pozisyonlardan birine uyuyordur. Yönlendirmek isterim mülakat için.


Eski yazılarınıza göz attım bu gün. Kızınızın sevgilisine çok üzüldüm. Başınız sağ olsun.

 

Sevgiler,

Teşekkürler.

 

Sevecen

*

 

ÖĞRETMEN ADAYINA TAKIM ELBİSE başlıklı okur e-postasına cevaplar


Sevgili Ayşe Hanım,

 

Evde giymediğim zayıflık günlerimden kalma takımlar, gömlekler, kazaklar vs var.

Bu oğlumuza yardımcı olmak isterim.

En azından giymediğim 2 adet sıfır km takım elbise mevcut.

Biraz terzi maharetiyle pek ala oğlumuzun üstüne olabilir.

Boyum 1.85..kilo (ÅŸimdiki) 90:))

Beden (ÅŸimdiki 50)ama elbiseler ya 46 ya da 48...

 

İrtibatlarım aşağıda.

 

Bülent

Ä°zmir

 

Saygı ve sevgi dileklerimle.

 

*


Sevgili AyÅŸe,


17.08.2010 tarihli (Yetiş Ayşe)yazınızda, genç öğretmen adayının annesinin isteğine yardımcı olmak istiyorum.

Benim kayınpederimin üç adet, çok az kullanılmış, özel dikim takım elbiseleri var... Onları oğlum için dedesinden hatıra olarak kendi özel kılıfları içinde saklıyordum. Yazınızı okuyunca, bende bir anne olarak çok duygulandım. Emin olun ki evladım için ben de aynı şeyi yapardım. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğe, adım atacak olan o genç arkadaşa, başarılar diliyorum. Yolu, şansı ve bahtı açık olsun. Ayrıca, sizi başarılı yazılarınızdan dolayı tebrik ediyorum...Sağlıcakla kalın,

 

HATAY YUNUS / İSTANBUL

*

 

E-postasının yayınlanmamasını rica eden bir okurumuz ile iletişim kurulması sağlandı.

*

 

Ä°Åž ARIYORUM, HASTA DA BAKARIM


Merhaba Ayşe Hanım,

En sonunda size yazabilecek kadar toparladım.

Belki zaten biliyorsunuzdur ama ben bir daha yazayım merhabanın anlamını

Merhaba Farsça olup '' benden size (sana) zarar gelmez'' demekmiş.

Hep öyle oldu, hayatım boyunca her şeyin anlamını merak ettim, öğrenmeye çalıştım, yaradılış işte.

Şimdi o size yazdığım zamandan daha iyiyim, daha doğrusu hafifledim gibi hissediyorum, paylaşmanın böyle etkileri oluyor işte.

Sorunum 2 tane;

Birincisi o yazdığınız olayın biraz farklısını yaşadım, tam bir yıkım, aynı esnada da işten ayrıldım. Yıllarca yalvarıldı '' sen yeter ki evet de ben herkese karşı seni korurum '' benzeri binlerce yemin, sonra ''nasılsın'' diye bile sormayan bir erkek. Tüm becerilerime, eğitimime rağmen iş bulamıyorum Ayşe Hanım.

Yok mu bu dünyada doğruları söyleyen, dürüst, çalışkan bir insana iş?

Yüreğimde insan sevgisi öylesine çok ki çoğu zaman benden istenmeden sıkıntıyı fark edip yardımcı olurum ve bunu karşımdakini hiç rencide etmeden yaparım. Süper ve severek hasta bakarım bu özelliklerim nedeni ile.

Babam bana '' kızım başına ne geliyorsa doğru söylemenden geliyor, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar'' der. Geçen gün bu sözün devamını duydum, dokuz köyden kovuyorlar ama 10. köye de muhtar yapıyorlar diye.

Daha doğrusu çocukken biliyordum ama sonra unutmuşum sonunu atasözünün.

Yok mu Ayşe Hanım benim bu özelliklerimde elemana ihtiyacı olan.

Özgüvenim yerle bir oldu, hâlbuki hep başım dik oldu benim.

Bir de yaşadığımız dünyada mağdur olanlarla ilgili çalışmalara katılmak istiyorum.

Şu anda okuduğum kitabın adı '' ANTİK ÇAĞDAN GÜNÜMÜZE, EVLİ KADININ TARİHİ'' yazarı ise MARILYN YALOM.

Kadınların yaşadığı baskı ve şiddet inanın bir arpa boyu azalmamış. Her an yeni örneklerini görüyor ve okuyoruz maalesef.

Vitrinlik değil, gerçekten bir şeyler yapmak lazım.

Eğer bu tür yerler varsa iş bulana kadar gönüllü çalışmak isterim Ayşe Hanım.

Hiç olmazsa sorunlarımı düşünmem.

 

Saygı ve sevgilerimle.

Süveyla

 

Cevap: Sevgili Süveyla belki yukarıdaki eposta belki de başka bir okurumuzdan gelecek bir eposta ile çabucak iş bulmanı diliyorum. Sevgiler.

 

*

 

HAMÄ°LELÄ°KTE RÄ°TÄ°M BOZUKLUÄžU

 

AyÅŸecim

Ben Amerika'dan Ahu. Umarım hatırlarsın. Ben de her 2 hamileliğimde ritim bozukluğu yaşadım kalbim feci çarpıyordu kardiyolog beni EKG ya bağladı hamilelerde görülüyormuş bayağı.

İlk hamilelikte normal ama ritim bozukluğundan oksijen maskesi taktılar. 2.cide ise sezaryen oldum fakat demir eksikliği de etkili oluyormuş. Okuyucun dikkat etsin kendini yormasın bana söylenen bu. İstanbul Kalamış’ta Doktor ÖNER BİLGİN iyidir kendisi kardiyologdur.

Sevgiler

Ahu

 

Cevap: Senin sağlıcakla 2 çocuk doğurmuş olman bile aynı dertten muzdarip okurlara ışık olacaktır. Paylaştığın için teşekkürler.

 

*

 

YAŞLI ÇİFTE ÇAMAŞIR MAKİNESİ TALEBİ

 

Merhaba;

 

Daha önce hep bana bu tür mailler gelirdi bazen dikkatle okur bazen silerdim. Size bu mail ilk ağızdan yazılıyor. Bir teyze ve amca var. İzmir’de oturuyorlar. Çamaşır makineleri bozulmuş ve yenisini alabilmelerine imkânları yok. Teyzenin yaşından ve rahatsızlıklarından dolayı elinde çamaşır yıkaması çok zor. Ben de bir şekilde bu makineyi almak ve onlara vermek istiyorum ama tek başına herhangi bir makine alamam. Uygun fiyatta olan bir makine alınıp onlara teslim edilecek benim tarafımdan. Yardım eden herkese çamaşır makinesinin faturası ile teyzeye teslim ettiğime dair bir fotoğrafı göndermeye söz veriyorum.

 

Yardımcı olurum diyen bana mail atsın ben ararım sizi 3 lira 5 lira toplayarak neler yapılabilir bilmiyorum ama deneyeceğim.

 

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Suzan

suzanayberkin@hotmail.com

 

Cevap: Sevgili Suzan mail adresini sana ulaşmak isteyenler için yayınlıyorum. Ayrıca para yerine makine göndermek isteyen de olur belki bunu da duyurmuş olalım.

 

*

 

KARÄ°KATÃœR TALEBÄ°

 

Merhaba AyÅŸe,

Son birkaç haftadır kafamda sevgilimle bana ait bir karikatür yaptırsam nasıl olur diye bir düşünce vardı. İnternetten araştırdım vs. ama içime sinen bir çalışma olsun istiyorum.

Böyle böyle düşünürken aklıma sen ve Serhat geldiniz. : )))))

Bana yardımcı olabilir misin?

Çok öptüm sevgiler

Güneş

 

CEVAP: Fotonuzu yolla bakalım Serhat’ı kandırabilecek miyiz?

 

*

 

TUTUKLU EŞİN ARKADA BIRAKTIKLARI

 

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben aylardır cezaevinde tutuklu olan, aylardır bir türlü yargılanamayan bir tutuklu eşiyim. Bu olay başımıza gelmeden önce, gazetelerde televizyonlarda insanların tutuklandıklarını duyduğumda, geride kalanları, eşlerini çocuklarını, anne babalarını düşünüp çok üzüldüm desem yalan olur.

Başınıza gelmeden hiçbir şeyi anlayamıyormuşsunuz meğer. Bu yüzden sesimi duyurmak istedim. Yetiş Ayşe demek istedim. Bir gün eşimin tutuklanacağını ve benim çocuğumla böyle ortada kalakalacağımı aklımın ucundan bile geçirmezdim. Şimdi istemeden de olsa yanlış bir şey yapar mıyım, cezaevine düşer miyim diye ödüm kopuyor. Çünkü anladım ki bu hayatta insanın başına her şey gelebiliyor.

Tek başıma tutunmaya bu zor günleri atlatmaya çalışıyorum. Yavrumun durumdan habersiz olmasına rağmen babasını göremediği için psikolojisi bozuldu. Korkuyorum bir gün ummadığımız bir hastalık bu yaşananların sonucu olarak kapımızı çalacak diye. Çalışan bir kadınım, fakat kirada oturuyor olmam durumumu çok zorlaştırıyor. Ve ben tüm bu yaşadığım maddi manevi zorluklar için ülkemizdeki adalet sistemine isyan ediyorum. Bir insanı aylarca yargılayamamalarını aklım almıyor, üstelik tutuklu iken. Devletimiz nerede? Suçu sabitlenmemiş bir insanı tutuklayıp, arkasında bıraktıklarını neden koruyup kollamıyor. Neden birer suçlu gibi ceza çekiyoruz? Ufacık bir çocuğun bu yaşadıklarının hesabını kim verecek? Ya ben çalışmayan bir kadın olsaydım? Şimdi bile her şey o kadar zor ki.

Teşekkür ediyorum Ayşe Hanım içimi döktüm rahatladım.

 

Bu satırlarım yayınlanırsa eğer adımın yayınlanmamasını rica ediyorum.

M.Y

 

Cevap: bir an önce eşinin tahliye olmasını dilerim. Bu arada sen yardım talep etmemişsin ama yine de okurlarımız yardım etmek isterlerse diye e-postanı yayınladım. Yavrunu da seni de öpüyorum.

 

*

 

Ä°ÅžSÄ°ZLÄ°K BÄ°TSÄ°N

 

Ayşe Hanım; eğitim ve gençlerimizin bugünkü durumuyla ilgili yazmak istiyorum.

Üniversite mezunu ve çok kültürlü olup da evde oturan birçok işsizimiz var.

İstiyorum ki; hep beraber koca bir ses oluşturalım ve işsizlik artık son bulsun.

Bana katılan olursa koca bir grup oluşturup devlete halimizin ne olduğunu neler çektiğimizi anlatmak istiyorum.

Kızlarımız üniversite mezunu olmasına rağmen sırf "işsiz" diye kimse istemiyor. Erkeklerimize ise; "işsiz" diye kimse kız vermiyor.

Herkes bunalımda

Teşekkürler. Ricam ismimin yayınlanmasıdır. Kolaylıklar

 

Cevap: Haklısınız işsizlik kanayan bir yara, ne yapılabilir ben de bilmiyorum. Üretimin artması gerek ki yeni işler ortaya çıksın. O da devletin desteği ve ön ayak olması ile olabilir sanırım.

 

*

 

YATAĞI BİLE YOK, EŞYA DESTEĞİ BEKLİYOR

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Size daha önce de yazmıştım.

 

Benim bir kardeşim var. 10 yıllık kâbus gibi bir evlilikten sonra eşinden ayrıldı.

 

Son iki aydır Antalya’da çalışmaya başladı. Şimdi kendisine bir ev kurmaya çalışıyor. Henüz bir yatağı bile yok.

 

Sizlerden ricam ilk etapta üzerinde yatabileceği evine koyabileceği bir yatak ya da kanepe alımı konusunda destek.  Belki Antalya’dan bize bu konuda yardımcı olacak bir okurunuz çıkar.

 

İnanıyorum ki bizim insanlarımız yardıma ihtiyacı olan birisine duyarsız kalmayacaklardır.

 

Sevgilerimle,

 

Deren’in komik annesi:)

CEVAP: eminim ki kardeşine yatak ve gerekli ev eşyaları konusunda buradan destek çıkacak pek çok okurumuz olacaktır. Herkesin evinde kullanmadığı fazladan tabak çanağı masası sandalyesi vardır. Kullanılabilir durumda olanları Yetiş Ayşe aracılığıyla yeni sahiplerine ulaştıralım hadi.

 

…………………..

 

OÄžLUMUN OYUNCAKLARI

 

Ayşe Hanım merhaba,

 

Bugün köşenizde yayımlanan oyuncaklarını vermek isteyen küçük kızın babası gibi ben de oğlumun oyuncaklarını ihtiyacı olanlara vermek istiyorum. Gerçekten imkânı olmayan ve oyuncaklar ulaşınca gözlerinin içinden mutluluk akan küçük çocuklara.  Gönderim yapabileceğim yerler bana mail yoluyla ulaşabilirler.

 

Şimdiden çok teşekkürler.

Füsun

fusunerdinc@gmail.com

Ä°STANBUL

Sevgiler

 

CEVAP: Harikasın Füsun, ne demişler sevindireceksen çocuk sevindir. Sevgiler, öpüyorum seni.

 

……………..

 

KARDEŞİME EĞİTİM BURSU GEREKLİ

 

AyÅŸemmmm,

 

Yetiş(me) Ayşe isimli yazını diğer tüm yazılarını okuduğum gibi bir kez da okuduktan sonra seni sürekli takip eden bir okurun olarak seninle gurur duyduğumu ve İYİ Kİ VARSIN AYŞE demeyi bir borç bildim.

 

Bunu yazıp yazmamayı çok düşündüm ama kim bilir belki de ufak da olsa bir ışık beliriverir. Ben İzmir’ de yaşayan iyi bir firmada çalışan biriyim. Ailemle beraber oturuyorum. Bir erkek kardeşim var ve annemin emekli maaşı ve benim aldığım paradan başka bir gelirimiz yok. Yani aylık yaklaşık olarak 2000 TL gibi bir gelirimiz var. Ancak bu paranın yarısı kredi borçlarımıza gitmektedir. Çünkü başka türlü günü döndürmemiz mümkün değil.

Babam 70 yaşında hiçbir sağlık güvencesi yok ama çok şükür benim üzerimden bakılabiliyor. Ama maalesef aynı durum kardeşim için söz konusu değil hiçbir sağlık güvencesi yok. İzmir’ de özel bir üniversitede 1.sınıfta burslu okumakta. Dersleri bu sene ilk sene olmasından dolayı biraz kötüleşti hatta bursunun kesilmesi ile yüz yüze bile kaldık ama çok şükür kurtardı hepsini :) Okuldan aldığı bir burs var ama yetmiyor Ayşe. Ne eve ne ona ne de başka bir şeye. Senden ricam belki kardeşime burs verecek birileri olur bu maili okuduktan sonra ve ben de birazcık nefes alabilirim. Babam da işsiz ama 70 yaşında birini kim işe alır bilmediğimden kardeşime burs sağlanması daha olabilir bir olasılık gibi geldi. 27-28 yaşında bir insan için sırtımda taşıdığım yük çok fazla. Bunları anlatarak ne senin ne okurların daha fazla zamanını almak istemiyorum. Kim bilir belki sesimi bir duyan olur. Eğer olursa aşağıdaki telefondan bana ulaşabilirler.

 

 Tel…

 

Not: Ayşecim adımı, mail adresimi, telefonumu yayınlamazsan çok sevinirim.

 

Sevgiyle kal.

 

 Cevap: Seni çok iyi anlıyorum, 4 kişilik bir ailenin yükünün gencecik bir kızın omuzlarına binmesi gerçekten çok zor. İnşallah kardeşine burs verecek bir yardımsever bulunur da biraz nefes alırsın. Sevgiler.

 

………………………

 

İŞ GÖRÜŞMELERİ İÇİN KIYAFET TALEBİ

36 beden, 1.65 boy ayakkabı numarası 37

 

Ayşe Hanım merhaba;

Saat tam 03,04 99 Marmara depreminin üstünden 2. dk ve 11 yıl geçti; deprem kaç aileyi yok etti;

Vajinismus da öyledir kaç aileyi yok eder, kaç insanı, kadını. Ben onlardan biriydim tam 8 sene o enkazda kaldım kimseye sesimi duyuramadım;

Üstelik bu illet son zamanlarda rant haline gelmişken hele de benim gibi beş parasız kaçtığı için 4 sene ailesi ile görüşemeyen ama buna rağmen üniversiteyi kocası, ailesi başka şehirde iken tek başına yüksek şerefle bitiren ama iş bu mevzuya gelince tıkanan ben gibi iseniz.

Aklınıza gelecek her yolu denedim, iş buldum, maaşımı terapilere verdim olmadı, borç aldım ünlü doktorumuza servet verdim olmadı. Eşimse hiç yanımda olmadı olamadı. Araştırdım ve kendi kendime en ucuz maliyetle bu sorunu yendim, şimdi anneyim 2 yaşında oğlum var, yendim de iyi mi oldu tartışılır evliliğim açısından. Ben bu arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum, kendileri bana sizin vasıtanız ile msn adreslerini versinler, elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum. Yaşadım, bu illet öldürmez kan kusturur.

Benim bir de naçizane bir isteğim var, maddi olarak zor durumdayız, işim dış ticaret cv im son derece başarılı olmasına rağmen maalesef iş bulamıyorum.  İzmir’de yaşıyorum 2 görüşmeye gittim 2 sinde de anladım ki bu iş kıyafetle oluyor benimse iş için giyilecek sadece bir bluzum ve pantolonum var. Beni çağıran yerler gelin başlayın deseler 2.gün giyecek kıyafetim yok.

36 bedenim, 1.65 boyundayım ayakkabı numaram 37

Ne yazacağımı şaşırdım, utanıyorum.

Bir de oğlumun 8-10 adet arabası var ama artık oynamıyor, geçenlerde belediyeye gittim bebeğimin oyuncaklarını vereyim sizin elinizde var ise değiş tokuş yapalım dedim ama öyle bir hizmetleri yok. Değiş tokuş yapmak isterim çok da pahalı oyuncaklar değiller ama bizimkiler kırık dökük de değiller.

İşte böyle.

Lütfen mail adresimi ve adımı paylaşmayın eşim ya da bir tanıdık görürse vay halime, size güveniyorum.

Rumuz olarak yayınlarsanız rumuzum: havadar olsun olur mu?

Sevgiyle kalın.

Havadar

 

CEVAP: Sevgili Havadar, kıyafet gerçekten önemli bir ayrıntı iş görüşmelerinde, okurlarımızdan bu konuda çok yardım geleceğini umuyorum. Herkesin giymediği bir gömleği, bir pantolonu vardır mutlaka gardırobunda, sana göndereceklerdir. Bedeni tutarsa aşağıdaki epostada Birsen Hanım da yardımcı olabileceğini belirtmiş.

 

TAKIM ELBÄ°SELERÄ°MÄ° VERMEK Ä°STÄ°YORUM

 

Oldukça iyi durumda birkaç takım elbisem var. Bedenleri bana bol geldiğinden 3 senedir kullanamıyorum. Atsam, iyi durumda, kıyamıyorum. İletebileceğiniz kimseler var ise verebilirim. Malum ihtiyaç sahipleri resmi kıyafete pek de ihtiyaç duymazlar. Ancak düğün, bayram gibi aktiviteler için ihtiyaç duyan olursa bilginiz olsun.

 

Güzel günler dilerim,

 

Birsen

Cevap: Sevgili Birsen hızır gibi yetiştin yukarıda iş görüşmesi için kıyafete ihtiyacı olduğunu söyleyen okurumuzun bedeni uygunsa ona göndermeni rica ederim. Sana iletişim bilgilerini veririm. Sevgiler.

…………………

 

İŞYERİNDE GEÇİMSİZLİK

 

Canım benim nasılsın? Geçenlerde bir yazı yazdın, hani kadın düşmanlarının ne kadar kötü olduğuna dair, bir o kadar da salak oluyorlar ama çalıştığım şirket büyük bir şirket ve iki kişi birbiriyle anlaşamıyor öyle bir şirket.  Bir tanesi sekreterimiz telefonlara güzel cevap veremediğini düşündüğümden daha dikkatli konuşması yönünde uyardım ve kötü oldum yıl olacak konuşmuyorum önemsemiyorum da.

Biri de, yağlı vücutlu deodorant görmemiş koltuk altı ve saçlarını ortadan ikiye ayırıp arkaya doğru tarayan kadın görünümlü ucube…

Bu ucube bizim departmanımızda başarı elde etmiş hoş bir çocuğu nasıl yaptı bilmem tavladı ve çıkmaya başladı o gün bugündür de benimle konuşmaz?  Nedenini hiç bilmedim ve merak etmedim, geçenlerde bu hoş çocuğun abi dediği bir arkadaşımızla beraber iftar yemeğine gitmişler o da dolayısıyla Y. ile aranızdaki sorun ne demiş bu ucubeye?  Cevap;

 

Benimkinden hoşlanıyordu çıkmaya başlayınca da görüşmeyi kestik.

 

Şimdi döver misin öldürür müsün? Hoş dedim çocuğa ama boyu 1.65 ben 1.70 ayrıca o tarihlerde sevgilim vardı. Ama bu ucubenin sevgilisi biraz ilgiliydi bana kimseye söylemedim fakat departmanım şahit. Bu ucube de bizim burada çalışıyor, bana anlam veremediğim sataşmasına karşı sence nasıl bir savaş açmalıyım. Bana kalsa bir kaşık suda boğarım ben ama bana gıcıklık yapan bu gıcıklara daha zekice bir ders vermeliyim? Sence ne yapmalıyım? Akıl vermezsen masasından üzerine uçmayı deneyeceğim. 

Rumuz: Türkler uçuyorÂ

 

CEVAP: Kadın kadının kurdudur demişler. Sevgilisinden kıskanıp sana tavır almış. Boşver hiç uğraşıp kendini üzdüğüne değmez. En güzel ceza onu yok saymaktır.

 

*

 

Sayın Aral,

Hiç alakam olmayan bir konu diyerek başlayabilirim ama gerçekten alakamız yok mu?

Gelecek nesilleri yetiÅŸtirecek öğretmenlerin atanması, atanmaması, süründürülmesi bir de üstüne sıralama amacıyla güya yapılan bir sınavın "Sorular 3-5 kiÅŸiye gitmiÅŸ olabilir" kıvamında bir ciddiyetle yapılması.Â

Bugüne kadar istifaya çağrılmış olan, en azından üslupları eleştirilen siyasetçileri, devlet adamlarını hatırlıyorum, ÖSYM başkanının bu tavrı onları aratmıyor, hatta fazlası.

İddialar çok ciddi. Ben bu referandum karmaşasında kaynadığına inanmak istesem de medya garip şekilde suskun. Herkes suskun. Öyle ki takip ettiğim platformlarda biraz da olsa eğilenler teşekkürlere boğuluyorlar, sadece işlerini yapıyor olmalarına rağmen.

Mutsuz bir takım adaylar demiş başkan ama KPSS'ye girmedim, üniversitede okuyorum ancak memur kadrosuyla ilişkili bir hayalim yok, acaba sıcaklardan mı diyeceğim, o da değil.

Düpedüz, alenen bir şeyler döndüğü duygusu, tepkisizlik ve artık devletin güvenilirlikten fersah fersah uzak bir yer haline gelmesi insanı sorgulamaya itiyor. Size yazdım, çünkü bir tuhaflık var, belki siz de yazmak istersiniz. 
N.K.

Yazarın Tüm Yazıları